La vot cu noi !

La vot cu noi ! | Autor: Karina

Link direct la acest mesaj

Cred ca e cazul sa ne mobilizam sa mergem la vot, indiferent cum votam, asta daca nu vrem sa hotarasca altii pt. noi.

Curtea Constitutionala a decis: Basescu poate fi demis cu jumatate plus unul din voturile participantilor la referendum

Curtea Constitutionala a decis, in sedinta de joi, ca un presedinte suspendat poate fi demis cu jumatate plus unul din voturile participantilor la referendum. Curtea a respins astfel sesizarea de neconstitutionalitatea depusa de PD, referitor la amendamentul PSD. Decizia a fost confirmata printr-un comunicat de presa al Curtii Constitutionale, si survine dupa ce Curtea respinsese de doua ori in acest an amendamente asemanatoare la Legea Referendumului.

sursa: www.hotnews.ro/articol_71549-Curtea-Constitutionala-a-decis-Basescu-poate-fi-demis-cu-jumatate-plus-unul-din-voturile-participantilor-la-referendum.htm" target="_blank"> Hotnews

Edit: comunicatul de presa:

COMUNICAT DE PRESA
În sedinta din data de 3 mai 2007, Curtea Constitutionala a luat în dezbatere sesizarea formulata de un numar de 50 de deputati, în temeiul art.146 lit.a) din Constitutie, cu privire la neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.
Legea a fost adoptata de Parlament sub forma unui articol unic, care prevede:
"Articolul 10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.84 din 24 februarie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
«Art.10. - Prin derogare de la art.5 alin.(2), demiterea Presedintelui României este aprobata daca a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul tarii, ale cetatenilor care au participat la referendum.»"
În urma deliberarii, Curtea a constatat, cu majoritate de voturi, ca Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului este constitutionala.
Decizia este definitiva si general obligatorie, se comunica Presedintelui României si se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
BIROUL DE PRESA AL CURTII CONSTITUTIONALE

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Eu cu sotul meu sigur o sa mergem la vot sa-l votam pe basescu.Suntem si fani Basescu si mai ales ma revolta hotia si nemernicia astora din parlament care fura cu nerusinare si pt ca Base le-a spus ceva si n-a tacut l-au dat jos.Sper ca lumea sa mearga la vot si sa voteze asa cum le dicteaza constiinta,numai sa mearga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si noi vom merge la Consulat, suntem PRO Basescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaGN spune:

Tin sa precizez si aici.

Sa fim atenti la cum e formulata intrebarea si deci ce raspundem.

O sa fim intrebati daca suntem de acord cu suspendarea!
Deci care tin cu BASESCU TRE SA STAMPILEZE PE NU!!!!

Da, asa e... tre sa mergem, fie pro, fie contra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Asa e, fiecare cetatean roman cu drept de vot trebuie sa-si exercite acest drept.
Neprezentarea la vot inseamna indiferenta....ignoranta....mai rau decat ai vota pro sau contra.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Aici unde s-o vota?
Banuiesc ca la Strasbourg!
Daca auziti ceva dati-mi si mie PM!
Votez pro-Base!

mami de Calin rasfatzat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Si noi vom incerca sa votam la consulat, daca va fi posibil; dar, eu una am mari indoieli cu privire la corectitudinea votarii; la cate fac astia sa scape defitiv de basescu, nu m-ar mira sa fraudeze alegerile. Cu siguranta vor incerca, asa ca eu nu mai cred in nici o minune!
Si oricum la cum schimba parlamentul regulile din mers, e posibil chiar daca castiga referendumul basescu, tot sa nu-l recunoasca, ca prsedinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Si noi vom merge la referendum.
Cu ocazia asta aduc in atentia romanilor din Uk fragmente din comunicatul Ambasadei Romaniei la Londra.

La data de 19 mai 2007, în România se va desfasura Referendumul pentru demiterea Presedintelui României.

Cetatenii români din Marea Britanie vor avea posibilitatea sa-si exprime votul în cadrul sectiei de votare care va fi deschisa la 1 Belgrave Square, Londra – SW1X 8PH. Sectia de votare va fi deschisa între orele 8.00-20.00. Totodata informam ca se analizeaza oportunitatea deschiderii unor sectii de votare pe lânga Consulate onorifice ale României. Ambasada ve reveni cu precizari în acest sens.

[...]

Înscrierea în lista electorala speciala se poate face în avans sau la prezentarea la urne. Cetatenii români care doresc includerea în avans a datelor de identificare pe lista electorala speciala sunt rugati sa transmita, prin posta (Embassy of Romania, Arundel House, 4 Palace Green, LONDON W8 4QD) sau prin e-mail la adresa roemb@roemb.co.uk, urmatoarele date: numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul, denumirea, seria si numarul actului de identitate cu mentiunea „Referendum”. Facem precizarea ca datele respective vor fi folosite exclusiv la întocmirea listei electorale speciale.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Pentru USA pe site-ul www.roembus.org :

Sambata, 19 mai 2007 , între orele 8.00 si 20.00 , va avea loc referendumul prin care cetatenii români îsi pot exprima optiunea asupra demiterii Presedintelui României (www.roembus.org/embassynews/2007/May/lista%20Sectiilor%20de%20Votare.htm" target="_blank">lista sectiilor de votare de pe teritoriul SUA).
La referendum pot participa toti cetatenii români care au împlinit vârsta de 18 ani pâna în ziua referendumului inclusiv, pe baza unui act de identitate românesc valabil.
Prin act de identitate se întelege pasaportul diplomatic, de serviciu, simplu sau consular (titlul de calatorie).
Avand in vedere timpul scurt pana la referendum, adresam rugamintea ca cetatenii romani care nu detin pasapoarte valabile sa ia legatura cat mai curand cu oficiile consulare ale Romaniei din Washington, Chicago, Los Angeles sau New York pentru indeplinirea formalitatilor de obtinere a unui titlu de calatorie, care atesta detinerea cetateniei romane.
Precizam ca titlurile de calatorie pot fi obtinute numai de la sectia consulara a ambasadei Romaniei la Washington si de la consulatele generale de cariera (Chicago, Los Angeles si New York), context in care cetatenii romani care detin pasapoarte expirate si doresc sa voteze la un consulat onorific sunt rugati sa obtina titlul de calatorie anterior datei de 19 mai.
Mentionam ca, potrivit legislatiei romane in vigoare, nu este posibil votul electronic sau prin corespondenta.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Normal ca mergem la vot!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alitzu79 spune:

quote:
Originally posted by giulia71

Aici unde s-o vota?
Banuiesc ca la Strasbourg!
Daca auziti ceva dati-mi si mie PM!
Votez pro-Base!

mami de Calin rasfatzat:)

noi votam la consulatul din marseille...abia asteptam..PRO BASESCU si noi. si voi la fel, la ambasada sau consulatul cel mai apropiat din zona...

Mergi la inceput