Va cadea noul guvern?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Aceasta persoana ia cuvintul

Era vorba despre discursul populist a lui Basescu si o parere despre el (nu a mea). Nu combat

Cit despre "aversiune", eu intotdeauna am adus argumente pentru ea.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Simona, subestimezi la modul ce mai urat participantii la aceasta discutie si cititorii ei daca tu consideri ca "argumentele" tale sunt credibile. Esti atat de subiectiva incat am un sentiment de "déjà vu" de cate ori deschizi gura ... pardon, tastatura.

Edit ...

Mergi la inceput

Sibylle bineinteles ca argumentele mele sint subiective, ca doar sint ale mele, judecate de mine, etc. Poti sau nu sa fii de acord cu ele.

Cit despre ce mai zici tu in rest, ce sa zic, nu inteleg de ce te subestimez dar ce pot sa fac?? Asta e.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Despre discursul presedintelui:

http://www.adevarul.ro/articole/discursul-presedintelui-intors-pe-toate-fetele/308394

"Alexandru Radu: Discursul este tipic populist

Alexandru Radu, profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, considera ca Traian Basescu a ales sa sustina „un discurs cu substrat revolutionar, adresat electoratului submediu, cel pe care l-a capacitat Gigi Becali". „Din acest punct de vedere, discursul are impact, insa Basescu critica statul din pozitia de sef al acestuia. Discursul este unul tipic populist. Sunt accentuate teme precum coruptia, inegalitatea sociala etc., care puteau fi evidentiate in urma cu 40 sau 70 de ani. In discursul unui sef de stat european nu ar trebui sa-si mai faca loc asemenea teme", a aratat profesorul Alexandru Radu."

Oricum, am avut dreptate despre guvern, nu a cazut in parlament. Sint curioasa daca au sa faca ceva bun in timpul guvernarii lor.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

"In discursul unui sef de stat european nu ar trebui sa-si mai faca loc asemenea teme"
Pana la urma are dreptate omul, ce atata scandal pe tema asta, ia ciocu' mic ca deranjati petrolistii de la treaba.
Ce naiba face si Basescu asta atatea valuri,doar n-o vrea sa sara prafu' de pe dosare.
Deci va rog sa asigurati linistea atat de necesara guvernului pt. fura/guverna in pace.

---------------
Just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Dar pina una alta sper ca asta sa insemne ca se va putea guverna, si ca acei observatori trimisi de UE vor vedea progrese la reforma in justitie etc.

Obesrvatorii au vazut ce era de vazut, concluziile s-au simitit: a fost "degradata" perspectiva de rating pentru Romania.

Ce s-a dat publicitatii: Basescu este de vina. Asta pentru multime, multime care nu citeste comunicatul Standard& Poors dar citeste doar ce spune presa .. de o anumita culoare.

ce spun altii:

quote:
Problema e c#259; Standard and Poor’s n-a sc#259;zut ratingurile curente. Standard and Poor’s a sc#259;zut perspectiva de rating.

Ups!

Cititi comunicatul! Cu alte cuvinte analistii lor economici nu considera ca acum situatia economica este mai proasta decat a fost in trecut. Considera în schimb ca ratingurile nu au un viitor atat de pozitiv pe cat îl aveau pana astazi. Adica pe timpul scandalurilor si crizelor provocate de tartorul cotrocenist ratingurile au stat bine #351;i au avut o perspectiva pozitiva. Tocmai dupa “iesirea din criza” si “stabilitatea” laudata de putere (si opozitie, sau ce-or fi partidele astea doua) ratingurile acestea au incetat sa mai aiba un viitor atat de roz.

De altfel, chiar daca nu stiu intreaga explicatie oferita de analisti, doar comunicatul, nu e greu de speculat de ce sunt sceptici cu privire la viitorul economic al Romaniei. Avem un guvern minoritar; si înca un guvern care nu are nici un fel de acord transparent incheiat cu opozitia privind un minim de masuri pe care le poate trece prin parlament. Nu vad cum poate rezista o perspectiva pozitiva in aceste conditii; de vreme ce efectiv nu se poate estima ce va urma din punct de vedere politic.

COMPLETARE: Citesc din comentariile de la articolul de pe Hotnews este citat un analist de la S&P declarand (nu stiu care e sursa, dar n-am motive sa cred ca e o inventie) :

"Desi aceasta casatorie din interes poate reduce posibilitatea unor schimbari politice pentru moment, probabilitatea implementarii unor reforme structurale viguroase si a unui raspuns al Guvernului la riscuri macroeconomice sunt reduse in urmatoarele luni."

Q.E.D.
sursa: http://doc.hotnews.ro/standard-lies-and-poor-excuses.html

In alta ordine de idei, Vacaroiu se pregateste sa devina presedinte interimar ( pe perioada cat va fi suspendat BAsescu) timp in care va promulga legile care CURATA DOSARE:

- prop0unerea psd la legea 78 / 2000, adica dezincriminarea deturnarii de fonduri! Adica vine nenea si-ti promite ca-ti face drumuri, gardinita si scala si cu banii isi face vila si piscina si nu il vei putea pedepsi ... ca nu exista lege!
- promulgarea legii de respingere a OUG 124/2005 .. adica liber la banii europeni! Cum a fost fundamentata ordonanta ? Uite aici:
quote:
In realizarea obiectivelor prioritare privind intensificarea luptei impotriva coruptiei si ca urmare a semnalarii de catre organele judiciare a unor insuficiente reglementari, care nu permit descoperirea cazurilor de coruptie aparute in practica, este necesara adoptarea, de urgenta, a unor masuri de completare a legislatiei in materie.

In acest sens, prin prezenta ordonanta de urgenta a Guvernului se prevede modificarea si completarea Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

<a>Avandu-se in vedere situatiile grave constatate in practica, a fost prevazuta posibilitatea autorizarii folosirii investigatorilor sub acoperire sau a investigatorilor cu identitate reala, in scopul descoperirii faptelor, identificarii faptuitorilor si obtinerii mijloacelor de proba, in cazul in care exista indicii temeinice si concrete ca s-a savarsit sau ca se pregateste savarsirea unei infractiuni de luare de mita, primire de foloase necuvenite sau trafic de influenta.

In vederea asigurarii unui tratament unitar pentru toate cazurile de coruptie, art.17 a fost completat pentru a include si infractiunile contra intereselor financiare ale Comunitatilor Europene iar dispozitiile art.10 lit.a) au fost completate corespunzator.
Daca adaugam ca miza sunt miliardele de euro de la UE .. iti dai seama ca lupta e rea de tot. Numai dementul de BAsescu a avut tupeul sa refuze la promulgare aceste legi. Nu are importanta ca modificarile propuse de PSD la legea 78 / 2000 aduceau Ro in situatia de a incalca un tratat international ratificat de Ro in 2002.

- in plus, va fi extrem de tentant sa treci o motiune de cenzura .. si cade guvernul Tariceanu 2, apare guvernul PSD X. Tentant .. nu ?

Concluzie: guvernul va rezista atata vreme cat vrea psd-ul.

quote:
Originally posted by simali

De ce in toate luarile de cuvant de dupa discursul lui Basescu s-a spus dispretuitor ca discursul a fost POPULIST. De ce zice lume buna din politica ca a fi Populist e ceva de rau ?

Politicienii nu sunt alesi de noi, poporul, ca sa ne reprezinte interesele ? Un politician nu are obligatia sa mai fie din cand in cand si POPULIST ?

Eu ca om de rand m-am simtit ca un gunoi atuni cand fetele fine de la diferite partide au spus cu dispret si din varful buzelor ca discursul a fost populist. Adica acea parte din politica care se adreseaza omului de rand este demn de dispret. Deci eu sunt demna de dispret.

Dar salariul lui de parlamentar nu din sudoarea mea si a altora ca mine vine? Si atunci mie cine-mi da socoteala fara sa se faca de ras?

alice

Alice, draga mea, orice discurs care atinge domeniile JUSTITIE ( adica se cere justitie reala, de la vladica la opinca), vot uninominal, alegeri anticipate cu vot uninominal, lamurirea asimetriilor din constitutie, vor fi considerate populiste! Indiferent de cine vor fi exprimate, DAR MAI ALES daca sunt exprimate de BAsescu.

Nu sunt fan Basescu. Sunt cu ochiul pe el. Momentan, ceea ce declara este ok cu ceea ce cred eu. Il pandesc sa vad daca se suceste, ca toti spun ca nu-i sincer. Acum ii acord incredere (pana acum nu s-a abatut de la programul aliantei pe baza caruia l-am votat) dar nu inseamna ca merg legata la ochi si validez tot ce spune.

Discursul a fost ok, a atins puncte sensibile DAR nu poate fi mai mult decat un discurs. Presedintele nu voteaza in CSM, nu judeca, nu instrumenteaza dosare, nu incheie contracte .. tot ce face este sa vorbeasca, sa emita opinii.

Fata de opinia dl Alexandru Radu ( o porcarie .. opinia mea), eu cred ca discursul lui Basescu a inclus cateva elemente esentiale:
- avem nevoie de vot uninominal ca de aer
- alegerile anticipate sunt singura solutie sa scapam de guvern PSD ( vezi mai sus) direct sau indirect. Problema este ca "vulgul" se poate pronunta doar asupra demiterii presedintelui nu si asupra alegerilor anticipate, dizolvarea parlamentului desi, ca si presedintele, parlamentul tot de populatie a fost ales.
- deci avem nevoie de modificari in Constitutie, pentru corectarea asimetriei.
- dar mai avem nevoie de modificari ale Constitutiei, una am propus-o eu Parlamentarii sa nu aiba voie ( prin Constitutie ) sa-si stabileasca singuri salariile si beneficii peste legile valabile pentru toata lumea. Un salariu limitat la 2 x salariul mediu pe economie ar trebui sa-i omboldeasca sa gandeasca mai mult pentru tara. Mai sunt si alte modificari .. stiu cu ce modificare nu voi fi de acord: trecerea la republica parlamentara sau prezidentiala. E mai bine sa ramanem cu 2 caini in sat decat cu 1.

problema discursului: nu se poate ajunge la alegeri anticipate decat daca se forteaza demisia guvernului. ori Tariceanu taman ce se crede tare pe pozitie; ultima decizie a CCR ne-a transformat ( fara sa ne intrebe) in republica parlamentara. guvernul nu poate fi dat jos decat cu miting-uri de protest ( nu-i necesar sa se ajunga la violente, pur si simplu sa iasa populatia in strada) alta solutie nu este.

Reactia Standard & poors la 1 zi dupa anuntarea guvernului arata parerea celor care stiu citi in stele politice .. despre economie!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

aquariusrpro, eu cred ca si tu faci putina dezinformare, ca si presa despre care zici ca scrie contra Basescu . Vacaroiu poate va fi presedinte interimar daca (poate) Basescu va fi suspendat si atunci poate va promulga niste legi - inteleg ca fix la legile astea Basescu poate nu le face promulgarea. Nu sint in tema, dar da-mi voie sa ma indoiesc. Prea multi de poate.

Esti politician? Asta cu alegeri anticipate eu o tot aud de vreo 2 ani si e sustinuta intens de Basescu. Daca se auto suspenda din functie nu poate produce alegeri anticipate?

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by sirimie

aquariusrpro, eu cred ca si tu faci putina dezinformare, ca si presa despre care zici ca scrie contra Basescu . Vacaroiu poate va fi presedinte interimar daca (poate) Basescu va fi suspendat si atunci poate va promulga niste legi - inteleg ca fix la legile astea Basescu poate nu le face promulgarea. Nu sint in tema, dar da-mi voie sa ma indoiesc. Prea multi de poate.

Esti politician? Asta cu alegeri anticipate eu o tot aud de vreo 2 ani si e sustinuta intens de Basescu. Daca se auto suspenda din functie nu poate produce alegeri anticipate?

Nu sunt politician si nu fac nici un fel de dezinformare. Exista declaratii publice ale lui VAcaroiu referitor la asumarea functiei de presedinte interimar ... daca va fi cazul. Auto-suspendarea nu duce la nici un fel de alegeri ci doar la Vacaroiu presedinte interimar. Demisia lui Basescu duce la alegeri anticipate prezidentiale ... NU parlamentare. ori buba este in parlament, de vreo 17 ani. Iar alegerile anticipate trebuie sa fie cu vot uninominal.

Spre stiinta ta, promulgarea acelor legi inseamna legiferarea furtului, deturnarii de fonduri / credite. Uite o postare mai detaliata http://forum.realitatea.net/opennewsdrupal//?q=node/3772#comment-66418

Exista si alte legi refuzate la promulgare de Basescu .. dar au trecut si de promulgare din cauza Constitutiei ( lipsei unor reglementari). Una dintre ele este legea prin care parlamentarii au beneficii mai tari decat romanii de rand. E corect nu, banuiesc ca nu ai nimic impotriva ca parlamentarii sa-si faca propriile legi!

referitor la situatia guvernului actual, imbecilitatile lui Tariceanu ... cred ca cel mai bine explica Constantin Balaceanu- Stolnici ( si nu cred ca nu esti de acord ca este un om care si stie ce se intampla in PNL):

In februarie 2006, Balaceanu- Stolnici a trimis liberalilor o scrisoare - "Apel catre liberali" - in care le cerea acestora sa pastreze liberalismul in România, sa nu accepte fuziune cu PD pentru ca este un partid venit din stanga, fara doctrina si radacini în istorie.

In 3 aprilie 2007 .. spune altceva: [quote]"Situatia confuza creata de discursul premierului in duminica Floriilor s-a clarificat dupa cuvantarea de luni a domnului Geoana. Noul guvern minoritar (cu o sustinere în Parlament de 25%) a devenit executantul directivelor politice de stânga pe care i le va impune PSD, mai ales in domeniul fiscal si al proprietatii. Premierul si-a pus capul si partidul sub ghilotina pentru a-si pastra scaunul, schimbandu-si, totodata, orientarea spre stanga, contrar traditiei PNL pentru care atatia au suferit in trecut".
marti 3 aprilie 2007, sursa http://stiri.rol.ro/content/view/42422/2/

Ce nu a inteles la timp CBS ... este ca PSD-ul se temea de o fuziune PNL - PD ( nici eu nu am inteles atunci, abia mai tarziu am descoperit o declaratie):

quote:
Ar fi fost o miscare politica amenintatoare pentru noi, pentru social-democrati, pentru ca in loc sa avem doua jumatati de partide in fata aveam un partid mare, liberal-democrat, care este un curent puternic in Europa si in SUA. [/quote]
autorul declaratiilor Alin Teodorescu ( un sociolog destept, membru PSD), sursa http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-06-23&id=202187

In rest, toate merg in sensul agreat de psd. Nu exista multi "poate", exista strategie de a obtine ceea ce vor. Si vor obtine. Suspendarea lui Basescu si promulgarea codului penal Stanoiu ( pe care chiar magistratii la-u rejectat, ptr ca va bloca intreaga justitie .. dar cui ii pasa! Codul este ultima scapare).

A scapa de puscarie este mai important pentru unii decat existenta justitiei in Romania si supravietuirea partidului din care fac parte. Un partid se face usor cand ai bani.

Nu sunt simpatizant PD ci pnl, dar imi vine sa-l injur pe Tariceanu pentru distrugerea pnl-ului si a ideii de liberalism. Ironia soartei .. l-a adus pe Finkelstein &co pe post de consilier de imagine, cunoscuti de 2 decenii pentru murdarirea ideei de liberal - liberalism in SUA.

a 3-a editare: nu inteleg de ce doua randuri apar cu caratere mai mari decat restul

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ma,ce-i cu prostia asta cu guvernul din opozitie???

"La vita e bella"
poze

marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Mie, asa observator mai de pe margine si oarecum familiar cu unele nume de liberali, imi sint clare acum doo lucruri:
- Basescu nu va fi suspendat, asta ca PSD ii prea versat in jocuri de culise ca sa purceada la o asemenea eroare , si
-Tariceanu si-a tradat cuvintul de onoare, cuvintul de liberal si alte cuvinte de coleg si prieten (prietenii, stiu de ce ). Nu-mi dau seama inca daca individul e orgolios, vanitos, vinator de parale, ori doar fraier de-a dreptul!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput