Analize medicale suspecte

Analize medicale suspecte | Autor: Leah

Link direct la acest mesaj

Buna!
va rog frumos ajutati-ma cu un sfat sau cu o parere in legatura cu analizele mele pre-sarcina, care au iesit nasol si nu reusesc sa dau de medicul meu si sunt super panicata.
Mi-a iesit asa:
CMV Citomegalovirus-lg G-Axsym 99.40 (sub 15 AU/mL negativ si peste 15 AU/mL pozitiv), iar la mine valoarea de de aproape 8 ori mai mare.
Anticorpi anti Rubella lg G-Axsym 893.80 UI/mL (negativ sub 5 UI/mL, pozitiv: mai mare sau egal cu 10), iar la mine e de 800 ori mai mare.

Am gasit ceva pe google despre citomegalovirus dar despre ce-s aia anticorpi anti-rubella n-am gasit nimic.

Stiti ce inseamna astea? Sunt bolnava de ceva grav, nu pot sa fac copii pt ca am virusi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

igg inseamna ca ai avut boala. aia sunt anticorpii. deci daga igg e pozitiv e bine, e rau cand igm e pozitiv. igm arata daca ai boala in prezent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Rubeola e bine ca ai Igg-ul mare; inseamna ca ai avut boala si esti imuna in prezent, deci nu poti sa faci boala in timpul sarcinii => niciun pericol pt bb.

CMV-ul - trebuie vazut cum ai ImM-ul. daca e pozitiv, trebuie sa te tratezi inainte de a ramane graviduta. Daca e negativ, la fel, nicio problema din cate stiu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Deci sunt doua randuri pe fisa asta de analize:

Citomegalovirus (CMV) - Ig G-Axsym care e 99.40 AU/ML

Citomegalovirus (CMV) - IgM - Axsym care e 0.17

Dar primul rand e in casuta, ceea ce inseamna ca e ceva in neregula.

Mergi la inceput