Stelutze de ianuarie - februarie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 16
Liuda spune:
Daconst sant aici, somnoroasa dar vie....
neata!
bei, am dormit ca in gara.... o gramada treaba, a dormit asta mica pana la 10 jumate seara apoi am trezit-o la baie, la 12 dormea spalata, hranita... apoi trebuia hranit si culcat bebe cel mare (adica tati) asa ca am avut treaba pana la 1 jumate noaptea, cand m-am carat iar in camera la fata la culcare.... si la 4 a inceput sa se foiasca si la 6 era treaza trezuta.... si eu sant somnoroasa, somnoroasa.... dar intre timp copilul meu a mancat cam 400 ml aseara si noaptea, prin somn. De dimineata a ars tot mai mult in somn 160 ml - deci incepem sa ne revenim.
marybell - alergia la laptele de vaca.... pai tot laptele formula contine late de vaca, nu trebuie sa-i dau de la tata vacii, pentru ca laptele artificial il are.... alergia noi am depistat-o de la 3 saptamani cand a avut eruptii pe piele, apoi a trecut, insa asta nu inmseamna ca in "interior" e bine. Acolo in intestine ramane ceva.... Dar ca idee vreau sa-i fac analizele la kk - sa stiu ca nu e jiardia, ca sant disperata din cauza ei, pentru ca am langa mine o colega care e purtatoare fidela a parazitului, si nu poate scapa de el, s-a nascut asa, poate l-am luat de la ea si l-am dus acasa? Abia astept sa se kace copilul... sa duc analiza
toti intreaba daca dau lapte de vaca la fata!!! Nu dau dar el este in continutul formulei, e baza formulei!!!
fetele cu alaptat si neinsarcinate..... nasa mea (de botez) acum multi ani a facut un copil si la 4 luni dupa nastere s-a dus la control si a zis dr. ca trebuie "curatata" ca nu stiu ce a ramas.... s-a dus intr-o saptamana si cand s-au apucat de "curatat" - opppp ca e gravida si in termen mare... nasa a zis ca daca e mare - il naste.... dar de unde ca dr. deja i-au rupt apele, asa ca au scos tot cu uter, ovare, copil, toootttt!!!! Si exclusiv alapta! Asta a fost acum mai mult de 20 de ani, timpurile s-au schimbat, numai ca sa stiti ca si atunci femeile ramaneau insarcinate la alaptat! e cam 50/50 cu alaptatul asta ca contraceptie!
Liuda spune:
miercuri de ziua noastra cand facel 3 luni ne ducem la control sa vedem ce am mai facut, cum am crescut - cu toate ca stiu ca am cantarit-o eri si aveam 600 de gr luate. Dr. a zis ca e bine, copiii dupa 2 luni trebuie sa puna pe ei intre 400 gr. si 800 . adica el m-a vazut nemultumita de 600 si mi-a explicat sa nu mai astept cate un kil jumate cum a pus prima luna, ca daca o tine cu 1 kil si ceva pe luna la un an o sa aiba aproape de de 15 kile - ceea ce nu este bine. Am foat la dr. de familie sa-i duc confirmarea vaccinului (ca noi am pus la alt dr. din acela cumparat). Cand a auzit ca santem cu belele- prima reactie "v-am zis sa nu faceti vaccin cumparat - de la el este reactia". Apoi s-a mai domolit si mi-a dat trimitere sa facem analiza la kk, aaa si nu a uitat sa mentioneze ca e ziua ei pe 18 cand venim la control, poate nu uit sa-i iau o floare, ca nu degeaba a zis femeia!
loradin spune:
Neata din nou!
Daconst- eu ii dau doar san.Nu i-am dat pana acum formula!Am sunat pediatra si mi-a zis ca probabil are deja colonul puturos si sa ii pun 1/2 glicerina la 2 zile! Dar imi este asa de mila de ea!Niciodata nu am vazut-o facand asa! Tot doctorita mi-a zis ca va trebui sa continui cu supozitorul pana trecem pe suculet de fructe.Am intrebat-o daca va trebui sa-i pun glicerina pana la 4 luni si mi-a zis ca ii vom da mai devreme!Nu stiu ce inseamna mai devreme!
loradin
criss68 spune:
Adela, e normal sa fii agitata cand maine ai botezul! Dar ai grija si de tine si de nervii tai, ca altcineva nu o va face. LA MULTE LUNISOARE printesei Alexia Maria
. Sa stii ca in general asa sunt tatii, al meu e anormal. Noi ne-am si dorit enorm copilul, eram cam fara speranta, dar dupa ce s-a nascut am alimentat f mult ideea ca seamana fi-sa numai cu el de parca eu nu am contribuit cu nimic, sa si-o ia sa si-o creasca (in gluma bineinteles, dar el a mai luat si in serios) si chestii din astea. In plus am convenit amandoi ca pentru inceput nu vreau persoane straine in casa, iar eu ca sa ma pot ocupa de casa (mancare, curatenie) trebuie sa stea el cu fata. Bine, ca uneori sare calul si vrea sa fie el mai mamica decat mine... e cealalta fatza a medaliei.
Apropos de cadouri pt nasi, mie mi-a zis mama ca nasei trebuie sa-i dau sapun si prosop cica sa se spele dupa ce-i face baita. Pentru cine vrea sa faca totusi un cadou dar fara costuri mari sau lipseste imaginatia, puteti sa va legati de acest obicei: luati un prosop mai mare, deosebit, sau un set ceva de baie, sau sapunul sa fie de fapt un set gel de dus cu crema de corp etc.
La biserica daca vreti sa nu jigniti preotul cu lingurita, ii spuneti ca e sterilizata, ca asa trebuie la copii pana in 6 luni, ca nu i-ati atins gurita pana acum cu nimic nesteril etc. Nu are de unde sa stie ce faceti voi acasa. Eu cred ca asa voi face, intrucat preotul care ne boteaza e prieten de familie, de varsta noastra, posibil sa puna lingurita curata dar... cine stie care sunt conditiile de spalat acolo.
Sa va zic ca si eu simt ceva prin burtica? Chiar aseara ma gandeam ca imi misca ceva exact ca pe la 12 saptamani cand inca nu eram lamurita daca misca copilul sau sunt ansele intestinale sau pur si simplu un fel de spasme ale diversilor muschi. La mine insa nici vorba de bebe. Eu nici acum dupa 3 luni nu am trecut la utza-utza, mai am un pic si merg la manastire. Cred ca din cauza ca amandoi respingem ideea de contraceptie, niciodata nu am folosit si mai vrem si bb2, numai ca medicii nu ne permit decat dupa un an (noi vom incerca incepand de pe la 7 luni - sincer). Adica eu nu vreau sa iau anticonceptionale, iar el nu vrea prezervativ. Prin urmare... abstinenta. Nici nu sufar prea tare, cand ma vad cum arat imi trece. O sa pun si poze, sunt sigura ca-mi veti sari in cap ca sunt slaba etc, dar dezbracata arat oribil si cred ca utzele se fac fara haine, nu? Ca aproape am uitat.![]()
Monu, bine ca mi-ai adus aminte de carte. Stiam eu ca mai aveam ceva de facut dar cum scleroza e in floare aveam nevoie de reapel.
criss & Ligia
mihacarm2002 spune:
Adela, sa creasca mare frumoasa si sa fie iubita copilasul tau atomic, Alexia! Nu iti mai bate capul cum sa asezi invitatii la mese ca oricum nu vai putea multumi pe toata lumea! IMPORTANT E SA TE SIMTI TU BINE LA UN ASEMENEA EVENIMENT! Restul, e treaba lor!
Nici al meu sot nu se omoara cu statul cu bb. Adica, daca incepe sa planga fata si e in camera, il apuca brusc o sete, o mancarime la ochi care trebuie sa o rezolve in oglinda, o treaba mica/mare. Doar daca ii spun eu sa vada de ea, o ia in brate si vine cu ea in camera unde ma aflu. Iar daca e totusi nevoit sa o calmeze in timp ce plange, se vaita 7 ani ca il dor bratele, mijlocul etc. Asa ca, decat sa ma enervez, mai bine nu mai am nicio pretentie.
odata, iesisem pana in piata si am lasat fata dormind cu el. Nu era prima data. M-a sunat pe mobil asa ca m-am intors in 5 min. Cand am intrat in casa, fata era in dormitor si plangea iar el in baie ca ii era teama sa nu se constipe! De atunci mi-a trecut sa plec fara fata!
Dana, am incercat multe variante sa il las singur cu bb (cazul de mai sus, i-am spus sa o dezbrace pt baita, sa ii faca el baie etc. A incercat, dar s-a dat repede batut (i-a dat jos doar pantalonii ca la bluza s-a blocat).
Mihaela si
Eva Florina (9 feb. 2007)
Eva~Florina
anne_ispas spune:
Fetelor, facem ultima strigare ptr Gradina Botanica! Cine doreste sa mearga, ne intalnim la ora 14 in fata la bilete!
Am si io o intrebare, poate s-a mai confruntat vreuna din voi cu problema mea...... Irina a facut mai devreme kk verde cu mucozitati prin el si pute de iti indoaie nasul
. Io am incercat sa dau de dr pediatra dar nu mi-a raspuns la tel. Pana dau de ea, poate ma ajutati voi cu un raspuns, please......
Anne mami de
Irina (04.01.2007)
poze
"Zambeste, maine va fi mai rau!"
Liuda spune:
Criss - moama mai vrei si bb 2 . Eu nu imi imaginez si bb 2 pe langa bb 1 - cred ca o iau razna... oricum va invidiez pentru rabare... tu si Ylilimic (care apropo pe unde e?) santreti un exemplu pentru mine de curaj si rabdare.
aaa si de dezbracat... am avut si eu chestia asta, ma vedeam la baie dezbracata - mi se urca parul pe mine... vergeturile asa si sant vinete albastre pe mine, adica pe fund ... de sani nu mai vorbesc... nu sant mari, adica sant asa cum le-am avut mereu, dar s-au lasat, nu tare, dar pe mine ma obsedeaza ideea asta, asa ca abia astept sa mai creasca fata si ma documentez si ma duc clar la siliconat... nu le vreau mai mari, le vreai asa cum erau adica nelasate, un pic mai tari.... si nu o fac pentru cineva - ci pentru mine, ca eu nu ma simt bine in pielea mea, nu imi place si gata. parul imi cade, burta a mai ramas un pic ... deci avem de toate ca sa nu fiu multumita. sper intr-o zi sa-mi fac timp de sala si masaj si sauna, dar nu stiu cand. dar cu toate astea ma mai dezbrac... din cand in cand si la lumina zilei![]()
nu te mai gandi la prostii, mai frumoasa crezi ca erai cu burta la gura? u cred! Asa ca acum esti luci!
Albinutzza spune:
quote:
Originally posted by gio
Acum am vazut pozele si am o intrebare: Albinutzza, de unde a luat nasa ciorapeii? De cand caut din astia subtiri...Superba printesica ta!!
Uite acum intreb...astept raspuns...zice ca din Obor
Albinutzza
&
Luca bondarelu'
07 Iulie 2005 &
Albimik Maria Antonia
1 Februarie 2007The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
Liuda spune:
Mihacarm si tu ai aceiasi situatie ca la mine acasa? Eu credeam ca sant unica.... deci tot rolul de tatic se rezuma in a cara apa pentru baie, in timp ce eu fac masaj, apoi a arunca apa dupa baie, si in timpul baii sa-mi tina predici gen "o sa ramana fata fara piele, mai ai de ros?" sau "fetita lu tati, mititica, mami asta nu te lasa macar o seara nespalata, te tot chinuie, hai ca ai mai spalat picioarul ala!" Ziua nu se pune intrebarea - nu este acasa, dimineata - se spala, se imbraca , mananca o pupa si pleaca, seara atat se oboseste - cu baia! Am incercat sa-i bag copilul pe gat, i-o pun in brate si imi caut de treaba in alta parte, dupa 30 de secunde "hai ma ce mai faci acolo?" Nu mai zis ca acum 3 seri fata - plasata lu taso in brate - efectiv s-a intins spre mine.... la care el "hai ma ca nu ai nici 3 luni si ai preferinte in care maini sa stai" am ras cu lacrimi, mai mult de fericire ca a fost o dovada in plus ca copilul chiar face diferenta chiar si atat de mici fiind si se trage la mami.... bine la noi problema fiind vocea, tati are voce din aia puternica, ragusita, si nu-si da seama sa vb mult mai incet si ea se sperie de vocea lui, chiar daca el nu o face intentionat! Deci decat sa am belea pe cap si sa comenteze - mai bine ma las pagubasa...
Albinutzza spune:
quote:
Originally posted by cristiana70
bai fetelor da ce ziceti de mine ... ca simt cateodata niste miscari ciudate prin burtica ca atunci cand misca thea... sunt gaze normal dar asa imi aduc aminte de atunci. paranoia sau mi-e mie dor...
Sa stii ca si eu simt...deci nu e paranoia...cred ca ne e dor
Albinutzza
&
Luca bondarelu'
07 Iulie 2005 &
Albimik Maria Antonia
1 Februarie 2007The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)