ASLO f.mare la copil-unde sa merg?
Buna ziua la toata lumea.Am si eu o intrebare.Copilul meu de 8 ani are de multi ani ASLO mare.L-a avut si 600, chiar peste, in urma unei infectii cu streptococ beta hemolitic luat de la gradinita.Dupa multa penicilina si moldamin + retarpen a mai scazut un pic.S-a luat masura de a opera polipii si amigdalele, asta acum aproape 3 ani, a scazut atunci pana pe la 400, dar acum iar are 490.Clar ca nu-i mai scade mai mult.Dr. care il tine sub obs. a zis sa nu-i mai fac nimic,ca fata de cum era e mai bine, dar eu nu pot sta linistita la valoarea asta.Probabil ca ea se bazeaza pe faptul ca si eu in copilarie am avut ASLO si 1200, am facut moldamin ani intregi,acum nu mai stiu cat am,dar poate fi ereditar?Ideea e ca as vrea sa merg cu copilul undeva la un reumatolog cred, nici nu stiu unde, sa vad daca e ceva de facut, ca nu stau linistita deloc.Ma puteti indruma undeva, ati mai trecut prin asa ceva?Va multumesc, Cranguta
Raspunsuri
elisor spune:
Cranguta in primul rand la multi ani, ca esti o floare!
Baiatul meu a avut Aslo 468. L-am depistat cand i-am facut analizele de rutina pentru operatia de polipi. Asta fiind acum 4 ani. De atunci am facut moldamin (1 la 10 zile) cu pauza la 6 luni pentru recoltarea analizelor. In septembrie avea Aslo 223, iar limita superioara e 240, si am sistat moldaminul. Luna viitoare ii fac din nou analizele pentru siguranta mea, sa stiu ca intradevar e sub limita, chiar si cea superioara.
Nu este ereditar dar streptococul se "ia" si daca copilul tau are se poate sa ai si tu.
Pediatrul ne-a spus ca are copii care au mai mult de 5 ani de cand fac moldamin, noi am scapat "ieftin" as putea spune.
Retarpenul mi-a spus ca e o solutie mai "diluata" decat moldaminul si dureaza mult mai mult tratatmentul.
Cam astea sunt datele noastre, in rest nu stiu ce sa zic, eventual sa mai consulti si alte pareri avizate (medici) ca nu e de glumit cu streptococul asta.
Acum i-a iesit si fetitei mele streptococ beta hemolitic, cu toate ca e mica si n-a intrat in nici o colectivitate inca. Voi repeta exudatul.
Sanatate!
Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
crangutalil spune:
Elisor, iti multumesc pt raspunsuri, stiam si eu ce mi-ai spus tu.Sa-ti spun si ultimele nouatati, ca alerg acum de Paste de innebunesc.Rezultatul la exudat e pozitiv cu streptococ Beta hemolitic grupa C si tb sa facem urgent tratament, pb e ca data trecuta a fost rezistent la penicilina, desi raspunde de obicei la acest antibiotic.Fetita din fericire are exudatul negativ .Asa ca azi dimineata am fost cu totii sa facem din nou exudate, si mai important antibiograma la baiat mai ales(de fapt la el e urgenta , daca mai iese la cineva din noi pozitiv il face la fiecare)si apoi imediat dupa Paste cu rezultatul sa mergem la spital sa incepem tratamentul injectabil cu antibioticul corespunzator.Stim ce ne asteapta ca acum 5 ani cand am depistat am stat 2 saptamani in spital cu branule si tratament la greu.Frumos ar fi ca la exudatele astea sa iasa negative.Stiu ce urmari are boala netratata, de-aia la 6 luni noi mereu repetam ASlo si exudatul baiatului, cert este ca acum 4 luni sau 5 exudatul era negativ, aslo 420.De la ce doamne iarta-ma s-a reactivat iar streptococul?Baiatul n-a fost racit absolut deloc, n-a avut nimic nimic.Si dintr-o data acest streptococ, fara nici un simptom, de toata lumea zice ca-s nebuna de duc copilul la analize din 6 in 6 luni cand el nu e bolnav deloc.Si de amigdale l-am operat nu pt ca se inflamau, nu erau marite, nu facea deloc rosu in gat, nimic.L-am operat din cauza acestui Aslo care nu scadea nici sub tratament .Si vad ca tot degeaba.Nu mai stiu incotro s-o iau cu el ca sa-i scada odata Aslo asta la normal.
Acum om vedea marti la rezultate ce iese si cu D-zeu inainte o s-o scoatem noi cumva la capat.
Va doresc la toti un Paste fericit cu multa sanatate si cu multe bucurii.Cranguta
lilandrew spune:
buna,am 16 ani sh tocmai mi-am facut si eu analizele,la care mi-a iesit aslo 318...e peste valoarea maxima si va trebui sa fac moldamin..si stiu k e cel mai dureros,de aceea ma intrebam dak nu exista pastile sau altceva..pt k urasc injectiile,mai ales k acum e vb de MOLDAMIN.:-s dak stie cnva altceva astept rasp...multumesc mult
Crrissma spune:
Buna tuturor!Vreau sa stiu si eu daca a gasit cineva un tratament pt ASLO inafara de injectii???Multumesc
aidaciolac spune:
quote:
Originally posted by Crrissma
Buna tuturor!Vreau sa stiu si eu daca a gasit cineva un tratament pt ASLO inafara de injectii???Multumesc
:)
Si eu cand am fost copil am avut ASLO marit si am facut injectii peste injectii si analize si tot degeaba.
Un medic ORL-ist i-a recomandat mamei sa-mi scoata amigdalele.
Mama a ramas socata stiind ca mai mult de rosu in gat nu am trecut.
Hotararea a luat-o cu greu ... cert e ca dupa ce mi-a scos amigdalele Aslo a revenit la normal si asta la numai 2 saptamani de la operatie.
Stiu ca o sa vi se para ciudat sau mai stiu eu cum , dar asta a fost.
Multa sanatate!
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune