Cat de des ii mai alaptam?

Dragele mele, eu ii dau Sofiei sa suga la fel de des ca la 4 luni, chiar daca are 9 luni,pentru ca nu vrea deloc cu biberonul daca sunt eu acasa si din canuta ii curge pe-afara...ii dau inainte si dupa masa, intre mese, de 3 ori noaptea...sunt absolut extenuata.Voi cat de des le dati?
Sabina si sofia Galagia( 9 luni azi!)
Raspunsuri

bubi spune:
La multe luni! pt Sofia Galagia
urmam noi..
cora si mara mica 9 luni fara 13 zile
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

jade spune:
Andrei are 6 luni si o saptamana, noaptea nu se mai trezeste, dar in cursul zilei mai are 4 mese integrale de lapte de la mami si, uneori, si completari la mesele de legume si fructe.
Sa-ti traiasca si la cat mai frumoase luni!
Mada

Danza spune:
La multi ani Sofia
Sabina, eu l-am alaptat la cererea de fiecare data. Pe la 3.5-4 luni cand am iesit eu la servici si-a facut singur regim si a papat cam la 3 ore. Dupa 6 luni cand am inceput cu diversificarea, dimineata il alaptam si plecam la servici, apoi papa cereale cu laptic si pe la 10.3-11 inainte de culcare mai bea vreo 120-150 ml de laptic de-al meu din biberon. La amiaza papa supitza, apoi il alaptam (veneam acasa la pranz), pe la 16.3-17 papa un iaurt/ou/branzica/mar+biscuite + un biberon tot cu lapte de-al meu.
Seara il alalptam imediat cum veneam de la servici si mai papa si la somn, si noaptea bineinteles cam 2-3 ori depinde de varsta. Adica erau vreo 5 mese de lapte ziua si inca vreo 2-3 noaptea. Dupa 1 an a inceput sa pape mai bine, iar dupa 1 an si 1 luna nu i-am mai lasat lapte in biberon, il alaptam numai la amiaza daca cerea si seara la culcare + noaptea. Duminica si sambata cerea mai des (mai ales inainte de intarcat) si il alintam si eu ori de cate ori vroia el, cu conditia sa pape si mancarica
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

mirela.mustaciosu spune:
Noi am inceput sa rarim mesele de lapte de la mami cam dupa 7 luni. Am ajuns la un an sa suga doar dimineata si seara si cate o data, noaptea - foarte putin. Incearca sa ii dai celelalte mese mai consistente si intre mese ceai sau apa. Nu ii face rau laptele matern, chiar daca sunt multe astfel de mese, dar e intr-adevar foarte obositor pt. tine si va fi probabil mai greu cu intarcatul cand va veni vremea - si pt. bebe si pt. mami. Acum suge mai mult pentru ca lapticul matern tine si de sete, dar e bine sa invete sa primeasca si apa.

Sabina spune:
Multumesc mult de sfaturi...insa ea nu vrea sa bea altceva! Cum sa o fac sa bea apa sau ceiut?
De mancat mananca cu toane...dar cu pofta pana la un anumit prag.
Sabina & Sofia Galagia

jade spune:
aaa, pai problema asta cu apa si cu ceiutul o avem si noi! ceaiul il refuza cu desavarsire, iar apa cu greu il fac sa bea cateva lingurite de mai multe ori pe zi. cu biberonul nu vrea absolut nimic, nu face altceva decat sa rontaie tetina. nu stiu ce sa zic, daca n-ai incercat cu lingurita, incearca, poate vrea! Andrei si suculetul tot cu lingurita il bea.
Mada

alssa spune:
Of, si eu care credeam ca sint singura care se da cu capu' de pereti pen'ca cupilu' nu vrea ceai, nu vrea apa... doar lapticu' lu' mami... I-am luat toate felurile de ceai, dupa ce am terminat de incercat cu ceaiurile facute de mine in casa. Am zis ca poate or avea astea din comert ceva al lor ... neam nu vrea... Ca si cu papica... Inca doar tzitzicu' lu mami, si pe ici pe colo niscaiva cereale, dar doar asa, cit sa se mai simta si mami bine o data pe saptamina. Iar acum mai ales, cu toate caldurile astea, ma timpeste de cite ori suge, si ziua si noaptea... Iar eu fac deja eforturi sa am tot timpul indeajuns de mult lapte ca sa nu se deshidrateze; nu e momentul sa o las sa "moara de sete"... e mult prea periculos pentru o bebelusa de 6 luni si ceva Asemenea, cu biberonul molfaie tetina, "vorbeste" cu ea, orice, numa sa suga cum trebe nu are chef...
Da-i cu alaptatul inainte :)... ca nu-i face rau.
Din pacate, Clara mea inca mai sufera si la 6 luni de colici din cauza alaptatului in ultima vreme prea des... Ea intotdeauna a avut probleme d-astea

Sabina spune:
Cu lingurita ii dau...dar as vrea sa bea si in canuta1 Dar nu reuseste decat sa se ude toata! O sa perseveram...
Sabina & Sofia Galagia