O situatie...complicata si delicata....
Mai fetelor,
Vreau un sfat de la voi!
Doctorita care imi urmareste sarcina este si ea la randul ei insarcinata. Poate pentru cele care citesc non-stop forumul (asa cum sunt eu )nu este o noutate.....oricum, nu are importanta numele.
Cand eu voi naste, sarcina ei va fi cam de 6.5-7 luni, deci..destul de mare.
Din pacate, am aflat chestia asta tot de pe forum si abia ieri chiar din gura dr. un raspuns afirmativ destul de greu obtinut. Teoretic, din discutiile de pana acum (dar nimic concret) ar trebui sa ma asiste la nastere (nu sunt singura in aceasta situatie, mai sunt si alte fete).
Credeti ca o doctorita insarcinata mai poate face fata unor nasteri in conditiile acestea? Ma gandesc ca poate la momentul respectiv nu se simte nici ea bine, poate are vreo problema...cine stie....si eu sa raman pe dinafara
Ce ma sfatuiti sa fac? In afara de o discutie la care raspunsurile au fost destul de evazive....n-am reusit sa ma conving daca e bine sa continui sau nu cu ea.
Raspunsuri
crinuta spune:
Eu nu cred ca se pune problema sa nu faca fata, iar daca se ajunga acolo, fii sigura ca va gasi ea un inlocuitor. Nu imi inchipui sa nu ii pese de pacientii ei.
Insa, pt siguranta ta, mai ia legatura cu un medic, just in case, sau, o poti intreba chiar pe dr ta. De ce nu vorbesti deschis?
Crinuta
Anny spune:
Din pacate, la ultima vizita mai erau vreo 2 dr. in cabinet + asistenta incat nu era momentul sa o iau la intrebari.
Iar urmatoarea vizita e abia in iulie (adica cand voi avea eu 8 luni).
aramona spune:
Buna fetelor, treceam si eu pe aici si mi-am varat nitzel nasul in discutie...
Parerea mea: fiind in aceeasi situatie ca si tine, femeie fiind si insarcinata, cu sigurantza iti intelege nelinistile si cred ca o abordare directa, diplomata, te poate linisti si eventual oferi solutia optima! Nu e nimic rau in a o intreba delicat de problema care te framanta...Plus ca deschizandu-te in fatza dr-tei ii arati ca o simti apropiata si in mod normal ar trebui sa-ti raspunda cu aceeasi moneda! Poate n-ar strica sa o contactezi direct, pana atunci, dc. consideri ca e prea tarziu!
Bafta multa, Ra
aramona spune:
Si inca ceva, Anny,
Cred ca in acea perioada, nu va fi nici o problema in ce o priveste pe Dr-ta! Nu e bolnava, e doar insarcinata!
Pupici si bafta!
Ra
Anny spune:
E adevarat ca nu e bolnava, dar trebuie sa ma gandesc si la posibilele stari de disconfort create de o sarcina, care la un moment dat pot fi imprevizibile si sa o determine sa nu fie alaturi de pacientele sale atunci cand acestea au nevoie.
Marina spune:
io zic sa ai in vedere ca poate sa aiba probleme cu sarcina,doamne pazeste. Poate ai putea sa o rogi sa-ti recomande ea alt doctor macar de back up ca niciodata nu stii ce se intampla.
Pupici pe burtici
marina
cl spune:
Parerea mea: schimb-o! Nu se stie niciodata ce se poate intampla, plus ca fiind in ultimele luni, o sa fie mai greoaie in miscari. Si este mult mai bine sa nasti cu un medic care te-a avut sub observatie, care-ti cunoaste toate problemele si evolutia sarcinii. Chiar daca ti-e teama, cauta alt dr.
Claudia
marioan spune:
Anul trecut eram intr-o situatie asemanatoare(doctorul meu pleca in concediu chiar dupa ce eu am pierdut sarcina din cauza unui virus si nu ma simteam foarte bine) dar doctorul meu mi-a recomandat alt doctor si am stat toti trei de vorba si i-a povestit toata evolutia mea ca sa fie in tema. Din fericire nu a fost cazul sa apelez la el pentru ca mi-am revenit cu tratamentul lasat dar oricum cred ca asta e solutia cea mai buna sa vorbesti cu doctorita ta sa-ti recomande pe alt cineva.
aramona spune:
Am citit parerile fetelor, mi se par pertinente si le respect, dar majoritatea converg catre aceeasi solutie: o discutie deschisa, sincera cu dr. ta, si te vei convinge singura dc. este cazul sa renunti la ea sau in paralel sa ai pe cineva de bkp.
Bafta multa si nastere ushoara, fara probleme,
RA