Ciorba de salata a la grec cu afumatura?
Buna fetele,
aveti ideee cum se prepara ciorba de salata a la grec cu afumatura??
Astept si eu reteta ... si secretele, vreau sa o impresionez pe mama-soacra astazi.
Multumesc
Melina
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
Raspunsuri
Balbina spune:
Melina, din cite stiam eu, ciorba de salata cu afumatura este una, iar ciorba a la grec e altceva. Uite www.haplea.ro/retete/879/ciorba_de_salata_cu_kaiser" target="_blank">o reteta pentru prima, si www.gustos.ro/retete-culinare/borsuri-si-ciorbe/ciorba-de-pui-a-la-grec.html" target="_blank">una pentru a doua. Poate te inspira retetele, vezi ca mai sint acolo pe site si alte variante.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Theodora spune:
Ma bag si eu in "ciorba" sa iti spun ca...grecii nu fac ciorba de salata...ciorba cu afumatura,nici nu au idee ca se face asa ceva...si "a la grec" e o simpla zeama de orice cu ou si lamaie,asa numitul avgolemono...facem de ex o supa de pui si cand e gata,stoarcem o lamaie,amestecam cu doua oua si turnam putina supa fierbinte in timp ce amestecam oul sa nu se taie...aruncam in oala...luam de pe foc si asta e...ala grec......succes.......kali epitihia!
Revenind la subiect...poti face o ciorba de salata cu afumatura si in final sa o dregi cu avgolemono...cum am scris mai sus...
Calesti afumatura cu salta,ceapa verde si ce legume mai vrei...lui apa,sare...fierbi si in final ou si lamaie...e o idee doar asa din imaginatie..d.ar nu suna rau!
Happy 2 be back! POZE IN ALBUM
dicirstea spune:
Ciorba de salata cu afumatura e traditional ardeleneasca, iar "a la grec" ii poti spune daca o dregi la final, asa cum a scris Theodora. E putin cam grea pentru un stomac neobisnuit (daca o calesti), altfel e buna si cum a scris balbina.
anamaria spune:
e o ciorba traditional ardeleneasca, si nu este dreasa deloc a la grec...
daca vrei, poti pune in farfurie smantana.
eu o fac cam asa: rad un morcov si albitura, pun ceapa, le calesc un pic in ulei si apoi adauga apa. cand apa clocoteste si legumele astea s-au fiert aproape (dupa 15-20 min) adaug in apa salata taiata 'fidelutza', sare, boia de ardei (iute in original), putin piper.
separat, iau o tigaie in care calesc costitza afumata taiata fidelutza si apoi bat cateva oua si le pun peste costitza prajita. nu amesteci tare, iese un fel de omleta pe care o tai bucatzi si o pui in ciorba.
in ardeal unde am mancat se mai face si un rantas din faina pe care il adaugi la ciorba si iese zeama mai groasa, dar mie nu-mi place pt ca este prea grea de digerat. e foarte buna si fara!
de acrit o acresti cu zeama de varza sau cu lamaie, eu am pus si borsh si a fost gustos...
pofta buna!
_
Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos!
Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si multe realizari!
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
kitzy spune:
Va spun cum fac eu ciorba a la grec:
Calesc morcov, ardei, ceapa, patrunjel( radacina) si telina( radacina)
Morcovul calit da o culoare galena supei
Le calesc pe toate si la urma pun apa si sare. Cand sunt fierte, pun separat intr-un vas o lingura de faina si o amestec cu smantana pana devine o pasta omogena si o subtiez cu supa. Supa se pune putin cate putin ca altfel se branzeste smantana. Cand s-a subtiat destul, o torn inapoi in supa si la urma pun putin bors sau sare de lamaie. Se pot pune in supa si bucatele de piept de pui. Eu am reteta de la soacra-mea care e bucatareasa si iese o minune de supa
Nu lasa pe maine ce poti face azi, ca poate maine nu mai trebuie facut!