Prajituri si torturi (2)
Raspunsuri - Pagina 19
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Criss, pune si reteta ca atunci cand schimb capitolul o s-o pun in index prajitura de vaca si bezea. Deci toate pozele cu retete puse aici vor fi trecute in index pe prima pagina impreuna cu autorul normal.BLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Veronica, numai branza e de vaca, nu si prajitura.
Criss si Alex
Hildegard spune:
Matiz, asta o fi reteta de care zici tu,GRETA GARBO.
www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/6934/o-cheama-Greta-Greta-Garbo/" target="_blank"> GRETA GARBO
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
Bravo!!!!
Ai reusit! Felicitari!
Sa sti ca se vad in ceata.Cred ca ai facut prea aproape cu aparatul foto poza...sau nu stiu...
Ai sa vezi, cu timpul cu cat vei mai face trandafiri vei fi tot mai multumita.Trebuie exercitiu pentru asta!
Dar ai tai arata super, vorbim de primii trandafiri la tine. Ai mei erau mai urati,chiar primii.
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
matiz spune:
in sfarsit am reusit.Mersi veronica ca m-ai scos din ceata.Calitatea pozelor nu e prea grozava ca le-am facut cu telefonul nu cu camera.Aam facut doua modele: unul cam in genul alor tai(normal,ca nui se compara..),si celalat inspirat dintr-un site care mi l-ai aratat tu.nu-s grozavi da pt prima data merg.mana se da pe parcurs.Eu am vrut sa vad daca as fi in stare sa fac ,sa nu ma apuc sa stric degeaba laptele praf si sa ajiung la concluzia ca-s antitalent...
Reteta de greta garbo nu e aia.mai degraba seamana cu cea de la borzasimo caci tin minte ca foile erau coapte separat,si ca mai avea o crema pe langa gem si era imbracat cu glazura.in ultima instanta am s-o adaptez si fac eu o crema ceva..o sa fie greta garbo intr-o interpretare avangardista...
Laura Takacs spune:
Veronica, ai facut vreodata Rigo Jancsi? Ca m-au chinuit talentele ieri si mi-a iesit mie ceva, a fost buna, dar parca nu-i chiar-chiar ce stiam eu. Cand am taiat-o s-a cam faramitat. Vreo sugestie?
Hildegard spune:
Matiz, ce e asa greu, faci cum vrei, reteta o adaptezi..cu glazura,fara si o botezi cum vrei poti si Sharon Stone daca vrei.
Laura, daca despre asta e vorba:
Blatul:
6 oua
6 linguri cu zahar
6 linguri cu apa rece
3 linguri cu cacao
4 linguri faina cu agent de crestere
crema:
2 cutii cu smantana pt frisca(de cate 250 ml fiecare,38%)
400 g ciocolata amaruie
2 lingurite ness cafe
Glazura:ciocolata topita(sau ungem partea de sus cu gem si presaram cacao)
-eu n-am facut prajitura asta dar imi dau cu parerea:
- in mod normal trebuia sa-ti iasa blat pufos care sa nu se faramiteze
-trebuie batuta bine albusele ,faian se adauga la uram cu cacaoa
-sau ai tinut-o prea mult la cuptor
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
matiz spune:
BANANE CARAMELIZATE[b][
4 PORTII 12MINUTE
1 baton de scortisoara rupt bucati
100 gr nuci sau alune taiate
4 banane taiate in doua pe lungimen
4linguri de unt
5 linguri zahar tos
150ml rom.
Se preaincalzeste cuptorul.Intr-un vas rezistent la caldura se presara scortisoara si nucile(alunele).se pun bananele deasupra intr-un strat si peste ele se aseaza cate o bucatica de unt.Presaram zaharul si stropim cu rom.se lasa la cuptor pana se caramelizeaza zaharul.SE poate servi si cu frisca dupa ce s-au racit...dar...aveti grija...cand...cum...si ...cu cine...