branza din lapte pasteurizat

branza din lapte pasteurizat | Autor: Pucku

Link direct la acest mesaj

fetelor cum se face branza din lapte pasteurizat?

fara calciu lactic sau mai stiu eu ce ca nu am asa ceva prin casa...pot sa o folosesc apoi la placintele? ca mi-e o pofta de nu mai pot

saruma-na

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

- cu iaurt: la 1 l lapte fiert adaug(dupa ce a fiert) 200-250 gr. iaurt. Amestec bine. Las sa fiarba in continuare(la foc mic) si in 2 minute branza este aleasa. Strecor cu o strecuratoare de inox fina(poti folosi si tifon).
Il fierb chiar daca este pasteurizat - fiecare cu vrabiutele sale
Daca folosesti pasteurizat il poti incalzi pana aproape de fierbere si apoi sa adaugi iaurt.

- cu lamaie: la 250 ml lapte adaug o lingurita zeama de lamaie. Mai las cateva minute pe foc si se obtine branzica. Se strecoara.
Da, poti folosi la ce doresti.
Prefer varianta cu iaurt fiindca e mai fina.

Din cantitatea de lapte folosita obtii 1/4 branza.

Mergi la inceput