Informatii escrocherie joc piramidal
Stiu ca s-a mai discutat dar nu dau de subiectul cu pricina.
Niste prieteni de-ai parintilor mei au fost atrasi intr-un joc din asta unde chipurile nu trebuie sa dea nici un ban dar primesc cand le vine randul sume de 1-3mii euro, doar ca merg la intruniri de fiecare data in alt oras, la costume bla bla bla, trebuie ca recunoasteti despre ce scriu.
Problema e ca mi-ar parea rau sa stiu ca nu am facut tot posibilul sa ii impiedic sa se arunce cu capul inainte asa ca acum caut marturii ca de fapt totul e o escrocherie.
Caci nu pot sa cred ca undeva in lumea asta cineva iti da bani doar pt ca vii imbracat la costum, de fiecare data la alta locatie.
Asadar, cine ma poate ajuta cu info? Multumesc anticipat.
--------------------
Andra
Raspunsuri
grenouille spune:
motanik, cred ca e vorba de jocul numit delphin
cauta pe google ro, cu cuvintele cheie delphin joc piramidal. sunt multe articole.
Buletin Informativ al Poli#355;iei Romāne
Īn ultima perioad#259; de timp, Inspectoratul de Poli#355;ie al Jude#355;ului Gala#355;i a fost sesizat despre faptul c#259; mai multe persoane au fost atrase īn cadrul unui joc de tip piramidal a c#259;rui denumire este #65533;DELPHIN INTERNATIONAL#65533;.
Persoanele, care sunt din jude#355;ele Gala#355;i, Br#259;ila, Tulcea, Vrancea, sunt invitate la Medgidia, la Casa de Cultur#259; a Sindicatelor, unde li se prezint#259; detaliile acestei #65533;afaceri#65533; precum #351;i condi#355;iile īn care trebuie s#259; recruteze alte persoane.
Pentru cei care merg pentru prima data, īntālnirile sunt organizate sāmb#259;ta sau duminica, #351;i acolo persoanele semneaz#259; un acord de confiden#355;ialitate, īn sensul c#259; se oblig#259; s#259; nu divulge nim#259;nui informa#355;ii cu privire la firm#259;, īn caz contrar fiind obliga#355;i s#259; pl#259;teasc#259; daune de 10.000 euro.
Dup ce li se face o prezentare, persoanele semneaz#259; un contract prin care se oblig#259; s#259; urmeze 10 cursuri #351;i solicit#259; s#259; li se pun#259; la dispozi#355;ie manualul #65533;Pre#355;ul Succesului#65533; care are 4 volume. Pentru toate acestea fiecare persoan#259; trebuie s#259; achite suma de 2290 euro.
Participan#355;ii la īntālnirile de sāmb#259;t#259;/duminic#259; vor participa la cursurile de ini#355;iere (īn ziua de miercuri) numai dac#259; fac dovada, cu extras de cont, c#259; au achitat cei 2290 de euro. Cursurile de ini#355;iere au loc īn localit#259;#355;ile de domiciliu.
Dup#259; ce urmeaz#259; cursurile, persoanele primesc o diplom#259; #351;i, dup#259; trei-patru s#259;ptām#259;ni, printr-o adres#259;, sunt informate c#259; au fost acceptate īn firm#259;.
Aceste persoane ī#351;i vor recupera banii numai dac#259; recruteaz#259;, la rāndul lor, alte persoane.
javascript:hr();
Linie orizontala
Dorim s#259; inform#259;m cet#259;#355;enii asupra riscului pe care #351;i-l asum#259; participānd la astfel de jocuri care se pot solda cu pierderea sumei de bani investit#259;.
www.rodsa.ro/delphin.htm" target="_blank">aici mai mult
daniela_b spune:
Cred ca e vorba de ceva cu delfini, aia stiam ca se imbraca la 4 ace...si vorbesc despre mii de euro bla-bla.
stai sa-mi reamintesc cum se numeste exact actiunea lor si pe urma poti cauta pe google, ca e plin de reclamatii...
Nu-mi vine sa cred, oamenii aceia inca mai pot activa in Romania?
LE: da, delphin nu stiu cum, acu' ca a scris fortelady mi-am reamintit ceva ceva. Totusi aia te puneau sa platesti o carte misterioasa cu niste multi bani, asa ca nu seamana cu ce ne spui tu motanik, o fi altceva??
http://www.youtube.com/watch?v=hWzrrwYMQ
motanik spune:
Da, da, asta e, multumesc fetelor.
Prietenii parintilor mei sunt abia la inceput si nu stiam decat ca am auzit despre escrocherii din astea tot aici pe forum.
--------------------
Andra
monalac spune:
am si eu 2 prieteni care s au ales cu o gaura in buget din cauza jocului astuia,sau mai bine zis,din cauza naivitatii lor.ideea e sa depui un fond de vreo 40 milioane/parca/ si pe urma sa recrutezi noi clienti,care la randul lor sa bage bani in aceasta afacere si in fctie de cati oameni aduci,iti recuperezi banii inapoi si inca nu stiu ce profit....dar de unde sa gasesti atatia oameni bogatasi si pe deasupra si naivi?asa ca,ai pierdut banii...mare ti e gradina ta,doamne!!!
simali spune:
Eu am o torie simpla despre jocurile piramidale:
- fiecare jucator trebuie sa atraga in joc alte persoane si in functie de numarul "atrasilor" are niste venituri mai mari sau mai mici.
- o tara are sa zicem 10 milioane de locuitoi adulti;
- daca jocul merge grozav de bine (teoretic posibil) si este atrasa toata populatia unei tari, apar doua paradoxuri:
1. cei din esalonul inferior nu mai au pe cine sa atraga si sunt inselati;
- se termina masa monetara in circulatie din tara respectiva. Pentru ca nimeni nu "produce" bunuri materiale. Toti vor sa invarta aceiasi bani. Adica de 3-4-5 ori mai mult decat au bagat. De unde?
Deci jocul piramidal are la baza o mare inselatorie si se bazeaza pe faptul ca dureaza ceva vreme pana cand aceasta inselatorie devine evidenta. In acest timp varful piramidei poate fugi linistita cu banii in Bahamas.
Din cate stiu eu la jocul asta "cu delfini" nu este cunoscuta identitatea membrilor din varful piramidei. De acesta data nici nu vor mai avea pe cine sa linseze cand jocul va colapsa inevitabil.
alice
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by simali
Din cate stiu eu la jocul asta "cu delfini" nu este cunoscuta identitatea membrilor din varful piramidei. De acesta data nici nu vor mai avea pe cine sa linseze cand jocul va colapsa inevitabil.
Normal, caci in varful piramidei nu sunt delfini ci rechini!
greiere spune:
Foarte bun subiectul. Eu nu pot sa inteleg ce e in capul celor care sunt atrasi de asemenea ineptii (sa scoti bani asa... din nimic). Eu nici macar de amway nu am fost atrasa, dar cel putin acolo trebuie sa faci vanzari. Am rude care au mers sa participe la o prezentare si le-a trecut prin cap sa se implice, dar la vremea aceea era doar parerea mea ca e o escrocherie, acum am citit despre ce e vorba si nu-mi vine sa cred! Acum doua luni incerca cineva sa imi propuna participarea la acelasi gen de `afacere`, i-am retezat-o din start, spunandu-i ca banuiesc despre ce e vorba; dar nu stiam atatea amanunte si acum incep sa privesc cu alti ochi persoana respectiva... ![]()
Alexandra si mami Elena
sasha - uite ce frumusica`s
colectiadepalarii
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by greiere
Eu nu pot sa inteleg ce e in capul celor care sunt atrasi de asemenea ineptii (sa scoti bani asa... din nimic).
Daca ai fi spus asta in fata salii de sport din Cluj acum 15 ani ai fi fost linsata instant de miile de oameni care stateau la coada cate doua-trei zile ca sa-si depuna ultimele economii la Caritas.
lili81 spune:
Stiu ca doi oameni s-au si sinucis din cauza datoriilor facute ca sa depuna bani acolo. Atat s-a scris in ziare, parca si la televizor, ce naiba, unii oameni parca nu vad si nu aud nimic.
Carolyne spune:
Ma minunez cum pot unii sa creada ca pot castiga bani usor doar prezentandu-se la nu stiu ce intalniri tinute de persoane obscure sau mai bine zis dotate cu imensa putere de convingere.
Banii se muncesc nu se castiga precum merele culese din copac, ca si pe acelea nu le poti avea daca nu ai pomul.
Dar tot timpul am zis ca prostia se plateste. Nu as folosi cuvantul naivitate in cazul jocurilor piramidale ci prostie crasa. Si nu am nici un fel de intelegere in aceste cazuri.
Nu aduc in discutie conditiile economice ori nedreptatile ce au loc in R (sau oriunde sunt aceste jocuri) ci faptul ca unii isi imagineaza ca banii se pot multiplica de 3-10 ori, etc, fara sa faci absolut nimic!!!