Cancer la san - niciodata nu e prea devreme
Raspunsuri - Pagina 16
ralu pisi spune:
Buna fetelor,
Am fost azi si am vorbit cu oncologul si am stabilit tratamentul. O sa fac chemoterapie pentru inceput. Vor fi 4 cure de citostatice la interval de cate 3 saptamani (dupa cum spunea si Idoina). Mie mi-au spus ca intervalul asta este necesar pentru refacerea maduvei oaselor care produce celulele albe. Apoi o sa urmeze o alta cura de alte 4 citostatice care se vor face la 4 saptamani de data asta. Deci in total cam 7 luni. Radioterapie inca nu stiu daca mai este cazul. Iar tratament cu hormoni nu voi face.
In rest totul bine, sanul a inceput sa se mai desumfle, in schimb a inceput sa ma manance (ei zic ca e bine, ca se vindeca). Nu am mai luat nici un fel de calmante si tare ma bucur ca parca am fost in ceata cat le-am luat si cateva zile dupa.... Acum mai iau ceva paracetamol ca sa-mi tina durerea sub control. Dar ma pot misca din ce in ce mai bine.
Insa oncologul mi-a zis ca este posibil sa nu mai pot ave copii dupa tratament. Asa ca mi-au oferit posibilitatea sa-mi inghete embrioni. Asa ca astept programarea la o clinica de fertilitate sa vedem ce inseamna toata chestia asta si daca o facem sau nu.
Idoina sunt tare mandra de tine si de cat de curajoasa esti. Sper sa fie totul bine. Cum te simti?
Mariana multe condoleante tie si familiei tale. Sa dea Dzeu sa treceti cu bine peste hopul asta.
Adriana ce mai faci? Ai venit acasa?
Va pup pe toate!
Marilena12 spune:
Ralu, idea cu ovulele conservate este una buna si daca tu si sotul tau va mai doriti copilasi, ar fi bine sa faci asta. Eu stiu ca in general dupa citostatice nu mai este voie sa ramai insarcinata pentru riscul foarte mare de malformatii, plus ca daca este vorba de o afectiune in sfera genitala, din cate am inteles poate interveni si sterilitatea. Acum, eu inclin sa cred mai mult prima varianta, chiar o sa ma documentez, sa vad care este explicatia/cauza.
Eu te sfatuiesc cu caldura sa mergi sa ti se recolteze ovule care vor sta congelate in banca si va va oferi sansa de a concepe bebelusi sanatosi cand va veti dori. Poate ca acum nu va sta mintea la asa ceva, dar in timp, omul isi schimba ideile si s-ar putea sa va mai doriti copii. Multa sanatate, sa suporti cu usurinta curele de chemo!
Mari
idoina spune:
Buna,fetelor!Azi e o zi speciala pentru mine,e ziua baietelului meu,Edi,care implineste 12 ani!Am baiat mare,nu-i asa?Parca nu-mi vine sa cred...ca imbatranesc eu...Deci mai pe seara o sa fiu
Ralu,ma bucur mult ca esti bine si ca cel putin acum stii ce ai de facut.In privinta bebeilor,fa cum ti s-a spus,stiu medicii ce spun!In 1985 eu am mai facut citostatice,pentru un alt tip de cancer,iar pe Edi l-am conceput dupa 10 ani,ca atunci au considerat medicii ca e sigur.Chiar si asa,ma autoacuz ca n-am asteptat mai mult,pentru ca,din pacate ,Edi are epilepsie...Deci iti spun in deplina cunostinta de cauza,congeleaza ovulele,pentru ca mai tarziu vei avea nevoie de ele.N-as fi deschis vorba tocmai azi,dar vreau sa stii!Despre chemo,numai de bine,s-au schimbat multe si tu nu esti in Romania...Succes mult!
Va pup!
idoina
fausta_ro spune:
Doina, sa iti traiasca baietelul, sa va bucurati de el.
Ce ai rezolvat pentru transa urmatoare de chemio?
Ralu pisi, bine ca ai scapat de radio si de Tamoxifen, ca si Tamoxifenul e cu doua taisuri...
Mi se pare excelenta ideea de a ingheta embrioni, chiar daca acum nu te gandesti la inca un copil. Eu nu cred ca as ezita, daca as avea varsta ta.
Adriana, ti-am tinut pumnii luni si m-am gandit mult la tine. Te asteptam cu vesti bune din spital!
ralu pisi spune:
Doina, La Multi Ani baietelului tau, sa-ti traiasca si sa fie sanatos (si voi alaturi de el)
Marilena intr-adevar s-ar parea ca este o idee buna. Cel putin Marius pare a fii foarte incantat de ea. El sigur isi mai doreste macar un copil. Si eu mi-as mai fi dorit un copil, mai mult pentru Emma, ca sa mai aiba un frate sau o sora. Cel putin asa era planul pana acum. Dar cateodata ma gandesc ca daca chestia asta se va mai intampla din nou (si de ce nu?) voi mai pune inca un copil sa treaca prin toata prostia asta. Nu este usor nici pentru Marius, nici pentru Emma. De ce sa mai nenorocesc inca unul? Pt ca orice mi-ar spune toti doctorii eu sunt aproape convinsa ca va recidiva, si atunci va fi mai rau. Sincer nu stiu ce sa fac. Oricum pot sa inghet embrionii si daca vrodata voi gandi altfel, atunci am o optiune.
Fausta cred ca am scapat de Tamoxifen, dar nu se stie inca daca am scapat si de Herceptin. Am inteles ca inca nu stiu daca tumora este receptiva la el, inca mai fac teste.
Va pup
fausta_ro spune:
Ralu pisi, cum poti sa scrii asa ceva? Cum poti sa gandesti ca "nenorocesti"? Emma este micuta, nici nu a simtit lipsa ta de acasa.
Si nu te mai gandi la rele, de ce sa gandesti ca sigur va recidiva? De unde ideea asta? De la acel G3? Ti-am spus, si la mine tot G3 a fost si inca sunt bine, dupa 7 ani. Iti faci rau singura gandind asa. Si nu ai dreptul sa gandesti asa, fata de tine si fata de familia ta.
Eu am luat Tamoxifen 5 ani, drept pentru care imi fac un Pap si control ginecologic anual.
ralu pisi spune:
quote:
Originally posted by fausta_ro
Ralu pisi, cum poti sa scrii asa ceva? Cum poti sa gandesti ca "nenorocesti"? Emma este micuta, nici nu a simtit lipsa ta de acasa.
Si nu te mai gandi la rele, de ce sa gandesti ca sigur va recidiva? De unde ideea asta? De la acel G3? Ti-am spus, si la mine tot G3 a fost si inca sunt bine, dupa 7 ani. Iti faci rau singura gandind asa. Si nu ai dreptul sa gandesti asa, fata de tine si fata de familia ta.
Eu am luat Tamoxifen 5 ani, drept pentru care imi fac un Pap si control ginecologic anual.
Din pacate Emma a simtit ca am plecat de acasa. Cand m-am intors dupa o saptamana nici nu voia sa auda de mine. Cand m-a vazut a intors capul si a inceput sa planga. Si desi sunt de mai bine de o saptamana acasa, si incerc sa ma joc cu ea cat de mult pot, simt ca s-a racit de mine. Mai ales ca inca nu pot sa o tin in brate. Ea tot incearca sa o iau in brate dar cand vede ca nu o fac pleaca de langa mine, dezamagita! Probabil i se pare ca daca nu o mai tin in brate si nu mai fac cu ea acrobatiile cu care era obisnuita, nu-i mai fac baita, nu o mai pun seara la culcare, atunci mamica ei nu o mai iubeste asa de mult. Nu pot decat sa sper ca cu timpul o sa-i treaca.
Marilena12 spune:
Doina, la multi ani pentru puiul tau cel mare! M-ai ingrozit cu faza din 85, prin cate ai mai trecut si tu...
Ralu, simt ca ai un moment mai putin bun, imi pare rau!
Ceea ce pot sa-ti spun este ca pe masura ce va creste, fetita ta va intelege cat de mult o iubesti, ca nimeni nu poate iubi mai mult decat mama si ca boala trebuie invinsa. Tu trebuie ca tocmai pentru ea, care e atat de mica, sa gandesti pozitiv si sa faci imposibilul ca sa te vindeci.
Nu-mi place ca nu crezi in vindecare, nu este bine! Uite, ia exemplul Doinei, care se lupta pentru a doua oara cu boala asta, uite, Fausta este bine dupa 7 ani! Acestea sunt exemple de femei care au luptat, care au avut curaj si care, Sa ajute Dumnezeu! sunt alaturi de tine acum.
Este adevarat, tu treci prin toate astea, nu o poate face altcineva in locul tau; insa ai motive foarte importante sa invingi toate aceste temeri si orice alte ganduri negative, pentru fetita ta, pentru sotul tau, PENTRU TINE, care esti atat de tanara!
Pentru o viata luuunga alaturi de cei dragi ai tai.
Iti sunt alaturi cu tot sufletul meu!
Mari
idoina spune:
Va multumim din suflet pentru urari!A iesit o petrecere pe cinste(nu stiu cum sa fac sa va pun si niste poze)iar Edi s-a simtit excelent!
Ralu,nu te grabi cu concluziile,ia-o step by step.Stiu ce simti,si mie mi se mai intampla,dar incearca sa iti ordonezi prioritatile(sunt sarcastica?)Dupa ce vei trece peste boala,ai tot timpul si pentru Emma,ca sa nu mai vorbim ca stiu sigur ca gasesti tu modalitati de joaca potrivite cu starea ta de acum.Pentru ca e doar o stare de moment!Nu te mai gandi la recidiva,iti promit eu ca nu se va intampla!Dupa tratament,vei fi bine cel putin vreo...70 de ani!!!Ti-am promis!Hai, fii tare!
Va pup!
idoina
adrianaene03 spune:
quote:va pup si va multumesc tuturor
Originally posted by fausta_ro
Doina, sa iti traiasca baietelul, sa va bucurati de el.
Ce ai rezolvat pentru transa urmatoare de chemio?
Ralu pisi, bine ca ai scapat de radio si de Tamoxifen, ca si Tamoxifenul e cu doua taisuri...
Mi se pare excelenta ideea de a ingheta embrioni, chiar daca acum nu te gandesti la inca un copil. Eu nu cred ca as ezita, daca as avea varsta ta.
Adriana, ti-am tinut pumnii luni si m-am gandit mult la tine. Te asteptam cu vesti bune din spital!
mesajul e si pt. ralu, pt, doina , pt. ille , pt. toate ... nu va suparati daca nu va mentionez pe toate; acum vesti: am venit azi acasa cu odrena lunga de care voi avea grija 12- 14 zile deci mi-a fost extirpat sinul drept iar la sinul sting doar sector, sint super socata inca trec dintr-o stare in alta, dAR VOI CELE CARE ATI TRECUT PRIN ASA CEVA STITI PREA BINE. dr. a fost si el socat pt. ce nu se astepta si ca mai buna solutie a fost sa-l scoata total, merg duminica si marti la pansat, astept pe 12 iunie rezultatul anatomopatologic si vom vedea tratamentul pe care v-a tb sa-l urmez, vor fi sigur cito si poate si radio.. toti ma sustin , am fost si la psihoterapeuta din fundeni , toti spun ca acum exista tratament si nu se mai moare din cancer la sin dar dupa cum vad draga doina ca se face tratamentul nu este prea incurajator
astept acum sa vina 12 iunie sa iau rezultatul , sa merg si la spitalul victor babes pt. alte teste de imunopatologie si apoi tratamentul final; ma doare putin mina dreapta si o simt amortita de la cot in sus; mai fac un anticoagulant in seara asta i bratul sting si de miine seara mi-a zis dr. sa iau cite 1/2 aspirina tamponata in rest nimic ;
ralu pisi tu ce medicamente mai iei? eu ami iau xanax pt. linistire dar nu prea isi face efectul pt. ca tot agitata sint
in rest nu ma doare nimic , doar la axila ma ustura putin dar cred ca de vina este leucoplastul asta nenorocit si ma deranjeaza butoiasul asta de plastic care tb sa-l tin atirnat si pe care tb sa-l maschez sa nu-i sochez pe copii. va pup