prajitura cu foi de napolitane

prajitura cu foi de napolitane | Autor: dulcetica

Link direct la acest mesaj

Probabil este pe aici pe undeva dar eu n-am gasit-o.Va rog daca stiti cum se face spuneti-mi si mie, ca am foile dar nu stiu cum sa le abordez.Multumesc!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

la Deserturile Nataliei gasesti sigur ceva retete.

uite si o reteta a mea postata acolo:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92557&whichpage=12 pt o foaie mai mare se dubleaza cantitatile.este o praji f satioasa si aspectuoasa.

LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)

Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Dulcetica si mie imi place prajitura cu foi de napolitane.
Are o prietena o reteta pt foi dar se face crema si cu lapte praf,maine cand ies la plimbare cu fetita ii spun sa imi aduca si reteta si ti-o scriu aici.
Promit si eu vreau sa o fac asa ca musai sa o am maine.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre

Laura si bebe Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

eu fac ciocolata de casa si o pun intre foi de napolitana (2 straturi) si e f buna. LA petrecerea de 2 ani a copilului a fost f apreciata!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Uite reteta mamei mele. E foarte buna.
Se face caramel (zahar ars) din doua cani de zahar (cani mai mari, din alea sanatoase de ceai). Dupa ce zaharul s-a topit se adauga cat se poate de repede 1 pachet margarina si 1 cana (acelasi fel de cana) de miez de nuca macinat. Repede. Si in continuare va trebui sa dai dovada de multa maiestrie si indemanare! Se incorporeaza 5 oua intregi, dar in asa fel incat ele sa nu se coaguleze bucatele in crema ca va arata ca o omleta si nu va mai fi apetisanta. Eu ca sa nu am probleme iau vasul de pe foc atata timp cat incorporez ouale si apoi il mai pun la foc pentru 2-3 minute. Toata operatiunea se face la foc foarte mic si mestecand continuu. La sfarsit adaugi esenta de rom si daca vrei (mie nu-mi place) coaja de lamaie. Crema se intinde pe foi calda. daca iti ramane miez de nuca poti pune pe ultima foaie, respectiv cea de deasupra, foarte putina crema si miez de nuca, e mai aspectuoasa dar te cam murdaresti pe degete. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Asta este reteta mea de crema de napolitane cu nuca si caramel. Probabil rezultatul seamana cu reteta de mai sus, dar este mult mai usor de preparat:
250 gr. margarina sau unt
250 gr. nuca taiata bucati nu prea mari
250 gr. zahar pentru crema si 200 gr. zahar pentru caramelizat
3 oua
Untul, ouale, nuca taiata bucati si 250 gr. zahar se pun in oala cu pereti dubli (sau la baie de abur) si se amesteca din cand in cand. Se tine pana se leaga crema (cand iei in lingura si lasi sa curga, sa curga uniform). Se caramelizeaza cele 200 de gr. de zahar (atentie sa nu se arda pentru ca va fi amara crema) si se toarna in crema luata de pe foc. Aici trebuie sa dai dovada de putina maiestrie si sa amesteci repede repede zaharul caramel in crema. Se adauga esenta de rom. Se pune crema intre foi asa fierbinte. Foile impachetate in hartie/folie se dau la camara cu o greutate pusa pe ele (pui un fund de lemn peste ele si ceva greu).



Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Dulcetica uite reteta de care ti-am vorbit ieri.Sper sa iti placa,eu una am mancat si e delicioasa.
Blat:
5 albuse
9 linguri zahar
2 linguri faina
100 g cocos
Se bat albusele spuma,se pune pe rand cate 1 ling zahar,dupa aceea faina tot pe rand iar la sfarsit cocosul.Se coace intr-o tava intinsa.
Crema:
300 g zahar
5 galbenuse
Zaharul se freaca putin cu galbenusele si se pun pe foc mestecand bine,cand e topit zaharul se pune 1 pachet de margarina Unirea sau Rama si 2 linguri de lapte.
Separat,intr-un vas,se pun 250 g lapte praf si se amesteca cu 2 linguri cacao.Crema asa fierbinte se toarna peste laptele praf si se amesteca.
Crema se pune asa fierbinte.
Prima foaie napolitana apoi crema,blat,crema,foaie de napolitana si deasupra daca mai ramane se mai poate pune putina crema.
Sper sa iti placa si sa-ti iasa,nu e grea dar eu am scris-o asa cum mi-a spus prietena mea.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre

Laura si bebe Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

gonghy suna tare bine reteta pe care ai dat-o. As vrea sa o incerc si eu, dar am cateva nelamuriri: crema de galbenuse si zahar se pune direct pe foc sau la abur? Margarina se adauga in timp ce crema este pe foc, sau crema se ia jos inainte?


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Alynutza crema de galbenus cu zahar se pune direct pe foc dar trebuie sa mesteci mereu si flacara sa fie moderata iar margarina se pune in timp ce crema e pe foc cand aproape ca s-a topit zaharul de tot.
Sper sa iti iasa bine.Astept vesti sa imi spui cum a iesit

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre

Laura si bebe Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Gonghy merci de lamuriri. Am notat reteta si cu siguranta o voi incerca (insa nu saptamana asta, ca deja am programat alt dulce). O sa revin cu impresii cand o fac.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

RULADA CRUDA IN FOI DE NAPOLITANE
(prajitura care nu se coace)

Avem nevie de:

300 g biscuiti
1 pahar apa
40 g cacao
50 g unt

Crema:

100 g unt
150 g zahar
1 vanilie 2 galbenusuri
100 g nuca macinata sau cocos


Intai se prepara crema.

Cum se procedeaza:

Apa cu zaharul se fierbe pe foc putin. Se adauga cacao, untul si apoi biscuiti sfaramati.
Compozitia fierbine se pune pe 2 foi de napolitana, pe rand ( o sa iasa 2 rulade).
Apoi se pune crema ( crema trebuia preparata intai) peste biscuiti si SE RULEAZA.
Se ruleaza cat timp e calda compozitia de biscuiti ca altfel nu se poate rula si foaia de napolitan se rupe.

Nota personala:

Este o prajitura care se prepara repede si este foarte gustoasa.
Peste napolitan se poate stropi cu glazura de ciocolata (dupa imaginatia fiecaruia).

Umplutura pentru napolitane

400 g biscuiti petit beurre se trec prin masina de tocat.
Se pun 400 g zahar in 200 ml lapte si se fierbe pana la obtinerea unui sirop.
Se adauga biscuitii si se mai bierbe 1-2 minute amestecand mereu. se adauga 250 g margarina, 2 linguri cacao, si esenta de rom. e umple foile de napolitan cu acest amestec Se preseaza pana a doua zi.Se taie felii.

Eu am facut astea recent si arata:asa





de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 5 luni)

Mergi la inceput