Referitor cusatura epiziotomie

Referitor cusatura epiziotomie | Autor: CameliaH

Link direct la acest mesaj

Eu nu stiu ca am avut operatie cezariana. Va intreb pentru prietena mea.
A nascut acum o luna a venit acasa bine mersi si dupa un timp vedea ea ca nu se vindeca foarte bine epiziotomia si a cercetat mai indeaproape problema si a ramas cu un fir in mana. Dupa cateva zile la fel. Ea isi pune problema ca ar fi firele de dinauntru care i-a spus doctorita ca se resorb. Dar ce inseamna ca se resorb? Se elimina pe cale naturala si asta e cea gasit ea, sau alea au fost fire uitate?
Oricum ea are programare la doctorita saptamana asta, dar vroiam sa va intreb si pe voi poate stiti ceva.

Toate bune!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Poate organismul ei nu le poate absorbi si au ramas asa cum erau la inceput. Am mai auzit cazuri. De pilda prietena mea e alergica la astfel de fire. Si e tare nasol...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleur spune:

Resorb adica se dizolva de la sine dupa o anumita perioada (cateva zile).
Multa sanatate prietenei,
Fleur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Va spun eu ca am avut. Firele se dezintegreaza,cad afara, de aia ä ramas cu firul in mana" asa a fost si la mine, dar asta se intampla cand se vindeca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Adica,s-au folosit fire care se resorb; firul s-a topit si este eliminat, ceea ce a mai ramas din el. Ca niste viermisori. In rest nu are de ce sa se teama, daca ii este bine. Oricum un control este obligatoriu dupa 6 saptamini. Sanatate

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu am patimit cumplit cu cusatura pe care mi.au aplicat.o...brrrr...ma trec fiori.A durat 2 luni jumatate sa se treaca si chiar si acum se vede o portiune neprinsa dar,paradoxal,m.au cusut prea tare si acum sunt ..prea mica si nu e bine chiar deloc.
Sa va zic de fire...dupa vreo saptamana si ceva,cand de fapt ar fi trebuit sa fie resorbite..ele stateau bine merci si au copt si un pui de infectie in jurul lor de mergeam cu un picior la est si unul la vest urland la toaleta si cand ma asezam /ridicam de pe pat..cine stie cunoaste
...eu am folosit betadine,se prezinta ca..iodul ddar e foarte bun dezincfectant si nu doare deloc.

va urez multa sanatate !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

am uitat sa va spun ca pana la urma o asistenta mi.a scos firele,intrucat nu se "topeau" si mai rau imi faceau..asta a fost terorist de.a dreptuldar cred ca a fost cea mai buna solutie.

acum sa va intreb si eu ceva...ati auzit de cineva care nu a fost cusut a bine si a trebuit sa se refaca operatia??ca parca ma bate un gand dar mi.e prea frica..si merge treaba cu un geldar asa,de curiozitate..ar fi o solutie inteleapta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Mersi frumos!

Mamica dulce poti sa te duci sa-ti mai dea drumu un pic! Am mai auzit cazuri!

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce
acum sa va intreb si eu ceva...ati auzit de cineva care nu a fost cusut a bine si a trebuit sa se refaca operatia??ca parca ma bate un gand dar mi.e prea frica..si merge treaba cu un geldar asa,de curiozitate..ar fi o solutie inteleapta?

Mamica dulce, am auzit de un caz in care nu a fost cusuta bine si a trebuit refacuta cusatura, dar e groaznic iti dai seama…...daca ai curaj du-te si cere asa ceva.
Si da, foloseste geluri si uleiuri cu incredere, altfel mori de durere!........

Mergi la inceput