Cardiomegalia-help?

Cardiomegalia-help? | Autor: giulia71

Link direct la acest mesaj

Am si eu o rugaminte mare la voi!
Mama si-a facut niste investigatii aici, un scanner toracic si i-au descoperit cardiomegalie si putina apa la pericard!
Cum programarea este peste doua saptamani, eu sunt disperata si caut un raspuns, e grav, se trateaza?
Mama e obeza si ma riscul de infarct e foarte mare!
Multumesc frumos.

mami de Calin rasfatzat:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

In primul rand trebuie vazut care este cauza care a determinat "marirea" inimii. Poate fi o cauza ereditara (dar atunci pacietnii sunt afectati inca din tinerete0 sau o cauza dobandita. Si anume ceva care a fortat inima si a facut ca aceasta sa isi ingroase peretii intr-o prima faza si apoi sa se dilate.
Poate fi vorba de o hipertensiune arteriala neglijata sau de o cardiopatie ischemica ce a evoluat fara dureri pana acum.
Sunt multe cauze.
Trebuie sa mearga obligatoriu la un consult cardiologic (impreuna cu rezultatul respectiv).
In ceea ce priveste apa la pericard este importanta cantitatea si cat de repede s-a format acest lichid. Cauzele sunt multe si in aceasta situatie.
Cardiomegalie+revarsat pericardic ma duce cu gandul la o insuficienta cardiaca. Asta daca are si alte manifestari (lipsa de aer la efort si uneori chiar si noaptea, edeme la nivelul membrelor inferioare).
Pana nu este consultata de un cardiolog si se stabileste un diagnostic toate acestea sunt supozitii insa.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult!
Oricum daca mama ta nu are simptome si doar este vorba de rezultatul respectiv eu zic sa stai linistita pentru ca lucrurile s-ar putea sa nu fie asa de grave cum par.
Multa sanatate!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput