rulada cu fisii de pandispan, stiti cumva?

rulada cu fisii de pandispan, stiti cumva? | Autor: Taty

Link direct la acest mesaj

Buna!
Tocmai am mincat la o nunta in Oradea o rulada cu fisii de pandispan prin ea (2 galbene, 2 maro -cu cacao) si liantul era o crema delicioasa maronie. Fisiile fiind puse pe lung in rulada cind le taiai iesea ca un joc de sah galben maro.Rulada era invelita in foaie LICA spritata cu ciocolata.
Stiti cumva reteta exacta? Imi imaginez ca as putea face tot in afara de crema aia care leaga umplutura (f. delicioasa) si nu as sti cu ce sa inmoi foile Lica.
Ma puteti ajuta, va rog?
Multumeeesc!!!

Tatiana siMariuca (02.08.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Eu o stiu ca "prajitura la metru".
Se fac 2 checuri in tavi mici:4 oua,250g zahar,300g faina,100ml ulei,100ml apa,1 praf de copt,arome.
Jum. din compoz.se toarna intr-o tava iar in cealalta se pun 2lg cacao,se amesteca si se pune in alta tava.Se coc la foc potrivit.
Crema:1l lapte,200g zahar,200g faina,5 galbenusuri.
Se amesteca faina cu laptele(ca la apret) apoi se adauga zaharul si galbenusurile si se pune pe foc:SE fierbe amestecind contiuu pina se ingroasa bine.Dupa ce se ia de pe foc se adauga 1/2 pachet unt si arome(vanilie).
Glazura:200g unt,150g zahar,2lg cacao,1-2picaturi otet.Se fierb pina se topeste zaharul.
Checurile se taie in felii de grosimea unui deget.Pe o folie se aseaza o felie de chec alb/ una de crema/crema.SE toarna glazura calduta deasupra.SE lasa la rece si se taie a doua zi in felii oblice.
Cred ca e cam acelasi lucru cu exceptia foilor Lica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Potzi face rulada asta cum o fac eu, numai ca in compozitzia de blat pui shi cacao!De fapt faci un blat alb shi unul negru!
Blat: 6 oua, 6 linguri faina, 6 linguri zahar, o linguritza bicarbonat stins, se amesteca toate f bine, dar mai intai batzi albushurile spuma tare!Mai repetzi compozitzia ...shi adaugi cacao...!Le coci,intr- o tava in care ai pus hartie de copt, bagi la cuptor ..cam 10 min...depinde de cuptor..!
Ai grija ca se ard!
Crema ..e la alegere, merge shi cu gem sau dulceatza!
Se pudreaza cu zahar pudra!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Taty uite aici e o reteta poate e ceva ingenul acesta acuma nu stiu daca e si crema dar poti sa te inspiri de acolo.
Succes mult,si daca o faci sa ne spui!


http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=12515

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Foarte faina, retzeta prezentata,Taty!Am sa o incerc, in mod sigur!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Mergi la inceput