Despre femei, cariera, munca, chiul...

Despre femei, cariera, munca, chiul... | Autor: Tzuni

Link direct la acest mesaj

Femeile s-au opintit cīteva secole sa ajunga egale cu barbatii, iar acum nu mai stiu cum sa scape de acest groaznic privilegiu. Muncim ca niste tīmpite, īi multumim patronului ca ne da sansa extraordinara de a lucra si-n weekend, ca sa ne afirmam si sa ne tinem de deadline. Sefii pleaca de vineri la prīnz si-i mai vezi luni dupa-masa,cīnd se desteapta din mahmutreli de cinci stele. Timp īn care ai deosebita onoare de a le tine locul, ca de-aia ai dat atīt din coate si-ai facut ulcer de cīnd manīnci numai kebab īn chifla, la serviciu, ca sa ajungi femeie de nadejde.

Firma te-a rasplatit cu doua dioptrii suplimentare, dar miopia asta e semnul triumfului tau personal.
Noaptea visezi color Acrobat Reader, Outlook si Power Point, cosmarul ti-e īmpicatit de guguloaie de foldere galbene pe care scrie "urgent", "campanie", "scheme", "rapoarte". Īn somn, butonul Delete nu merge, nu scapi de patratici si te trezesti tipīnd. Nu pentru ca te īnnebunesc folderele, ci pentru ca e deja 7.30 si la 8 trebuie sa fii la firma si-ai dormit strīmb si-ti sta bretonul ca o bidinea.

Scuza-ma, te las putin pe fir, ca ma cere unul de nevasta...

Munca e buna numai cīnd ti-aduce un franc cinstit īn buzunar si, mai
ales, īti da si ragazul sa-l cheltuiesti. Sistemul suedez prevede ca trebuie sa ametesti muncind cinci zile pe saptamīna si sa ametesti īn bar doua zile pe saptamīna. Asta e raportul minim rezonabil.

Carierismul e plasmuirea bolnava a unor filme imbecile de la Hollywood, care insinueaza ca o femeie poate face orice, daca vrea ea: ajunge imediat director executiv, naste trei pui vii pe care īi hraneste cu lapte praf, sotul o iubeste lesinant, desi o vede cam sase ore pe saptamīna (sau poate tocmai de-aia), iar el, desi e neurochirurg, sef la Memorial Hospital, nu e stresat deloc, face mīncare la copii, spala vase si-o asteapta pe ea cu masina la firma, seara.Pardon, noaptea. Nu se stie cīnd opereaza el pe creier si mai face si lectii cu aia micii, dar ea,nevasta, are de predat patru rapoarte zilnic, de zbierat la trei brokeri si de convins opt clienti sa investeasca.

Am chiulit si-am sa chiulesc cu voluptate de la munca, īntotdeauna. Chiuleste si tu salveaza-ti viata, femeie! Atīt cīt se poate. Ia bunul simt, īn doze homeopatice. Sa stii numai tu.

Cele mai frumoase petice de viata le-am capatat fugind de raspundere. Cea mai buna bere pe care am baut-o īn viata mea n-a fost la Praga, ca lumea buna, ci īn Herastrau, cīnd o taiasem de la sedinta de redactie, lasīnd vorba ca mi s-a spart teava de calorifer si m-au chemat vecinii sa strīng apa.

Mi-a ramas īn cap (si mie, ca atītor altora) gafa de la TVR, de la Revolutie, cīnd habar n-aveau ca intrasera deja īn direct, si cineva i-a zis lui Dinescu: "Mircea, fa-te ca lucrezi!". Si Mircea a ascultat. Si-a ajuns departe. Pīna cīnd vom pricepe omeneste tīlcul acestui īndemn vital, vom continua sa ne prefacem ca traim.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

E haios.
La mine nu tine.
Sunt workoholica.
Nu ma mandresc cu asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Super scris!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

haios de tot, mi-a mers la inimioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Problema e complicata.
Dupa mine, totul e sa ai un echilibru in toate. Nici asa prea prea, nici foarte foarte pe partea aialalta. E bine ca azi putem sa alegem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

quote:
Initial creeata de Tzuni
o femeie poate face orice, daca vrea ea

E super haios ce ai postat,dar in partea citata trebuie sa credem.

"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Tzuni - mi-a placut ce ai scris. Mai scrie! Ai deja admiratori!

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
special:www.supereva.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Nuuuuuuu, n-am scris io!

Sorry am postat in graba! textul l-am primit pe mail si nu e semnat. E un text care circula pe net si mi-a placut si mie!

PS. Nu-s chiar asa de desteapta!

_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by Tzuni

Nuuuuuuu, n-am scris io!

Chiar daca nu l-ai scris tu, noi tot te iubim si tot ne place de tine si de subiectele pe care le abordezi !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Ce mi-a placut! Adevaruri simple, imbracate in haina umorului. UITE, de asta soganul meu in viata este "Keep it simple". In alta ordine de idei, de ce nu primesc si eu astfel de mesaje pe net?!

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia76 spune:

Textul a fost scris de Mircea Dinescu si era mai mare de atat cand a parut. Intr-adevar, m-a amuzat si mare dreptate are.

Mergi la inceput