Cancer la san - niciodata nu e prea devreme

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela21 spune:

Buna fetelor,
Va scriam acum ceva timp despre mama mea careia i s-au descoperit 2 noduli la sanul drept...Va spuneam atunci ca nici nu vrea sa auda de operatie si ca imi este foarte greu ca nu pot sa fiu alaturi de ea...fizic...Sunt la mii de km departare...Am reusit dupa lungi explicatii sa o conving asa ca saptamana trecuta s-a operat...La Fundeni...totul a decurs se pare bine...este deja acasa...au externat-o cam dupa 3 zile...Prima examinare a nodulilor la microscop a aratat ca ar fi vorba despre noduli benigni...Astepatam insa rezultatul biopsiei...Asteptarea asta insa ne termina nervos...Incerc sa fiu alaturi de ea cat de mult pot, sa o incurajez si sa o sustin...In urma ultimelor doua controale operatia se pare ca arata foarte bine...Sper ca totul sa fie bine...Va multumesc pentru sfaturile pe care mi le-ati dat atunci cand am mai avut mare nevoie...Nu-mi vine sa cred cate femei trec prin asta si marturisesc ca resimt si eu undeva o mica teama...Incerc insa sa evit...vesnicul...«drob de sare«....Mult curaj celor care trec prin asa ceva...Continuati sa credeti...Si eu fac la fel...
Va pup,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Buna femei curajoase, nu mi-am imaginat ca voi posta aici desi va citesc de cateva luni. Sa va spun despre ce este vorba, asta daca voi fi suficient de coerenta la cat sunt de furioasa. Soacra mea are cancer la san ca urmare a unei mastite de acu vreo 40 de ani. N-am sa stau sa vad spun toata povestea ci doar ce ma revolta. In octombrie aflam de la o cumnata ca are un nodul la sanul stang(soacra). O convinegm cu chiu cu vai sa mearga la doctor sa faca un control, la Iasi, fiind cel mai aproape. Bun... face controlul in urma caruia un medic oncolog o face in toate felurile ca stat atat ca nu se mai pune problema de operatie, ca sunt metastaze la ficat, la plamani blablabla. Ne suna aceeasi cumnata sa ne spuna ca o trimite a doua zi la noi si sa o ducem unde stim noi samai faca un control si in alta parte. Pun mana pe telefon sun am stiu ca pot suna si dupa o saptamana avem programare la IOC. Incepe chimioterapia, face 5 sedinte pana acu, urmatoarea e sedinta e pe 6 martie cand ar trebui sa i se faca nu stiu ce evaluare si sa o programeze pt operatie. Si acu apare revolta mea... cumnatelu` meu care e plecat in spania vine cu ideea sa mearga acolo sa se opereze ca ar fi auzit el ca a mai fost tot asa acolo o femeie si acolo e bine. Ce ma revolta e ca vine cu ideea cand sedintele de chimio deja sunt aproape de sfarsit. Din ce am inteles eu este ca e obligatoriu dupa chimio sa faca si operatia daca este necesara. Pentru asta apelez la voi sa ma luminati si pe mine inainte sa ma infig iar in tot neamul.
Va pup si multa sanatate

pozne-npoze
Cristiana, closca de pui Diana (29 sept.1991) si puisor Oana (18 iul.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Oriunde se opereaza se practica acelasi lucru: excizia.
Si da , dupa chimio trebuie sa se opereze pt. a avea mai multe sanse.
Multa sanatate!

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Mersi Xio pentru raspuns.... probabil cand vor pricepe ca operatia se face dupa chimio si nu cand o da dumnezeu sa fie programata, o fi prea tarziu. Ma lupt cu morile de vant, mai bine renunt... dupa a doua sedinta de chimio (in saptamana dinaintea craciunului)nu a vrut sa stea la noi decat de pe o zi pe alta, cum era si firesc i s-a facut rau si din tren a ajuns direct la spital... ca apoi sa spuna ca nu mai vrea sa mearga pana la cluj ca e prea departe si ca mai bine face la iasi chimio si la cluj doar operatia.... in sfarsit am reusit sa o conving sa mearga in continuare la cluj, o tin pe sectie pana a doua zi si am rezolvat si cu "hidratarea" responsabila cu raul de dupa perfuzii... ufff ca incepe sa devina soacra

revin

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Multumesc pentru raspunsuri tuturor.

Deocamdata singura noutate este ca mama a fost programata pentru analize si operatie pe 21 martie, la IOC. Abia dupa aceea vom vedea cum stau exact lucrurile. Acum speram sa nu fie ceva prea grav, nodulul e mic si aspectul pe mamografie e incurajator, dar numai operatia va spune exact ce si cum.

Intrebarea mea, pe care indraznesc acum s-o repet, era: stie cineva cam cat se da la medici (prof. Blidaru) pentru o astfel de operatie (nu mastectomie, ci numai extirparea nodulului)?

Daca aveti idee, dati-mi si mie un semn pe PM.

Va pup si va doresc tuturor multa multa sanatate.

Bedrosmart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Multa sanatate va doresc!

Ada_S, cum e mama ta??
Bedrosmart, ce inseamna IOC? cand se opereaza?

cand sa ma duc la doctor, nu era doctorul! Sunt inghetata de frica.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ekka spune:

Buna, fetelor!
Am citit tot ce ati scris la acest subiect si va urez multa sanatate si putere pt a infrunta boala.
Mai stie cineva ceva de ralu pisi? Sper ca e bine si ca a reusit sa invinga boala. Daca stie cineva ceva, va rog, postati!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Cristina multumesc pt intrebare, mama mea e bine din fericire, in curand se implinesc 4 ani de la prima operatie, a mai avut anul trecut in iunie o interventie la celalalt san cand i s-a scos un nodul care nu a fost de rea intentie. Merge periodic la control speram ca totul v-a fi bine.

Tu cum esti? Te rog sa ma ierti daca cumva te-am facut sa te nelinistesti, nu asta a fost intentia mea ci am vrut sa te conving sa mergi la medic. Imi pare rau ca nu era medicul, incearca si maine, nu renunta, trebuie sa te consulte cineva neaparat.
Uite un din partea mea si nu te stresa caci nu ajuta la nimic.

Ada 17+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

IOC - Institutul de Oncologie Cluj

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

O sa ma operez cat de repede se poate. Nu am auzit nimic, totul era un vartej.... si asa este si acum. Nu inteleg daca este ok sau nu sa ma duc sa ma operez asa fara sa se faca niste analize sau mai stiu eu ce. Nu exista punctie, sau alata analiza pana la operatie?

Stiti cumva cat dureaza operatia? cat se sta in spital?

Asa ca am aflat si ceva preturi daca vreti sa sti pe PM.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput