***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (58)
Raspunsuri - Pagina 22
ancamari spune:
Ella, nu ma pricep la lohii dar si mama mea a zis ca tin putin dupa cezariana (ea a nascut si natural si a avut si o cezariana) si sunt cu sange doar la inceput si destul de repede devin roz, se ingrozise cate tampoane (2 pachete + 2 pachete de vata) imi luasem la mine pe timpul cand credeam ca nu scap de cezariana. Acum le-am lasat pe toate acolo, daca intra in calcul nasterea naturala. Burta ta arata f.f. bine, cred ca ai slabit mult deja. Cu alaptatul se vad imbunatatiri? Oricum, succes marti la control! David e un dulce si a crescut, pare foarte fericit. Ce fel de suzeta ai luat? Si ii pui tot timpul manusi?
Numai_eu - am 112 cm masurati sub buric, culcata, de vreo 2-3 sapt incoace si eu zic ca mai am un pic pana la nastere pt ca nu am contractii deloc. Am 1,6 m si o constitutie normala. Bebel are 3,2 kg la 37s+1zi si mai creste, abia pe 18 mai ma mai duc la control daca nu se intampla nimic pana atunci.
Stie cineva ce program are farmacia din Municipal? Mi-a dat dr reteta pt cateter pt epidurala "Brown" si vreau sa ajung maine pana acolo. Ati cumparat din asta? Se gaseste si in alta parte? Si pe ce intrare se intra? Pe aleea aia care se face din statia de autobuz? Am inteles ca e la et. 1 dar altceva nu stiu.
Sadicutza

Mi-a venit carutul! E la aerisit acum. Si geanta din aia speciala, dar e cam mare, bine ca se poate atarna de carut sau pune in cosul de sub carut.
Stiti de unde pot sa cumpar o cadita mai mica pe care s-o folosesc numai la inceput, pana isi tine el capul sa zicem? Pt ca o vreme o sa fiu cam singura cu bebe si mi-e teama sa-l spal singura intr-o cadita mare.
Pe Discovery e documentar despre sarcina gemelara, dar cred ca e in reluare, parca l-am mai vazut o data.
Tamara, sper sa poti schimba port-bebe-ul, link-ul dat de tine indica reclama.
Anca, 37+
Andrei Cristian
burtica
ella_74 spune:
ancamari,
sper sa nu fie ceva rau cu lohiile astea; uite, tocmai i-am dat sms dr. Radoi sa-mi spuna ce sa fac...
Cu burta, fata de acum 12 zile cand am nascut pot sa observ diferenta; cu slabitul, stiu ca inainte sa nasc cu cateva zile trecusem de 71 de kg si am zis ca pana nasc nu ma mai urc ca ma enervez...azi m-am cantarit de de dimineata si aveam 58.5 si am plecat de la 53-54 kg; sotul meu e capul rautatilor fiindca imi aduce in fiecare zi prajituri de la Ana , ca dulce in afara de compot nu mananc altceva si asa s-a gandit el sa ma diversifice
.
Bebe David a scapat de icter si suge parca e disperat; ultimul alaptat a durat 1 ora pe ambii sani, de-am zis ca ma lasa piei in loc de sani
. Cu sanii nu pot sa zic ca sunt mai bine, stau cu ei la vedere prin casa unsa toata sperand sa se vindece; de azi am inceput sa-i dau iar din amandoi fiindca bebe trage mai bine decat pompa, asta e clar...
Manusi ii pun nonstop ca l-am vazut tare zgariat in maternitate, s-a automutilat pe fata rau si are unghii asa subtiri cum e foaia de hartie si m-am chinuit sa le tai dar n-am reusit asa bine; mai suge la ele cateodata si asta nu-mi place dar prefer asa decat sa-l vad cu unghiile pe la ochi...asta e primul gest cand ii e foame, agita manutele pe fata ![]()
Cat priveste cadita, nu te speria de una mare, noi avem una din carrefour, e mare, dar are opritor si asta e cel mai important daca tre sa-i faci baie singura, fiindca vei avea ambele maini libere.
Tu cand te mai duci la dr. Radoi?
florina spune:
De fiecare data mi se intampla la fel - stau doua-trei ore sa citesc ce ati scris si la sfarsit nu mai stiu cui ce vroiam sa spun...
FELICITARI in primul rand tuturor mamicilor care au nascut deja si mult succes si nastere usoara celor ce urmeaza!
Vroiam sa va spun ca la primul copil nu am fiert niciodata apa (inca din spital a fost spalat la chiuveta), de alaptat am alaptat 1 an si 3 luni dar n-am inghetat niciodata laptele (cel mult ma mulgeam dimineata si i-l dadeam la pranz sau seara cu biberonul daca lipseam eu, dar asta s-a intamplat f rar din fericire). Nu i-am dat apa pentru ca laptele mamei tine si de foame si de sete... Putin ceai dar asta dupa 4 luni...
Nu-i scoateti pe cei mici din casa mai devreme de 2 saptamani si evitati musafirii in perioada asta... BB are nevoie de putin timp sa se acomodeze.
Pentru mine perioada alaptarii a fost una a bucuriei si sper din toata inima sa imi pot alapta si fetita. Si eu am facut cateva rani la inceput dar totul depinde de experienta, lasati asistentele sa va puna copiii la san si ascultati-le sfaturile... mie mi-au fost de folos.
N-am avut perna sau conditii speciale de alaptat dar am reusit ca printr-o pozitionare corecta a copilului sa scap repede de rani.
Urmatoarele vor aparea cand le dau dintisorii si incep sa muste :) Si va doresc tuturor sa ajungeti cu alaptatul cel putin pana acolo :)
Pentru colici acum 5 ani am folosit Sab Simplex si multe ceaiuri. Insa singura solutie de a scapa de ei a fost tinutul la eructat dupa alaptare. Imi amintesc ca il tineam si o ora in brate, in pozitie verticala, pe umar, pana eructa si de-abia apoi il puneam in patut.
Sotul meu il mangaia pe spate un pic mai apasat si copilul eructa imediat, uneori de 2-3 ori.
De mancat...am mancat aproape un an numai fierturi...N-am avut curajul sa incerc cruditati - eram mult prea obosita dupa alaptat pentru a-mi asuma riscul...Am alaptat haotic, si de 3-4 ori pe noapte - "la cerere" - si totul a fost ok.
Am si eu o intrebare : [b]mai e cineva dependenta de ciocolata?[/b] Am citit despre cafea dar nu stiu ce efect are ciocolata asupra bebelusului... La prima sarcina am fost mult mai responsabila, acum pur si simplu nu ma pot abtine... incerc dar nu reusesc... Am trecut la Nutela pentru ca are doar 7% cacao dar tot ma intreb daca nu cumva imi agit copilul cu ciocolata mea
...
Nici eu nu gasesc majoretele acum dar va doresc tuturor nasteri usoare si copii sanatosi!
M-a ingrozit experienta lui Cris, e ingrozitor ce se intampla in spitalele noastre :( Multa sanatate micutei si sa crezi in ceea ce si tu afirmi - ce nu ne omoara ne face mai puternici...
A nascut cineva la 40 de saptamani sau Andrada va fi prima? 
Eu am cerclaj si nu voi ajunge la 40 probabil, dar mi-as dori mult.
Multa sanatate tuturor,
Florina +32
Teodora si Tudor (5 ani)
florina spune:
Nu spunea cineva ca trusele de la Municipal nu sunt bune?...
Vas, nici eu nu vreau sa nasc cu epidurala. Am citit articolul de pe site si m-am convins ca nu e cazul... desi prima nasere a fost traumatizanta rau si pot intelege de ce majoritatea prefera epidurala. La prima nastere am crezut ca mor, acum sper doar sa fie mai putin dureroasa.
Mai naste cineva fara epidurala?
Florina
ancamari spune:
Ella, merci de raspuns! Poate imi zici si de suzeta, ca nu stiu ce sa-i iau. Am fost vineri la dr si i-am aratat eco facuta la Iosup miercuri si ma mai duc abia pe 18 mai daca nu se intampla nimic, sa vada cat a mai crescut copilul. Eu am DPN 22 mai, dar ar ajunge la 3,9 kg pana atunci. O sa incercam nastere naturala, dar daca sare de 4 kg nu cred ca se mai baga nici el. A zis ca pana in 4 kg merge natural, dar mai discutam pe 18 mai. Dat fiind ca nu am contractii, daca stau linistita si mai tine colul, s-ar putea sa ajung chiar la termen. Dar pana atunci nici vorba sa sugereze nastere indusa sau cezariana. Se grabea saracul, pt ca il chemasera urgent la o nastere, dar i s-a facut mila de mine, doar nu era sa ma lase sa astept 2-3 ore pana se intorcea, mai ales dupa ce ma tine in pat de atata timp. A ras de mine ca abia ma misc, merg asa leganat si incet ca un pinguin. Deocamdata bebele meu e f. vioi asa ca nu-mi fac griji, mai am 2 zile si termin 38 sapt, asa ca am reusit ce mi-am propus, nici nu visam acum 10 sapt sa ajung pana aici. Sincer imi convine un bebelus mai maricel, mai ales ca mi-e teama de perioada in care o sa raman singura acasa zile intregi (din iunie pana in septembrie, cate 3-4 zile/sapt). De la ce firma e cadita? Ca daca nu-i spun sotului exact ce trebuie sa cumpere, nu se descurca. In Cora avea numai roz, galbene si albe, si eu as vrea bleu totusi. Ai grija de tine si de David!
Anca, 37+
Andrei Cristian
burtica
ancamari spune:
Liviana, acum a vazut si pozele noi, dragut Matei cum si-a facut el singurel de joaca acolo in nisip. Sa nu te superi, eu ti-am scris ieri dupa ce am vazut mesajul tau ca eram esuata cu gleznele la aceeasi dimensiune ca si gamba, uitata pe canapea, nici gand sa ma mai scoata sotul din casa, s-a dus singur la Carrefour.
Florina, nu stiu ce sa zic de trusa de epidurala, dar pt aia mi-a scris reteta, pe aia trebuie s-o iau acum. Eu nu ma pricep deloc la asa ceva.
Lilky, ce faci singurica in casa cu Dienuta? Da si tu un semn! Tu ai folosit trusa de epidurala luata din Municipal? Stiu ca si tu erai nelamurita.
Anca, 37+
Andrei Cristian
burtica
ella_74 spune:
ancamari,
da, scuze, am uitat de suzeta...am luat numai de la Avent vreo cateva pentru 0+; si pompa si biberoane si sterilizator tot de la Avent...ii dau suzeta cand e sacait fara motiv, adica e schimbat, mancat si deci n-ar avea motiv sa planga...nu i-o las cand doarme niciodata.
Parerile sunt impartite relativ la subiectul suzeta dar decat sa urle pana se inroseste prefer sa-l stiu linistit; si ce daca se obisnuieste? io n-am vazut copil in clasa 1 cu suzeta, candva o sa renunte singur si daca e prea mare, ma ingrijesc eu sa scape de ea.
Cadita nu stiu sa-ti zic ce firma e, dar sunt singurele pe care le-am vazut eu in carrefour; eu am vrut alba special, ca se vede daca face pipi in cadita
, ca sa stiu ce fac mai departe...
Cu dr. Radoi, da e un haios, am fost si eu marti la el si era tot numai un zambet, io tot incercam sa-i spun ca am ceva grav cu operatia care e rosie si umflata pe alocuri iar el imi spunea ca cel mai rau poate sa fie din cauza firelor care vor iesi prin piele, dar ca pana la urma voi fi bine; are darul asta sa ma linisteasca, ca pana la urma am plecat si eu impacata de la cabinet.
Acuma mai am trecut un hop: firele de la taietura, am incercat sa trag de nod si doare asa ca l-am pus pe sot sa umble prin farmacii dupa spray cu lidocaina, sa-mi dau acolo cand imi scoate firele , ca io dureri nu mai vreau de nici un fel, mi-au ajuns pentru 100 de ani.
Ma bucur pentru tine ca ai ajuns la 38 de saptamani, stiu ce simti, si eu am avut aceeasi teama ca n-o sa apuc sa nasc la termen... eu am nascut fix la 38 de saptamani desi speram sa mai stau.
te pup,
ancamari spune:
Ella 
Asa a zis si mama de suzeta dar nu prea am luat-o in serios, stiam de parerile contra si am fost sceptica. Cu cadita alba nu am stiut care e faza... Ai dreptate!
Placenta, IR-urile si lichidul, toate sunt foarte ok, asa ca in afara colului care e scurt dar inca inchis, nu ar trebui sa apara probleme. Bebelica se misca bine de tot, ceea ce inseamna ca are loc inca. Asa ca eu sper sa mai stea macar o saptamana, sa apuc sa-i cumpar tot ce trebuie. Am luat patut ca al tau, e f. dragut.
Anca, 37+
Andrei Cristian
burtica
ella_74 spune:
ancamari,
bun patutul de la babyc...eu sunt multumita de el...
acuma fug, ca s-a trezit micul terorist si oricum sanii mei au inceput instant sa curga, deci trebuie sa-i golesc rapid ![]()
pupici...revin