Produse Bio/Ecologice/Organice in Romania
Dragii mei,
As vrea sa stiu si eu ce alte produse din gama bio ati gasit in Romania si unde.
Nu stiu daca subiectul se incadreaza la publicitate, pentru ca intentia nu e sa fac reclama vreunei firme/vreunui produs/ magazin, ci sa impartasesc din experientele mele si sa aflu mai multe.
Daca incalc vreo regula, va rog sa imi spuneti.
Am postat subiectul aici pentru ca il consider de interes general
Deci eu am gasit asa:
1 Produse din soia - productie autohtona de la Inedit (in marile supermarketuri si nu numai), si straine
2. Cascaval - camy lact (nu gasesc decat ffff greu), nu iteleg de ce nu sunt in supermarketurile mari
3. Unt + Emental(Desi nu prea am incredere in firma in cauza - Dorna)
4. Oua (carrefour, gima, naturalia)
5. Faina integrala naturalia + paine + grau
6. branza, smantana si unt la Naturalia - nu le-am incercat inca, si e destul de aiurea pentru ca nu au decat 2 magazine...
7. Rondele de orez de la Scotti
8. Zahar
9. Ciocolata la borcanel fara cacao in ea (asta e un delciu, merge la post)
si cam atat - produse alimentare
Eu as vrea iaurt, legume si carnita, dar nu stiu daca sunt si pe la noi pe undeva.....
Nu inteleg de ce iaurtul are tot timpul lapte praf, orice firma. A aparut unul nou de capra, dar de... vreau si iaurt normal
Cosmetice.... Nu prea am gasit. Lush cica ar face, dar tinand cont ca s-au extins in toata Europa si nu numai, tind sa fiu reticenta.
Mai stie cineva de produse din astea?
Multumesc
Raspunsuri
Gabrielama spune:
AnaGN,
a fost la un moment dat un subiect la sub-forumul La Bucatarie; se numea, daca imi amintesc bine, "mancare sanatoasa" si dezvolta acest subiect.
Din experienta mea, in afara celor listate de tine, mai adaug:
- carne de pui (toate cele, pulpe, ficat, pipote) Puiu' Light - se gaseste numai la Selgros;
- dulceata St. Dalfour - la Selgros, Nik, cred si Gima, la raioanele de alimentatie dietetica; dulceata este fara zahar, indulcita cu suc de fructe si in alte tari se vinde numai in magazinele de mancare organica;
- cascavalul Camylact il gasesti tot timpul (sau cel putin eu il gasesc mai tot timpul) la Selgros sau Angst.
Fructe si legume, cam greu..., caci nici cu cele de la tarani nu ai garantie.
Cam atat mai stiu eu. Daca mai are cineva si alte informatii, sunt si eu foarte interesata!
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
AnaGN spune:
Multumesc de pui Nu stiam ca exista, certificat organic/bio/etc
Da, camylact gasesc si eu in metro.
Din pacate si taranii pun ingrasaminte chimicale ca sunt mai ieftine.
Eu vreau iaurt... dar nu e si pace (sau nu l-am gasit eu)
jozsaerika spune:
eu parca am citit undeva ca iaurtul simplu +sana de la Napolact ar fi normal/bio/organic
carnitza + legume de la mama direct din gospodarie...nu foloseste ingrasaminte
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
poze
Darria spune:
Ana, pt. Is:
- lactate(cas, branza de vaci, unt, smantana, iaurt) de la Strunga
- carnita pui si oua de la avicola Iasi
Iaurtul poti sa-l faci tu, este cel mai bun.
light spune:
quote:Imi poti spune cum se numeste si care este firma producatoare?
Nu inteleg de ce iaurtul are tot timpul lapte praf, orice firma. A aparut unul nou de capra, dar de... vreau si iaurt normal
dianad spune:
Iaurt fara lapte praf, cel putin pe ambalaj scrie ca ar avea doar lapte pasteurizat si culturi lactice: -Natura care se gaseste la Angst sau la Plus-Almsana pe care il iau doar de la PlusIn Carrefour nu ma uit de iaurturi ca am Plus-ul si Angst-ul langa mine.La Angst mai e cascavalul LIo 100% natural.DianaD & Alexandru
AnaGN spune:
Iaurtul de capra e de la covalact. E "De baut" deci nu e ffffffff gros, dar e foarte bun. Se gaseste in toate supermarketurile mari.
Stiu ca poti sa iti faci iaurt in casa, dar ca sa faci iaurt sanatos trebuie lapte bio, si iar ajungem tot acolo: nu exista lapte bio/organic/ecologic pe piata romaneasca - adica furnizat spre consumul populatiei, pentru ca lapte bio exista - se face cascaval, branza etc, dar din pacate nu se vinde si in stare de lapte...
Imi pare sicer rau ca a fost mutat subiectul de la generale, pentru ca daca mai statea putin ar fi intrat mai multa lume...
Parerea mea sincera e ca nu ii este locul in sectiunea la bucatarie. Eu nu cer sfaturi culinare.
S-ar putea muta subiectul inapoi va rog?
Multumesc anticipat
AnaGN spune:
Napolactul nu face iaurt bio, am verificat.
Va multumesc mult pentru tot ce imi spuneti. Tin sa precizez ca 100% si bio/organic/ecologic nu e tot una... din pacate.
Laptele de la orice vaca e 100%. Dar laptele bio e cel care provine de la un animal crescut in anumite conditii, hranit numai cu un anumit tip de nutret, care a fost crescut pe un sol nefertilizat cu chimicale cel putin un numar x de ani, care nu au luat anitibiotic, etc, etc.... E o chestie complicata.
Am observat in Romania ca multi induc clientul in eroare cu 100% natural. Pana la urma si E-urile sunt naturale... cel putin unele dintre ele...
noni930 spune:
quote:
Initial creeata de AnaGN
Cosmetice.... Nu prea am gasit. Lush cica ar face, dar tinand cont ca s-au extins in toata Europa si nu numai, tind sa fiu reticenta.
Lush nu face produse organice, ci cu ingrediente naturale, ceea ce este total diferit!
http://ca.lush.com/cgi-bin/lushdb/about.html?expand=about
AnaGN spune:
Noni, Lush face si cosmetice care au in componenta lor chestii organice. Uite:
£6.75
Description: Brazened Honey is a detoxifying mask to use when you are thoroughly ashamed of what you’ve done to your skin! Let’s face it, if it’s come to this, then you are probably ashamed of what you’ve done to all of your body, it’s just that your face is the place which shows it most. Brazened Honey is made with seven Ayurvedic herbs to deep cleanse your skin and fresh chlorophyll to help repair the damage you’ve done. George’s Dorset honey soothes and calms troubled skin; we add a detoxifying infusion of sage, juniper and rosemary plus a squirt of organic lime juice. Parsley, ginger, coriander and cardamon help to boost your circulation and restore some life to your face.
http://www.lush.co.uk/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=117
Daca in alea din Ro pun sau nu si chestii bio/organice nu stiu.
Daca vrei cosmetice 100% incearca Neal's Yard Remedies, dar nu in Ro.