amniocenteza

amniocenteza | Autor: karry

Link direct la acest mesaj

Buna! Eu sunt din Iasi, dar aici nu exista posibilitatea efectuarii amniocentezei(risc SD), cel putin in aceasta perioada..... Mi-a fost recomandat cabinetul dr. Albu cu care am luat legatura si care m-a programat pentru procedura pe 7 mai la maternitatea Giulesti.Mi-a solicitat trimitere de la medicul de familie(probabil numai pentru recoltare), dar costul procedurii este de 1.750 RON. Mai este cineva in situatia mea? Sunt cam speriata mi-ar fi de ajutor sa mai iau legatura cu cineva. Multumesc tuturor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Karry, eu nu sunt in situatia ta, insa costul mi se pare cam mare. Din cate stiu eu de la ginecologul meu, dr. Predoi de la Spitalul Titan face bine amniocenteza (in caz de probleme la el mi-ar fi recomandat sa merg), iar pretul este de 600 RON.
Am vazut si aici pe site postari despre Dr. Predoi, iar fetele erau multumite, poate cauti subiecte unde s-a mai scris despre asta.
Oricum sunt pe aici destule fete care au facut-o la diversi medici si a fost bine, sigur iti vor povesti din experienta lor.
Bafta multa si sa auzim de bine!

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
18s fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Karry, cred ca ti-am mai raspuns la subiect. La Sp Ilfov, Sfintii Constantin si Elena, costa numai 6 milioane Fish Test rapid si inca 5 milioane dc vrei tot cariotip. Dar ei zic ca Fish ar fi suficient. Uite link despre ei si date de contact:

www.medicina-materno-fetala.ro/" target="_blank">http://www.medicina-materno-fetala.ro/

Rox 22+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ona_me spune:

buna

Eu am facut amniola dr Albu. Iti recomand sa faci tot la el si tu. Te costa atat pentru ca e vorba de Fish si Careotip, deci sunt ambele aici si e bine sa le faci pe ambele. Fish-ul iti iese in 72 de ore iar careotipul in 2 sapt.

Ideea e ca chiar daca e putin mai scump poate , merita sa mergi incredintat ca esti pe mainile celui mai bun doctor in probleme de genul asta.
Daca mai ai intrebari, iti stau la dispozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

Karry, eu am facut amniocenteza la Spitalul Sfintii Imparati (sau judetean Ilfov, tot ala e) la dr Predoi. A fost 600 ron si totul a decurs bine! Mergi acolo cu incredere. Da-le un telefon inainte si-ti vor spune ei ce trebuie sa faci, ce acte trimiteri etc trebuie sa ai la tine, la cine trebuie sa te duci (ca trebuie sa te vada mai intai un medic genetician care sa confirme ca ai nevoie de amniocenteza, asa e procedura) etc.

Mult succes! Iti tin pumnii! Sa ne tii la curent!

Anca
Mami de Roxana, 26.08.2005 si cu , DPN 01.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutaa spune:

buna,
ca si Ona_me ti-l recomand pe dr. Albu, la care am facut biopsia vilozitatilor coriale, dupa o experienta tare neplacuta la spitalul (fostul) Titan. In schimb am fost surprinsa de profesionalismul si omenia celor de la Giulesti. In privinta pretului, este mai mare deoarece ei analizeaza nu doar riscul de trisomii si sexul copilului ci si riscul altor boli congenitale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Mihutaa, ce probleme ai avut la spitalul Titan? Ma intereseaza pentru ca acolo voi naste peste 1 luna si vreau sa fiu pregatita si fizic si psihic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutaa spune:

Draga mea,
cei de la Titan (vb de doctori, dar si de personalul auxiliar) au o problema de atitudine in rimul rand si in al doilea rand metodele lor sunt invechite. Eu si sotul meu ne-am programat sa ne facem cariotipul. Pe langa faptul ca imi era foarte rau (fiind la inceputul sarcinii) si nici nu puteam manca nimic pentru ca urma sa mi se ia sange abia peste 40 min. de la programare au inceput pregatirile pentru a ne lua sange (dupa ce am inceput sa ma interesez daca nu cumva era o gresala cu programarea). Cum ne-a luat sange? Intr-o seringa ordinara!!!! Probabil ca sangele urma sa fie mutat intr-un recipient etans, nu? Ma gandesc si eu....A urmat o intreaga discutie intre doctori si noi care s-a finalizat cu returnarea banilor si a sangelui (in seringi), dupa ce i-am amenintat cu presa. Nu am putut avea incredere in rezultatele analizelor, care erau foarte importante pentru noi si oricum la acelasi pret in clinici cel putin decente se fac aceste analize cu profesionalism. Sunt doctori cu mentalitati vechi care mai cred ca sunt indispensabili si trateaza pacientii ca pe niste "unii". Poate este un caz izolat.... eu iti doresc sanatate si sa ai parte de un "tratament" deosebit. Oricum e bine sa te duci pregatita sa nu te surprinda vreun raspuns obraznic al vreunei asistente sau receptionere.
Numai bine...

Mergi la inceput