Obiceiuri
Cum procedati cand mergeti la spital sa vizitati pe cineva care tocmai a nascut? Ce duceti la bebelus si la proaspata mamica?
Raspunsuri
claujro spune:
Oricat mi-ar placea, as incerca sa nu merg la spital ci doar poate dupa vreo 2 luni, acasa...
Copilul poate nu il vei vedea pt ca sta in camera cu bebei iar daca sta in salon cu mama nu cred ca aer nevoie sa fie expus la mai multi microbi decat este deja expus, mama e obosita si surmenata si nu cred ca e in dispozitia necesara pentru vizite. Eu una nu am primit decat pe sot la spital. Oricum am sta 3 zile cu tot cu ziua nasterii si nu era momentul pt vizite. Destul ca venea doctorita sa ma vada, aranjata, fardata si parfumata si eu ma simteam ca o vaca grasa, obosita si urata...
Daca totusi vei merge, hainutze copilului si ceva pt mama (dar mare atentie la alimentele interzise dupa nastere (sa nu constipe) si in timpul alaptatului.
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
clarrice spune:
Eu m-am bucurat foarte mult sa primesc vizite in spital, desi la un moment dat devenise stresant sa tot fac curse pe hol. In salonul nostru nu a venit nimeni, in afara de sot o singura data.
Sa nu-i duci flori in cazul in care nu sta in rezerva, pentru ca nu va stii unde sa le puna si se va incurca de ele. Iti spun asta pentru ca am mers la mai multe pritene si cunostinte cu flori cand au nascut si toate au fost incurcate, pentru ca nu stiau ce sa faca cu ele.
Ii poti duce hainute sau accesorii pentru bebe, pampersi, jucarii sau o carte despre cresterea copilului (Dr. Spock de ex, in cazul in care mama nu o are deja).
clarrice spune:
Am o prietena libaneza care mi-a zis ca la ei, in regiunea de unde e ea (nu stiu daca peste tot) i se ofera bijuterii de aur tinerei mamici. Asta in semn de apreciere pentru efortul depus.
anamea spune:
quote:
Originally posted by claujro
Oricat mi-ar placea, as incerca sa nu merg la spital ci doar poate dupa vreo 2 luni, acasa...
Copilul poate nu il vei vedea pt ca sta in camera cu bebei iar daca sta in salon cu mama nu cred ca aer nevoie sa fie expus la mai multi microbi decat este deja expus, mama e obosita si surmenata si nu cred ca e in dispozitia necesara pentru vizite. Eu una nu am primit decat pe sot la spital. Oricum am sta 3 zile cu tot cu ziua nasterii si nu era momentul pt vizite. Destul ca venea doctorita sa ma vada, aranjata, fardata si parfumata si eu ma simteam ca o vaca grasa, obosita si urata...
Daca totusi vei merge, hainutze copilului si ceva pt mama (dar mare atentie la alimentele interzise dupa nastere (sa nu constipe) si in timpul alaptatului.
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
ce bine zici claudia
Arta este lunga, viata este scurta
Catalina - Mamica de printesa
http://community.webshots.com/user/anamea11
Criss75 spune:
Eu cred ca e mai indicat sa vizitezi mamica si bebelusul dupa ce pleaca acasa. Bebeului cred ca ar fi indicat sa-i duci pampersi sau vreo hainuta, iar mamei, eu stiu? Cred ca un buchet de flori e suficient. Oricum gestul conteaza cel mai mult.
ni-na spune:
Eu i-as da mamicii un telefon sa o felicit si cam atat la spital.....tare mai este aiurea aici in Focsani,stai pe un hol cu niste scaune din lemn de pe vremea impuscatului si in preajma ta se foiesc tot felul de vizitatori barbati,copii,rromi,si toate cele,iar tu intr-o camasa si un halat te chimui sa astupi fantana abundentei care tasneste din sutien sau sa iti gasesti o pozitie in care sa nu te doara cezariana dau celelalta intimitati pe cere plodul le-a facut varza.As merge acasa la mamica,macar dupa o saptamana dupa ce a nascut,nu in primele zile,copilului i-as duce servetele umede,un biberon mai fain,o sticluta de ulei sau un sampon pentru bebe,ceva de calitate pe care mamica sa le foloseasca la baita.As lasa in zona copilului niste banuti.....cel putin asta e traditia la noi,iar mamei i-as duce o crema deosebita(asta daca iti este prietene si ii cunosti gusturile)sau ceva neutru sa ii aminteasca in timp(un ingeras decorativ de calitate,ceva de decor avand ca si tema copii).Hainute daca nu esti mamica mai bine nu cumpara......nu stii marimea si apoi sunt unele atat de greu de imbracat.....si mai este si faptul ca puiul creste atat de repede si primind foarte multe nici nu apuca sa le imbrace.
dianad spune:
Ca si Claujro, spun si eu ca cel mai bine art fi acasa o vizita scurta, ideal dupa ce bebe face 2 luni si mama incepe sa doarma mai mult de 4 ore pe zi si alea facute din bucati de 30 de minute
. La spital am avut salonul cel mai indepartat de intrare si-mi era tare greu cu deplasarea la vizitator, eram obosita, cu dureri, cand mi-era lumea mai draga trebuia sa schimb iar camasa de noapte, aveam deja paranoia de mama ce vrea sa-si protejezez copilul de microbi. As fi vrut sa ma odihnesc si cand nu aveam eu vizitatori, erau la colegele de salon sau trebuia sa merg la alaptat, ca de tinut copilul in salon cu 7 adulti si un copil de gradinita veniti in vizita la celelalte mamici nu se punea problema. La al doilea copil le voi spune clar, inainte de nastere, tuturor ca nu vreau vizite la spital, e suficient un telefon.Ce sa-i duci copilului: pampersi , servetele umede, alte cosmetice doar dupa ce intrebi mama - s-ar putea sa aiba deja cumparate si sa prefere o anume marca-, hainute tot dupa ce o intrebi pe mama cam pentru ce varsta ar avea nevoie. Daca-ti spune pentru nou-nascut, intreaba cati cm a avut bebe la nastere: al meu Alex a avut 54 cm si soacra-mea i-a cumparat inainte de nastere-desi eu i-am interzis asta
- o gramada de lucruri marimea 50 care nu i-au fost bune. Daca te tine buzunarul poti lua un interfon de bebe, carusel pentru patut, evident dupa ce intrebi daca au sau nu deja.Pentru mama- flori, daca mergi acasa.DianaD & Alexandru
rachel owen spune:
Eu am fost la toate prietenele mele la spital cand au nascut, si am dus cam acelasi gen de cadou: o salopetica (alea sigur sunt mereu necesare), o jucarie pentru bebe mic si flori la mami. In functie de persoana respectiva am ajustat putin tiparul, de cat de apropiata eram de mamica, daca ii stiam preferintele, la hainute, culori, etc. Eu am nascut in Bucuresti, foarte departe de casa si multe fete de pe DC m-au vizit si am fost foarte fericita. Daca te pui in locul celei pe care vreo sa o vizitezi ai sa intelegi ca, oricat de obosita si preocupata de copil e o proaspata mamica, tot se va bucura de o vizita. Eu cred ca vizitele sunt foarte importante, chiar si in aceste cazuri, dar sa fie de scurta durata.
iris77 spune:
depinde de spital.unele au reguli ff stricte si nu iti permit vizitarea bebelusului, plus ca mama e super obosita, poate si usor anemica si nu se poate ridica. realitatea e ca eu cat timp am stat in spital am primit fff multe vizite. pe mine m/au bucurat enorm de tare, dar dc stau si ma gandesc au fost obositoare. cel mai bine ar fi sa o suni pt inceput si sa o feliciti, iar apoi sa ii faci o vizita dar dp cateva saptamani.
ca si cadou lui bebe ii prinde bine orice, mai ales hainutele, bodyuri, salopetele. sfatul meu e sa ii cumperi hainute care ii vin acum nu mai mari ca numar. si daca e fetitza sau baietzel evita sa ii cumperi culorile specifice roz respectiv albastru!
mamei poti sa ii cumperi flori sau ceva dulce dar sa nu contina cioco! nu are voie pt ca alapteaza.
iris mami de maria
anamaria spune:
ca si in postarile anterioare, nu cred ca este indicata vizita la maternitate...
EXCEPTZII (eu am primit cu maaare bucurie vizitele unor astfel de persoane, care-mi sunt foarte dragi si apropiate, si in fata carora nu ma simt nu-stiu-cum pt felul cum arat):
1. rude apropiate - mama, soacra, cumnata
2. cele mai bune prietene.
de primit/ sau cand daruiesc eu ceva... hainutze, jucarele, carti pt bebe si ceva dulce pt mine - napolitane sau bobo de cioco
flori doar de la sotz - sau mai bine zis nici macar de la el...
(sunt alergica si ii era teama sa aduca ceva care ar crea probleme, mai bine deloc, cica
)
_
Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos!
Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si multe realizari!
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery