ziua pamantului

ziua pamantului | Autor: ochi_verzi

Link direct la acest mesaj

STAREA MEDIULUI AFECTEAZA VIATA SI SANATATEA NOASTRA!

DUMINICA, 22.04. ESTE ZIUA PAMANTULUI!

Starea mediului inconjurator, ce depinde numai si numai de fiecare dintre noi, ne afecteaza in mod direct viata si sanatatea noastra. Este nevoie de mai multa atentie si de mai multa responsabilitate din partea fiecarei persoane pentru a trai intr-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apa curata si pentru a putea folosi conditiile de viata pe care ni le ofera natura. Insa, se pare ca oamenii trateaza cu neglijenta acest aspect important al vietii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare si distrugere a mediului si implicit la distrugerea sanatatii fiecaruia dintre noi si a celor din jurul nostru.

PRINCIPALELE FORME DE POLUARE

Poluarea mediului privita in deosebi prin prisma efectelor nocive asupra sanatatii a imbracat de-a lungul timpului mai multe aspecte concretizate in diferita tipuri de poluare si anume:
1. Poluarea biologica, este produsa prin eliminarea si raspandirea in mediul inconjurator a germenilor microbieni producatori de boli.
2. Poluarea chimica consta in eliminarea si raspandirea in mediul inconjurator a diverselor substante chimice.
3. Poluarea fizica cuprinde, in primul rand, poluarea radioactiva careia i se adauga poluarea sonora.

Insa cele mai raspandite forme de poluare sunt: poluarea solului, poluarea apei si poluarea aerului. Aceste elemente de baza ale vietii omenesti se pare ca sunt si cele mai afectate de actiunile iresponsabile ale fiintei omenesti.

CE PUTEM FACE PENTRU UN MEDIU MAI CURAT

Separati deseurile
Separarea deseurilor este necesara penru ca acestea sa poata fi reciclate.
Atentie la ambalaje!
Ambalajul voluminos al produselor poate fi redus. Cumparati produse impachetate in ambalaje reciclabile.
Nu aruncati pungile in parcuri, pe stazi, in ape sau pe malul apelor.
Atrageti-le atentia celor care arunca gunoiul pe strada!
Nu aruncati lichide periculoase oriunde!.........
Plantati un pom sau cel putin o floare!

In concluzie, pamantul
este casa noastra si trebuie
sa-l ingrijim cum se cuvine,
spre binele nostru si
al generatiilor viitoare.

http://community.webshots.com/user/tincadiana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Intre un subiect fierbinte despre Basescu si altul despre Parlament, tu vii aici si ne amintesti de Pamant ?

Pe cine il mai intereseaza Pamantul ?

Imi permit sa amintesc cititorilor, membrilor simpli, moderatorilor si administratorilor ca avem toti la indemana o solutie simpla pentru a face Viata noastra pe Pamant mai frumoasa decat este:

Zambiti si Bucurati-va de fiecare zi – e gratis !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dearChris spune:

basescu si parlamentul sunt azi, maine poate n-or sa mai fie
pamantul trebuie sa fie mereu, e casa mea
pt ca vreau sa traiesc inca 100 de ani
aici
si vreau sa faca posibil visul meu

basescu nu mi-a dat si nu-mi va da nimic
si eu i-am dat votul meu
gratis
i will care for the Earth, and kick basescu's butt

- - - - - - -
vau dagoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

Intre un subiect fierbinte despre Basescu si altul despre Parlament, tu vii aici si ne amintesti de Pamant ?

Imi permit sa amintesc cititorilor, membrilor simpli, moderatorilor si administratorilor ca avem toti la indemana o solutie simpla pentru a face Viata noastra pe Pamant mai frumoasa decat este:

DARAEL
Fericit Non-Stop

Daca nu-ti pasa de PAMANT, de ce deschizi subiectul?
Mie-mi pasa pentru ca asa cum spune Chris, cand copii nostri vor fi mari, Basescu nu va mai fi la putere, dar PAMANTUL va fi locul unde vor trai copii nostri si chiar COPIII TAI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by ochi_verzi

Intrebarea mea era una retorica, plina de umor. Daca tu o iei in mod serios ..... am voie sa iti raspund tot serios, ca am deschis subiectul pentru ca tu l-ai initiat ?

Daca pe Mine ma intereseaza Pamantul ? Cred ca Doar Eu pot raspunde la aceasta intrebare si ceea ce fac eu pentru Pamant tot Doar Eu pot sa spun....

Dovada ca intrebarea mea era una plina de bun simt si reflectand perfect lumea in care traim, fa o comparatie intre nr de postari de la subiectele despre Mariner si postarile de la Ziua Pamantului - ai sa descoperi cati sunt interesati de Pamant.

Eu, macar am citit si am si raspuns aici..... acum imi dau seama ca nu sunt in randul lumii

Cat despre Mariner, fiind “cel-mai-iubit-dintre-romani” , eu il vad presedinte si peste o mie de ani, deci si atunci cand copii vor fi mari.... o persoana cu atatea calitati nu poate fi decat nemuritor – ce pierdere pentru omenire ar fi sa ma insel

Ce frumoasa este Viata cand Zambesti dimineata !

DARAEL
Fericit Non-Stop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

quote:

quote:
Originally posted by DARAEL

DARAEL
Fericit Non-Stop

Mie-mi pasa pentru ca asa cum spune Chris, cand copii nostri vor fi mari, Basescu nu va mai fi la putere, dar PAMANTUL va fi locul unde vor trai copii nostri si chiar COPIII TAI.

e minunat subiectul si chiar nu e cazul sa interpretezi chiar asa postarea lui Darael. cred ca el este una dintre persoanele cele mai pacifiste, pline de bun simt si de intentii bune de pe forum.

Putem incepe de undeva in a sarbatori ziua pamantului si anume - educandu-ne copiii si, de ce nu, pe noi insine, sa pastram curatenia, sa iubim natura, sa fim corecti cu noi si cu mediul in care traim...
un gand bun si o floare tuturor care iubesc pamantul asta, asa cum e el!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA

Mergi la inceput

N-am vrut ca raspunsul meu sa supere pe cineva,dar ieri seara eram foarte suparata (fiica mea, a cazut si acuma are piciorusul imobilizat cu o atela)si cred ca am interpretat raspunsul cum "am vrut".
Darael, chiar n-am vrut sa fiu rautacioasa!

Vineri, am avut la scoala o actiune foarte frumoasa, copiii si-au confectionat haine din materiale reciclabile (ziare, hartie, pungi, farfurii de unica folosinta, sacose de rafie, folie pt parchet,...) si au spus fiecare, cateva cuvinte despre cum sa protejam mediul.Fiecare a spus ce-a simtit. Apoi au realizat desene pe asfalt. Chiar a fost frumos!
Cand voi primi de la o colega poze cu aceasta actiune vi le voi arata si voua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

quote:

N-am vrut ca raspunsul meu sa supere pe cineva,dar ieri seara eram foarte suparata (fiica mea, a cazut si acuma are piciorusul imobilizat cu o atela)si cred ca am interpretat raspunsul cum "am vrut".
Darael, chiar n-am vrut sa fiu rautacioasa!

Vineri, am avut la scoala o actiune foarte frumoasa, copiii si-au confectionat haine din materiale reciclabile (ziare, hartie, pungi, farfurii de unica folosinta, sacose de rafie, folie pt parchet,...) si au spus fiecare, cateva cuvinte despre cum sa protejam mediul.Fiecare a spus ce-a simtit. Apoi au realizat desene pe asfalt. Chiar a fost frumos!
Cand voi primi de la o colega poze cu aceasta actiune vi le voi arata si voua!

cum se simte fetita ta acum? Sper ca emult mai bine si c-o sa-i treaca repede durerea de tot!

e minunat ce ati facut la scoala si e pacat ca nu se face mai multa publicitate in jurul actiunilor cu adevarat importante; daca nu scriai tu aici, chiar nu stiam despre aceasta zi de sarbatoare! multumim si, daca se initiaza vreodata vreo actiune ecologista, orice da un buzz aici pe forum, sigur se vor gasi voluntari!

si... abia asteptam pozele!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

fata verde, , nu e primul subiect minunat postat de tine, te-am citit si la ziua padurii (ar fi si ziua mea cumva, ma cheama si ..silvia!)
din pacate nu vad lumina de la capatul acestui tunel.. ieri, la mine la bloc, mi-a curs continutul unei scrumiere in cap, de la un balcon... ce sa mai spun?
intr-o zi, in tramvai, atragandu-i atentia unei tigancuse ca nu-i frumos sa manance seminte in tramvai, dand pe jos (ca-si hranea puradelu de un an si-un pic cu ele nu era treaba mea), le-a adunat in pumn urmatoarele statii si mi le-a aruncat in cap la coborare..
oi avea io ceva de atrag deseurile...

acum serios, cred ca ne vor mai trebui cel putin cincizeci de ani pentru a schimba MENTALITATEA romanului, pentru a-i inocula oleaca de educatie civica. si, oricum, atata vreme cat nu se dau amenzi usturatoare pentru aruncat pe jos si din balcoane si in casa scarilor si peste tot, ...degeaba.

cand s-a dat nus' ce lege cu amenzi pentru aruncat pe strada, s-a declansat un scandal monstru, cu mainile in solduri. s-a ajuns la argumente gen: pai si nea caisa ce-o sa faca, el are 7 copii si un milion pe luna pentru toata lumea, daca un milion e amenda mor toti de foame. varianta ca nea caisa nu e fortat de nimeni sa arunce pe jos, ca poate, pur si simplu, sa respecte legea nu i-a dat nimanui prin cap...

scuze, m-am montat, e un punct dureros pentru mine.

sa ne traiasca Pamantul cat mai mult si mai frumos!
sanatate fetitei tale!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Luana,inteleg de ce te-ai montat.Nesimtirea e intr-adevar o problema si nu stiu nici eu cati ani vor mai trece pana ce lumea o sa se schimbe..

Mergi la inceput

ionella3003, Diana este mai bine.Are entorsa si va purta 2 saptamani o "cizmulita noua.
Am promis cateva poze

Luana, sincer imi pare rau de ce ti s-a intamplat!

O vecina de-a mea, care locuieste la etajul I s-a trezit in bucatarie cu o cutie pe pateu si coji de oua( a scuturat vecina de la IV covorul din bucatarie, pe geam).Cand a fost luata la intrebari, a spus ca n-are aspirator! Dar cutia goala n-o aduni cu aspiratorul

E drept ca vrem sa facem ceva bun, dar ne ciocnim de "stanci" care nu le putem urni!

Mergi la inceput