ziua padurii

ziua padurii | Autor: ochi_verzi

Link direct la acest mesaj

Dragii mei,

Nu stiu, cati dintre dumneavoastra stiu ca azi, 15 aprilie este ZIUA PADURII, asa ca m-am gandit sa va aduc la cunostinta acest lucru si sa va spun cate ceva.

-Padurea este aurul verde al pamantului. De aceea ea se bucura de un interes deosebit.
-Fondul forestier al Romaniei cuprinde 6,37 ha(cam un sfert din suprafata tarii).
-Cel mai mare pericol cu care se confrunta padurile este distrugerea prin taiere.
-Padurile au un rol ecologic,un rol protector impotriva eroziunii(in regiunile cu sol fragil), un rol de protectie impotriva catastrofelor, cum ar fi avalansele.

INTREBAREA MEA ESTE:
CE PUTEM FACE?
CUM PUTEM PROTEJA PADUREA?

http://community.webshots.com/user/tincadiana
Scuze pentru informatia eronata de mai sus!

FONDUL FORESTIER AL ROMANIEI CUPRINDE 6,37 MILIOANE HA (CAM UN SFERT DIN SUPRAFATA TARII).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Foarte frumos
Multumim ochi verzi!!
Putem incepe prin a nu mai lasa tonele de gunoi in padurile prin care trecem ca hoardele salbatice.
Prin a nu mai calca in picioare bietii puieti de copaci care abia scot capul din pamant sau chiar prin a renunta de a cumpara in prag de Craciun brazii taiati ilegal.
Prin a nu mai risipi hartia inutil.....si de ce nu prin a face educatia minim ecologista copiilor nostri pentru a se putea bucura si nepotii nostrii de plimbarile lungi, de racoarea si liniste padurilor noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

foarte frumos!multumim ca ne-ai spus.eu una nu stiam ca e ziua padurii.cred ca putem ajuta recicland hartia si plantand pomi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Initial creeata de ochi_verzi
-Fondul forestier al Romaniei cuprinde 6,37 ha(cam un sfert din suprafata tarii).

WOW! Ce mititica-i Romania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili81 spune:

Multumim ca ne-ai spus. Nici eu nu stiam ca azi e Ziua Padurii. De Paste am fost cu prietenii la padure. Noi am strans tot gunoiul in pungi, l-am luat cu noi si l-am aruncat la ghena blocului. Dar cand am plecat am vazut ca pe unde fusesera altii era plin imprejur de sticle si pungi lasate acolo. Parca mi-a stricat cheful cand am vazut cata nesimtire.

Eu mi-am propus ca pe viitor sa iau un brad artificial si pt miros sa iau o crenguta sau doua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Stiati ca...

-Arborele SEQUOIA este o specie gigant care creste la o altitudine de peste 2 mii de metri in padurile din California.Uriasul copac poate ajunge pana la 150 m si o circumferinta la baza de 40-50 de m.
-Specia de copaci cei mai inalti este EUCALIPTUL, numit si copacul fara umbra.Are 150 de m. inaltime si dupa bambus, creste cel mai rapid.Din trunchiul sau drept si rezistent se fac catarge pentru vapoare.
-BAMBUSUL este planta care creste cel mai repede.Intr-o ora tulpina de bambus creste 2-3 cm.,iar in 5-6 saptamani atinge inaltimea de 18-20 m.
-FISTICUL este un arbore care creste in tarile calde, avand flori mici de culoare verde si fructe continand samburi de culoare verde , cu gust placut si uleios.
-COCOTIERUL este un arbore tropical din familia palmierilor, cultivat pentru fructele sale comestibile.
-Cele mai mari frunze le are PALMIERUL rafie de pe malurile Amazonului.Frunzele acestui palmier ajung pana la 22m.lungime si circa 12m. latime. 10 oameni se pot adaposti sub asemenea frunza.
-BAOBABUL poate trai pana la 5000 de ani.Urmeaza MASLINUL 2000 de ani, STEJARUL 1600 de ani, TEIUL 1150 de ani, CEDRUL 800, PARUL 400 de ani, CHIPAROSUL 350 de ani, ULMUL 335 de ani.
-ARBORELE DE CACAO a fost descoperit in urma cu mai bine de 2000 de ani in padurile tropicale din continentul american.

CE BOGATIE MOSTENIM!
SA NU O RISIPIM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Si eu iubesc natura si imi pare rau ca lumea e plina de inconstienti. Votati cu ecologistii! Cel putin, asa am facut intotdeauna, desi stiam ca n-au nici o sansa. Dar poate mai gandesc si altii ca mine si intr-o zi..it will make a difference!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns contactnicole spune:

Solutii sunt:
Economisim hartie, nu mai imprimam in nestire, numai pentru a da teste.
Reciclam hartia.
La picnic, pe langa deseurile noastre ar fi bine sa mai luam un sac de plastic cu noi, ca sa stragem si ce-au lasat altii, inainte de a veni noi. Cat incape in portbagaj, macar. Nu e mult dar e un inceput.

Amenzile de care auzeam la radio ca le-ar da Garda de mediu pentru gunoaiele din padure...fasss. Mai bine sa ingradeasca locuri special amenajate pentru gratare, unde se plateste o taxa, iar acel care ingrijeste locul sa ocupa de strans gunoaiele. Ar exista un control asupra deseurilor.
Saptamana trecuta m-am ingrozit de ce-am vazut prin excursii la padure, dupa cum petrec romanii sarbatorile.

Mergi la inceput

Apropo de strans dupa picnic, am vazut un reportaj la tele exact dupa Pasti si era o femeie ,cu clanul dupa ea, clefaind de zor si ratoindu-se la reporter : "Da' ce asteapta astia ,doamnule, daca nu avem unde pune gunoaiele, sa le caram cu noi acasa ?!". O nesimtita. De cand ma stiu, cand am plecat de la padure, am adunat gunoaiele in punga si le-am aruncat in oras la tomberon.Mare scofala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Unora le este greu sa-si adune resturile, dar cand ajung intr-un loc, la iarba verde si gasesc resturi menajere lasate de altii, comenteaza de mama focului.

Aceasta tema face parte dintr-un proiect "CALENDARUL VERDE" pe care il avem la scoala si de care ne ocupam cateva cadre.
Azi mi-am intrebat copilasii din clasa (clasaI),cum procedeaza ei cand merg la padure.Multi spuneau ca nu lasa gunoaie, dar unul foarte simpatic mi-a spus cam asa:"Mamii, aduna tot si le arunca langa un copac, nu le lasa imprastiate peste tot."
Deci va dati seama ce mama grijulie "le aduna, nu le lasa imprastiate..."Atunci cum sa educam noua generatie,cand ei primesc din familie "o educatie ca la carte".

Mergi la inceput

Pai da,nu le convine,asteapta sa faca totul statul pentru ei,dar nu se gandesc ca si ei au obligatii civice..Sa speram ca se vor inaspri legile si ca va avea si cine sa le aplice

Mergi la inceput