Retete pt oala subpresiune

Retete pt oala subpresiune | Autor: oanaDo

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am primit cadou o oala subpresiune.
Am citit instructiunile de functionare, dar.......
ce pot gati la ea si cum, ce feluri de mancare si ce durate de timp pt fiecare?

Astept sa-mi impartasiti din experienta voastra

Oana

"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu fac supele si ciorbeele. timpul variaza de la model la model.incerc sa las carnea cat mai mult, sa fiu sigura ca e facuta.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Eu fac o gramada de lucruri in ea, de exemplu fierb burta pt ciorba (pe care o strecor apoi in alta oala), fasole, sfecla rosie, carne de vaca mai atoasa, in principiu cam orice care fiebe greu si eu nu am timp sa astept. Chiar astazi am folosit-o pentru un pilaf cu dovlecei si inima de vaca: fierb inima taiata bucati mici in cuhta (asa-i zice la Cluj ), zeama o strecor si o pun deoparte; calesc ceapa si dovleceii impreuna, apoi orezul si 'sting' cu zeama de carne, adaog carnea, si las sa fiarba pana e gata orezul si scade mancara. Pun patrunjel verde la sfarsit si gata...dureaza totul maxim 30 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Eu fara ea nici n-as putea trai!
Gatesc totul cu ajutorul ei. Piftie, supa din orice carne, ciorba de orice fel, mancare, porumb fiert, numai prajituri n-am facut cu ea!

Ca principiu de functionare, eu pun carnea (chiar si congelata) cu apa rece sau calda, pun capacul si o pun la foc iute pana se ridica supapa si suiera( 10 minute maxim).
Apoi o pun in chiuveta si-i dau drumul la apa rece pe capac sa se depresurizeze si sa-l pot desface. Arunc prima apa si apoi incep practic ciorba.
Fierb carnea 20-30 minute, apoi desfac oala(atentie s-o racesti ca s-o poti desface)si pun legumele inca 10 minute. In maxim o ora, am terminat de fiert piftia!!!
te pup si spor la treaba!
RO
Oala este mereu curata pt ca doar fierb in ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

si eu o foloseam des cand gateam zilnic. E o chestie foarte comoda, insa ai grija sa n-o umpli prea tare, si sa cureti bine supapa dupa folosire.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Ce nu inteleg eu la fiertul carnii in oala sub presiune ... Pai, in celelelte oale, cand faceam ciorba sau supa de pui, la inceputul fierberii se ridica o spuma pe care eu o luam cu paleta (stiu ca daca nu-i luata ciorba sau supa iese tulbure). Ei, daca bag carnea in oala sub presiune cum fac treaba asta?

Pozele mele

Anamaria lui Iulia (23.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

micaalsa, dai in clocot carnea fara sa pui capacul, stringi toata spuma si abia dupa aia pui capacul si continui fierberea. Eu asa fac.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Sunt mai multe modele tehnice?

Eu am una care suiera continuu, iar la casa parinteasca stiu ca suiera periodic!

OanaDo, ai inteles, nu se finalizeaza reteta in aceiasi oala, e doar ajutatoare, se fierbe carnea mai repede, mai ales vita cocos, gaina de casa, curcan... doar puiul nu-l bag la fiert.

O reteta preparata exclusiv ar fi rasolul, de vitel, cu legume intregi fierte! yam-yam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

a mea nu prea suiera.. e defecta?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput