fetelor cum se face branza din lapte pasteurizat?
fara calciu lactic sau mai stiu eu ce ca nu am asa ceva prin casa...pot sa o folosesc apoi la placintele? ca mi-e o pofta de nu mai pot
saruma-na
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
- cu iaurt: la 1 l lapte fiert adaug(dupa ce a fiert) 200-250 gr. iaurt. Amestec bine. Las sa fiarba in continuare(la foc mic) si in 2 minute branza este aleasa. Strecor cu o strecuratoare de inox fina(poti folosi si tifon).
Il fierb chiar daca este pasteurizat - fiecare cu vrabiutele sale
Daca folosesti pasteurizat il poti incalzi pana aproape de fierbere si apoi sa adaugi iaurt.
- cu lamaie: la 250 ml lapte adaug o lingurita zeama de lamaie. Mai las cateva minute pe foc si se obtine branzica. Se strecoara.
Da, poti folosi la ce doresti.
Prefer varianta cu iaurt fiindca e mai fina.
Din cantitatea de lapte folosita obtii 1/4 branza.