Lapte praf hipoalergic
buna!
as vrea tare mult sa nu-mi mutati subiectul la "bebei cu alergii" sau altundeva pt ca aici intra mai multi parinti si am mai multe sanse sa obtin un raspuns prompt
- fetita mea de 4 luni-(pana la 3 luni a baut cu chiu cu vai formula normala, a luat in greutate nu a a vut manifestari de genul diaree, pete pe corpt, varsaturi)- bea de la 3 luni si un pic lapte praf special pt diaree (_pt ca a facut din senin diaree_), formula Humana HN...il tolereaza, accepta, bea cu placere chiar, a luat si in greutate nu spectaculos, are scaun normal, dar....
- cum medicii nostri nu stiu ce sa mai zica decat "dati-i sa bea ce vrea, numai sa bea, numai nu lapte de soia", eu una ma intreb daca nu cumva gresesc dandu-i in continuare un lapte care nu e "de continuare"
- refuza formula normala, o bea in sila si nu stiu daca e coincidenta sau nu, dar a avut scaun moale si cu miros diareic imediat dupa 2 mese de formula normala date dupa o luna de humana HN. Totusi si formula HN are lactoza si chiar scrie pe cutie ca NU se recomanda copiilor cu intoleranta la lactoza, la proteinele laptelui de vaca, la zaharoza, fructoza etc. Asta inseamna ca fetita mea NU are problemele astea? Atunci ce anume o deranjeaza la formula normala de lapte, in afara de moftul care il presupune pediatra? scaunul moale, agitatia, sunt dincolo de orice moft chiar
- formula Hipoalergica ar fi mai indicata? sa mai cumpar si asa ceva sa incerc? nu-i fac rau copilului oare?
Raspunsuri
gio spune:
Buna,
Nu siu ce lapte ar fi mai indicat, insa din cate stiu eu, HN nu poate sustine cresterea unui bebelus, si se da strcit pe perioade determinate de timp.
Noi cand am avut probleme de durata am baut lapte de soia - Humana SL.
Poti incerca cu HA, bebelusa mea facea scaune proaste si pediatrul ne-a recomandat HA, a baut vreo 3 sapt insa il refuza si am revenit la laptele normal si la scaunele anormale. Noi am avut probleme cu marca Humana, HA la ei are un gust tare scarbos, nu stiu celelalte marci cum sunt.
Acum mancam Topfer si il accepta tare bine.
In afara de schimbarea formulelor de lapte, eu as merge cu bb la un pediatru bun si i-as face analize, sa vad de ce face diaree. Daca nu are vreo infectie, intoleranta as ignora o vreme scaunele si as vedea cum ia in greutate cu laptele pe care il prefera.
Fetitza mea, de data asta cea mare, a tinut-o numai in diaree/constipatie pana la un am si jumatate. Cand si-a revenit? Cand nu i-am mai dat regim, lapte fara lactoza samd. Treptat.
Pupici
Dorsilia spune:
i-am facut fetitei si analize de sange si coproculturi si teste de digestie, nu a reiesit nimic anormal, teste de intoleranta la lactoza/proteina din lapte nu se pot face asa cu una cu doua, trebuie internare in spital si dureaza ca o iau si ei pe bajbaite, nu exista o metoda rapida si finuta de diagnosticare, m-am interesat deja in n-spe medici
geniest spune:
Lia,
exact in aceeasi situatie sunt si eu cu copilul, numai ca la mine dureaza de vreo 3 ani si 8 luni.
Chiar in perioada asta incerc (de ieri) Milupa HA, dupa ce a inceput sa aiba scaune multe de la Nan fara lactoza si Milupa HN 25 cu lactoza. Chiar am deschic un subiect despre "consumatorii de nan fara lactoza....".....
Din pacate o solutie minune nu exista, decat incercari succesive de variante de laptic, pana ce vei gasi ceva care sa se potriveasca.
daca cumva vrei sa incerci Milupa HA 2 (este laptic de continuare) eu tocmai am cumparat o cutie intreaga care are 2 pungi. Am putea face pe jumatate pentru ca in cazul in care baietelului meu nu-i merge nici HA va trebui sa-l arunc.
Cat despre analize pentru intolerante sau alergii este intr-adevar greu insa nu imposibil. Pentru alergii se face din sange analiza IgE totale (imunoglobuline). Daca iese mare inseamna ca are o alergie. ramane de vazut la ce anume.
Pentru intoleranta se aplica , in general, metoda observatiei. Adica monitorizezi bine ce mananca intr-o zi si vezi ce simptome are ....
Eu am ajuns sa-i scot cate un aliment in fiecare zi fiindca nu mi-am dat niciodata seama ce anume ii face rau. Analizele super bune intotdeuna.
Babee spune:
Dorsilia daca vrei poti incerca si Pre Aptamil HA, are continuare cu Aptamil 1 si 2.Eu le-am dat ambilor copii la inceput HA, fetitei i-am intrerupt si am trecut-o pe Novalac.Din pacate Novalac nu are si formula HA , ca tare multumita sunt de el.
-----------------------------
Gabriela, Rebecca si Phillip
Dorsilia spune:
Geniest, eu sunt din TM, nu stiu tu de unde esti. Deja am colectie de formule acasa.
Am cumparat Humana HA dar astept sa mai treaca ceva zile de la vaccinul de 4 luni si incerc.
Stiti cumva daca trecerea de la HN la HA se poate face brusc sau se pot amesteca formulele?
HA are aceeasi capacitate nutritiva ca si formula normala?
coraly spune:
Lia, eu ti-am mai scris si la alt subiect. Iti recomand cu toata caldura PREGOMIN!!!!!! e de la Milupa, gama aptamil.
trebuie sa faci comand ala farmacie.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
geniest spune:
Am facut comanda la farmacie pentru Pregomin si mi-au spus ca l-au cerut insa nu exista in depozitul importatorului.