Drobul de paste si pasca
Pls, cine are ceva retete...
Am incercat sa caut la subiecte mai vechi, caci stiu sigur ca sunt, dar nu le gasesc...habar nu am cum se foloseste cautarea asta...stau de juma de ora si "rasfoiesc" paginile...dar normal, ma opresc si la alte subiecte "gustoase" si tare imi e teama ca se va duce ziua...
Multumiri tuturor ce vor posta
Paste Fericit !
Raspunsuri
nikole spune:
Eu am sa fac un drob, in felul urmator:ficat porc(sau pasare)1kg,3 cepe medii,2 oua,untura(2 linguri sa iasa mai moale compozitia)2 felii paine,lapte, sare/piper/patrunjel verde.
Ficatul il tin un pic(o ora) la inmuiat/fragezit in lapte rece, dupa care il fierb.Il pun apoi in mixer,si adaug ceapa (calita in prealabil cu putina boia)painea muiata in lapte, stoarsa bine si maruntita.Adaug untura(vezi din ochi cum se face compozitia, sa nu fie nici tare, nici moale), sare/piper/patrunjel verde(o legatura).Si mixez pana iese ca o pasta.
Separat ung un vas yena cu unt sau ulei, si asez compozitia, dupa care o bag la cuptorul incalzit in prealabil, si astept pana se rumeneste.
Am mai citit/auzit, ca dupa ce ai turnat compozitia in tava, poti adauga deasupra unu-doua oua batute, in care ai adaugat patrunjel/verdeturi, e mai mult ptr decor.
Sau..poti pune in compozitie, oua fierte taiate pe lung in doua.Atunci cand vei taia drobul, te vei minuna si de aspectul frumos...
El il mananc cu muuuulta salata verde, sau cartofi sote(facuti in unt).
Uite aici mai multe idei...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73688&SearchTerms=drob
24+
haine gravidutzaaa
Ileana Cosanzeana spune:
Iti pot da si eu o reteta de drob din ficatzei de pui si ciuperci. Este testata si...delicioasa!
DROB DE PUI CU CIUPERCI
Durata 40 min
Ingredinte: 300 gr ficatei de pui, 1 cutie / 1 borcan de ciuperci, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 50 gr unt, sare, piper, 6 oua
Mod de preparare Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si ciupercile taiate felii. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castronel, se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca ouale batute cu verdeata si ciupercile si ficatul si se pun in tava care merge la cuptor (daca este teflon, nu e nevoie sa fie unsa, daca e normala, trebuie unsa cu putin unt). Cuptorul sa fie cam la 200 grade, deci o temperatura medie. Se tine la cuptor pana a prin o crusta aurie deasupra.
In caz ca sunteti mai multi in famile, cantitatile se pot dubla si poti face astfel 2 tavi in loc de una.
Pofta buna!
nikole spune:
quote:
Originally posted by Ileana Cosanzeana
Iti pot da si eu o reteta de drob din ficatzei de pui si ciuperci. Este testata si...delicioasa!
DROB DE PUI CU CIUPERCI
Durata 40 min
Ingredinte: 300 gr ficatei de pui, 1 cutie / 1 borcan de ciuperci, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 50 gr unt, sare, piper, 6 oua
Mod de preparare Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si ciupercile taiate felii. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castronel, se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca ouale batute cu verdeata si ciupercile si ficatul si se pun in tava care merge la cuptor (daca este teflon, nu e nevoie sa fie unsa, daca e normala, trebuie unsa cu putin unt). Cuptorul sa fie cam la 200 grade, deci o temperatura medie. Se tine la cuptor pana a prin o crusta aurie deasupra.
In caz ca sunteti mai multi in famile, cantitatile se pot dubla si poti face astfel 2 tavi in loc de una.
Pofta buna!
Wow Ileana, super reteta ta, pare mai usoara si ac mod de preparare si ca gust!
Cred ca asa am sa fac drobul.
Te rog spune-mi, la cant. astea iese ca ptr doua persoane?Intreb ptr ca la mine, numai eu mananc, al meu daca gusta asa, ca nu agreeaza ficatul, si nu as vrea sa iasa mult...
si ciupercile...banui ca la cutie pui, nu?daca pun ciuperci proaspete...cred ca nu are nimic.
ma dumeresc eu daca nu ai timp sa raspunzi...
si inca ceva...6 oua nu e prea mult? ma gandesc ca sunt cam multe oua la 300 gr ficat...
24+
haine gravidutzaaa
Ileana Cosanzeana spune:
Nikole,si noi tot 2 suntem si tot asa sotul nu se omoara si tot eu mananc mai mult. Din cantitatea asta iese o tava din aia de cozonac. Poti folosi foarte bine si ciuperci proaspete, eu am facut si cu ciuperci din conserva, si cu proaspete. Daca 6 oua ti se par prea multe, incearca cu 4, nu stiu ce sa zic. Cred ca se pun atatea ca sa lege compozitia, pentru ca nu are prapur ca la drobul de miel.
Spor la treaba si pofta buna! Drobul iese delicios, nu vei regreta!
Raluk31 spune:
Gabriela,uite o reteta si mai simpla si foarte gustoasa
Tot drob. 1 cutie sunca/ carne in gelatina ( stii tu, gen Scandia ),2 cutii pateu ficat, 2 cepe albe , 2 legaturi patrunjel, 2 marar , 3 oua, piper ( fiindca se presupune ca are carnea sare destula ).
Se taie sunca marunt, se amesteca cu pateul si ceapa, plus verdeata ( marunt si ea )si galbenusurile crude.Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. Apoi, se tapeteaza o forma cu unt si pesmet si se aseaza compozitia.Se netezeste deasupra. Se incalzeste cuptorul. Se introduce drobul si se lasa cam 30 minute la foc moderat.Pofta buna!
nikole spune:
quote:
Originally posted by Ileana Cosanzeana
Nikole,si noi tot 2 suntem si tot asa sotul nu se omoara si tot eu mananc mai mult. Din cantitatea asta iese o tava din aia de cozonac. Poti folosi foarte bine si ciuperci proaspete, eu am facut si cu ciuperci din conserva, si cu proaspete. Daca 6 oua ti se par prea multe, incearca cu 4, nu stiu ce sa zic. Cred ca se pun atatea ca sa lege compozitia, pentru ca nu are prapur ca la drobul de miel.
Spor la treaba si pofta buna! Drobul iese delicios, nu vei regreta!
Ileana, am inteles...am sa incerc intai sa pun patru oua doar, si vad eu daca mai trebuie, ma orientez cumva.
Imi place cum suna reteta, maine o fac si revin cu impresii.
Inseamna ca iese destula cant.din pacate eu am doar un vas de lut(nu stiu exact daca lut e, ceva asemanator)in forma rotunda, ptr ca am cuptorul mic, deci imi va iesi numai bine doua forme.Una pentru mine, si una o duc cadou socacrei...
multam fain si PASTE LUMINAT, CU PACE IN SUFLET SI BINECUVANTARI....
Raluk31 ingenioasa reteta ta, cred ca daca am timp am sa-i fac lui al meu, ca daca e vb de sunca/conserve, nu face mofturi.Tre sa inlocuiesc ficatul cu altceva insa...ma gandesc ca ar merge cu inimi de pui...
24+
haine gravidutzaaa
Gabriela B. spune:
Va multumesc mult tuturor ce au raspuns.
Mi-am cumparat cele necesare si voi face reteta lui NIkole.
Sper sa iasa bun, caci Pastele este singura ocazie cind fac asta si nu as vrea sa ratez, mai ales ca vom avea si ceva invitati kiwi, care ma inebunesc cu varianta englezeasca a drobului, unde totul este scaldat in singe...cred ca ceva gen singerete la noi, dar mie numai gindul imi face rau...asa ca, ramin la drobul clasic. Si cum nu am gasit de cumparat plamini, sau alte organe in afara ficatului, cel mai bine se potriveste ce mi-a scris Nikole.
Paste Fericit!
Gabriela B. spune:
Pasca...
Inca nu am hotarit exact care o fac, nu va fi cea cu ciocolata, desi eu ador ciocolata...Sotul meu insa vrea pasca clasica, din MOldova, pe care eu o ghicesc numnai...Dar am mai facut anul trecut si a fost super buna. Din pacate...nu mai gasesc reteta, stiu ca era de pe DC!
Paste Fericit!
roxanaz spune:
aici ai link-urile catre subiectele active:
Reteta de pasca
si Drob-retete
multumesc pentru intelegere.
Roxana