***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (58)
Raspunsuri - Pagina 30
lavini spune:
Andrada, mercic pt raspuns.Probabil ca cel expus acolo nu era bine asamblat.Abia astept sa cumpar patutul!Si ai grija cu "alergatura";oricum, important e ca flacaul e ok;juliturile or sa treaca.
Micam, felicitari pt bebe, sa fie sanatos si mancacios!
Motannel, ma bucur pt tine si pt bebelina ta!un bb cuminte si mult laptic!
Paflo, io sufar de aceeasi problema ca si tine.Cum adica se "decompenseaza dupa"?(ca nu prea pricep
)Oricum sunt stresata ca trebuie sa iau pastilute in fiecare zi(si in timpul sarcinii o doza mai mare), speram ca dupa bb sa revin la doza initiala.
Si pt Sadicutza 

Lavinia, 33+, 
vas spune:
ELLA, acum am vazut si eu burtica ta. Da intr-adevar ai cu ce te mandri. Bebe nu mai spun ca e un scump.
Alyna24, sa stii ca am in cap doar melodia de la filmuletul tau. Ma trezesc cantand prin casa, si imediat imi aduc aminte de bebelusi. Atunci ma mai trezesc si imi zic."vai , eu o sa nasc ". inca nu realizez. Mi se pare departe momentul.
Azi noapte nu am dormit deloc.Fetita mea a avut treaba. Cred ca monteaza autostrada sa iasa afara cat mai lin. Pe la 7 dimineata am reusit si NOI sa adormim. Acum a intrat iarasi pe teren.Dar imi place sa o simt pe toate partile.
O iubesc asa de mult!!!!!!!!!!
Mica, sa stii ca acum fara gluma dar daca ar fi sa nasti inaintea mea eu as intra in panica. Mai ceva ca Andrada. Asa ca daca inca mai esti cu noi la burtici stau linistita. Cica fetele vin mai repede ca baietii dar se pare ca la fetele noastre le place acolo unde sunt.
Poohy, sunt din Petrosani.
O sa fiu si eu mamica
ELTEKA spune:
Raluca, eu sambata am fost in ToysRUs (cand mi-a fost rau
) dar nu era nici un bouncer. Adevarul e ca in zilele in care scapa japonezii in magazine, raman rafturile goale, n-am pomenit. Cred ca ei cumpara pe termen lung, mai ales ca era la sfarsit de Golden Week.
Alea de la Fischer Price sin colectia "Sea" sunt SUPERBE, mi le-as dori pe toate! Poate imi trimiti link, pls.
Pdap, la Book off, bouncerele sunt intre 700 si 1000, in cutie...Aprica...dar fara leganat...Nu pot sa-ti zic ce gasesti acolo. Nu eram fan de magazinele astea, dar ...Stii pianul ala de pus in pat la bebe, sa cante cu picioarele de la Fischer Price? Era la 500. In cutie...
Lista ta e mult mai complexa. Uite ce am eu de la spital AICI .
Ma mai gandisem la ceva muzica si cineva mai imi spusese de niste uleiuri de relaxare/masaj - dar eu nu prea folosesc. Noi aici avem obiecte de gimnastica super, scaun de calarit, mingi de topait, chestii cu tepi de facut masaj...nu-mi fac probleme.
Poate carti/reviste? Ceva pentru "coach" (la noi sunt niste automate de bauturi, dar nimic de mancat). Am zis ca-mi pun si pomezile mele (Garmastan si Bepanthen, desi sunt convinsa ca au asistentele grija)
Hachi?
Nu e pe lista, dar cred ca la gaijini nu le cere. Nu de alta, dar tre' sa schimbe si cearsafurile automat dupa ce mancam
Btw, am inteles ca la noi vine cu meniu, alegi ce vrei, si finlandeza asta a mea imi zicea ca mancarea e pur si simplu delicioasa! Yummi 
Asa e - daca lipseste ceva se poate cumpara. La noi pana si in clinica este punct de vanzare dintr-un mare si faimos magazin (gasesti tot ce vrei, de la hainute si sticle, la lapte praf si tampoane, suzete. Tot).
Hai ca mor de ras cu pijamalele 
Eu la ultima numaratoare aveam:
- una buc. camasa de noapte lunga si trista (pt nascut)
- un set de 3 piese: tricou de alaptat+pantaloni si 1 halat (cam scurtut, dar fiindca are gauri la sani, merge si de camasa de noapte).
Mai multe nu iau, ca eu tristetile astea nu le port mai port in veci! Daca chiar e, il trimit pe sotulache s-o spele pe aia in care am nascut. Acasa o sa stau in tricou.
Aaaa, si cu "matanity class" - m-au sunat ca au un loc in ward-ul meu, o sa fie sambata, 2 ore si am niste japonici care o sa-mi traduca. O sa fie cu sotulache, care tre' sa poarte halat cu perna de 10kg in fata...si sa invete cum se face baie la copil. Ceva chestii pre si post nastere, dar nasterea in sine nu cred ca e acoperita in astea 2 ore...dar...facem surpriza! (mai ales daca nu e chestia cu anestezia
).
Acum ma duc sa ma uit la Lost, ca am o fixatie cu serialele astea. ![]()
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
ankaa spune:
Motannel felicitari pt fetita si refacere rapida.
FlorentinaRoman LA MULTI ANI!Sa ai parte numai de bucurii si de un bebel sanatos si mancacios.
Mica0307 si pe mine ma mananca pielea f tare,dar incerc sa suport.Daca dau cu crema parca mai trece.Legat de ciocolata,eu am cam renuntat si am inceput sa mananc fructe.Dar la inghetata nu renunt
.
Vas la spitalul unde nasc eu,abia asteapta sa le dai bani inainte.eu ma pregatesc de pe acum
ella_74 spune:
Paflo,
Hashimoto am si eu; sunt diagnosticata de 8 ani si tot de atunci iau eutyrox; vreau sa fac un tsh cat mai repede fiindca iau hormoni si acum ,cat alaptez si o parte din ei trec in lapte...n-as vrea sa fiu supradozata ca n-o sa ia bebe in greutate.
Elteka,
pe bebe il dau cu mustela crema de corp, baia la fel cu un gel car e si pentru par si pentru corp, iar la fundulet il sterg cu un fluid tot de la mustela care nu se clateste si nu are sapun in el fiindca dr neonato la maternitate mi-a spus ca bebe are pielea mea albinoasa si e sensibil si sa nu-l sterg cu servetele umede; tot de la mustela am si crema de fundulet cu zinc care e f buna, am vazut c vindeca iritatia in cateva ore, dar o alternez cu bepanten si crema de galbenele fiindca mi se pare ca usuca pielea.
Bouncerul a venit si e tare dragalas, are vibratii si niste melodii dragute, cea ma frumoasa e cea cu sunete din natura.
Ralucami,
uite, mai pun o data link cu poze cu David.
http://www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1
Acuma fug sa dau papa la David ca am sanii piatra desi am alaptat toata noaptea din 2 in 2 ore; nu cred ca am dormit mai mult de 2 ore legat, ca bebe dupa ce m-a supt infernal s-a si frichinit in patut si eu a trebuit sa-l supraveghez...
dianalaura spune:
s-a apucat cineva de capitol nou? da nu, il fac eu!
diana
37+
IANIS STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...
papadie spune:
quote:
Originally posted by ramona7
uf, saptamana trecuta medicul meu m-a informat ca nu ma poate asista la nastere. Mi l-a recomandat pe doctor Gabriel Mitroi de la municipal. Stie cineva ceva despre el? Sunt un picutz stresata din cauza ca, acum, in sapt 34, trebuie sa imi schimb doctorul.
Mesajul este de la pag. 18 ca sa nu treceti peste el (pt ca abia acum l-am vazut sa-l moderez) am dat un quote aici.
Sarcina usoara in continuare celor care mai aveti burticute si bebelusi necoliciosi si refacere rapida celor care au devenit deja mamicute.

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
Paflo spune:
Lavini, si tiroidita Hashimoto, ca si alte boli prin mecanism autoimun, evolueaza relativ bine pe perioada sarcinii (din cauza tolerantei imunologice care apare si care ne ajuta sa 'toleram' bebelusii in burtica). Problema e dupa ce nasti, cand organismul renunta la aceasta toleranta, exista riscul ca, cel putin ptr o vreme, sa se agraveze boala. Se pare insa ca tu faci parte dintre exceptii, caci tie a trebuit sa-ti creasca doza in sarcina (sper ca a fost facuta concordant cu valorile TSH si freeT4). Oricum, atata timp cat iti monitorizezi TSH-ul si freeT4, totul e in regula, asa ca nu te speria!
Ella, endocrinoloaga care ma are in urmarire (si ale carei calitati profesionale nu le poate contesta nimeni) mi-a recomandat sa nu-mi dozez hormonii mai repede de 1,5-2 luni, pentru ca abia atunci se stabilizeaza cat de cat dupa 'furtuna' declansata de nastere. Riscul dupa ce nasti este mai degraba sa fii subdozata decat supradozata. In fine, daca pe tine te linisteste chestia asta, fa-o, caci nu ai nevoie de un factor de stres in plus. Important este sa fiti bine si tu bebelusul si sa te poti concentra pe alaptare acum!
Chiqui, daca e vorba de polip fibroepitelial, atunci poti sa stai linistita (se putea si cauteriza dupa cum ti-am spus si in email, se poate da jos si cu azot lichid daca nu e f mare, dar oricum suporta amanare).
Florina 40+ si bebelusa Soso
Florina R.

Luiza