sos pentru oua

sos pentru oua | Autor: caramel

Link direct la acest mesaj

Salutare la toata lumea!
Recunosc ca nu am cautat prin "anale" sa vad daca s-a mai scris asta.Daca ,da, trimiteti-ma unde trebuie.
Am mancat odata de paste un sos buuun pentru oua(cred ca era tartar dar nu sunt sigura)
As vrea si eu niste retete de sosuri pentru ouale fierte, please!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu fac o maioneza in care pun lamaie si mustar, plus bucatele marunte-marunte de castravetzi muratzi si putzin marar. e foarte gustos.

alta varianta este sa adaugi la ce am zis mai sus si un pic de bulion, boia de ardei dulce/ iute cum iti place, otzet de mere, putzin zahar.

daca nu iti place cu castraveciori murati, poti folosi usturoi...

si desigur merge traditionalul mustar, maioneza simpla, zeama de lamaie, piper, etc...

_
Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos!
Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si multe realizari!

ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

Eu in maioneza obisnuita adaug 2-3 linguri de smantana

------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)

VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

maioneza+lamaie+usturoi verde+castraveti murati
sau
maioneza+lamaie+ceapa verde+ridichii

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

pentru oua sosul il fac cam in genul celui descris de anamaria: 3-4 castraveti murati (ii las la scurs si ii mai si storc putin apoi sa iasa bine zeama) ii tai marunt, ii amestec cu maioneza, vreo 2 linguri de mustar, o lingura de otet si patrunjel si tarhon.
am gasit si o reteta de sos tartar dar nu stiu daca e cea originala: se taie marunt 3 oua fierte tari, se amesteca cu maioneza, 3 linguri mustar,piper,3 legaturi de ceapa verde tocata marunt, patrunjel si sare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

Mersi fetelor!
Vad ca reteta se invarte cam la aceleasi ingrediente , cu mici variatiuni.
Abia astept sa fac sosul pt. oua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Uite eu fac asa:
fac maioneza normal in car epun lamaie, mustar, sare. Apoi in compozitia asat pun 3-4 linguri de sos taratar de la alimentara, din acela cu verdeata, apoi mai daug 2-3 linguri smantana......si iese o nebunie. nu e deloc gretos.

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 5 luni

Mergi la inceput