Mamici de martie - aprilie 2007 (33)
Raspunsuri - Pagina 15
Crina_mio spune:
Buna seara burticute, mamici si bebici,
Ce bine e sa stai acasa si sa lenevesti tot timpul?!??!?! Chiar ma bucur ca m-am hotarat sa intru in prenatal.
Chiar asa, nici un bebel ieri cand a fost si luna plina??? Era ziua de care-mi era si mie teama, dar am trecut peste ea.
gabdyd – ce muzica-ti pregatesti pentru travaliu?? Cred ca e o idee buna, nici eu nu am un CD player portabil, dar poate fac rost de unul.
Fetelor cum pot sa iau nr. de tel ale voastre ca sa va anunt cand e momentul. Am intrat pe yahoo la grupul nostru dar nu stiu unde sunt nr.de tel. Ma puteti ajuta va rog?
Si inca o intrebare, ma gandesc ca ar fi vremea sa-mi pun si eu lucrurile intr-o geanta. Deocamdata le am pe toate (sau ma rog, aproape toate, o sa-mi mai iau maine ultimele maruntisuri) intr-un sertar si geanta alaturi, sa le pot baga repede la nevoie. Intrebarea era voi ati avut totul intr-o geanta, sau ati facut o gentuta mai mica cu ce aveti nevoie la internare si in sala de travaliu/nastere si apoi restul in alta geanta pe care sa o a duca sotul sau cineva din familie dupa nastere??? Oare cum e mai comod?
Sa aveti o noapte linistita si cu vise frumoase.
Crina 37+
Maria Stefania
roxygeo spune:
Buna seara la burtici si la proaspete mamici!
Dupa o zi agitata am reusit sa ma linistesc si io....am reusit sa i-au si pastilutele si acum e mult mai bine
Crina - intri in grupul nostru de pe yahoo, si de acolo in data base si acolo gasesti intreaga lista, daca nu iti dau eu nr meu pe PM.
Legat de bagajul de spital, io am o geanta cu cele necesare strict pentru mine (pijamale, capot, papuci, tampoane, trusa de baie, etc), restul m-am gindit ca poate sa-mi aduca oricine, orice.
Mai trebuie sa aflu exact care sunt conditiile din spital pt bebe, ca sa fim pregatiti cit de cit si la capitolul asta. Pupicei
Va pupic

Roxygeo
37 fix
diamar spune:
Io nu am somn,nus dak noaptea asta o sa dorm,vad ca gravidutzele din salon s-au bagat la nani,ni-e o frica de numai pot,maine la 7 fara un sfert scap de burta,de abia astept sa-mi vad printesa,dar cand stiu ce dureri ma astepat maine cand m-oi trezi din anestezie.
Voebeati de bagajul de spital,io mi-am luat la mine,camasa,dar nu m-au lasat cu a mea,mi-au dat de la ei,au zis ca pot s-o imbrac pe a mea dupa ce nasc,nus care-i faza,halat ,papuci,vata,prosoape,sapun,hartie igienica,tampoane,si cam atat,restul o s-ami vina maine sa mi le aduk familia,pampersi si alte chestii...
Noapte bun si sper sa va dau vesti bune maine....
diamar mamica de roxana (11.02.1999)si bb +38
Krissy spune:
Buna ziua la gravidutze si mamici! Se pare ca bebeii de aprilie se lasa asteptati, dar parca vad ca si cand incep, o sa vina pe banda! Multa bafta celor care asteptati sa nasteti! Nu va uitam, chiar daca intr-adevar problemele cu bebelusii devin tot mai dominante.
Si iata ca sa ma intorc si eu la bebelusii nostri, vreau intai sa va spun ca sunt bucuroasa dupa vizita la pediatru de ieri. Sophia s-a nascut mai micuta, dar lunga (2,9 kg la 53 cm) si am ajuns acasa cu 2,6 kg, ca mi-a venit laptele greu si m-am incapatanat sa nu-i dau formula. Si iata ca dupa o luna am pus exact 1kg si 2 cm, asa ca avem acum falcute la cele 3,6 kg si 55 cm
. Asa ca m-am linistit ca a recuperat, ca nu avem cantar acasa, desi la apetitul pe care il are si productia mea de lapte, m-as fi mirat sa nu fi pus macar 750 g. In general suntem bine, dar sunt zile si zile, principala problema fiind "maraiala" de seara, adica intre 19-24 nu vream sa ne culcam si mancam f des. Nu pare a avea colici, dar nu are stare si ii e foame intruna, si cum o hranesc la cerere, trebuie atunci sa-i dau cam din ora in ora
. Nici eu nu dorm ziua, asa ca raman cu ce fur noaptea, ici-colo cateva ore, dar m-am obisnuit.
Apropos de marait, nu s-a prea vorbit aici de puseele de crestere, asa ca mamicile care va plangeti ca bebele avea deja un program si dintr-o data e haotic, sa va ganditi ca poate e exact in una din fazele de crestere si e normal sa ceara f mult de mancare si sa fie de neconsolat pt 24-48 h. Pt cine nu stie, va puteti deci astepta la aceste pusee la 10 zile, 2 saptamani, 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni si 6 luni. Sophia le-a bifat pe toate pana acum, de m-a terminat, efectiv mi-a mancat din ora in ora de imi venea sa-mi iau campii, dar am facut cum mi-a zis pediatrul si am alaptat-o cand a vrut daca nu varsa (ea nu vomita deloc), iar rezultatele se vad. A doua zi era ca si cand nu s-a intamplat nimic, inapoi la program la 3-4 ore.
Amma, cu mancarea sunt si eu alandala cam ca si tine, desi incerc sa mananc cat mai sanatos si frecvent; cand e cate o zi mai grea nici nu stiu cand si ce apuc sa mananc. Am oricum mereu la indemana banane, iaurt, lapte cu cereale, mere, nuci, batoane de branza ca si snack-uri. In momentele mai linistite gatesc pe fuga cate ceva, caci nu prea am ajutor si sotul, pe langa ca e la serviciu 12 ore/zi, nu se pricepe la bucatarie. Uite de exemplu am acum ciorbita de pui cu legume si orez, si friptura de vita (asta ne-a facut-o mama-soacra
) cu garnitura de macaroane cu sos.
Sori, si eu am sterilizatorul cu aburi IQ24 de la Avent si il folosesc cu succes, sunt f multumita. E bine sa folosesti obiectele sterilizate imediat ce ai indepartat capacul, altfel e recomandata in prospect resterilizarea. Iti sugerez insa cum sa faci cu pompa: sterilizeaza si o punga Ziploc, pusa deschisa cu gura in jos in aparat, si cand s-a terminat operatiunea, pui pompa sterilizata in punga sterilizata si o inchizi ermetic - o sa fie OK pt cand o sa o folosesti la spital.
Eliana, si eu ti-am admirat copilasii, sa iti traiasca, sunt foarte reusiti toti trei!
Parca mai vroiam sa raspund la cateva probleme, dar nu mai stiu acum, mai ales ca trebuie sa fug la puiut. O sa mai revin pricum.
Pupice,
Cristina, fericita mamica de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007
"Babies are such a nice way to start people." ~Don Herrold
dallina spune:
Hai Diamar, curaj, DD o sa fie cu tine si cu bb.
Curaj si incearca sa te odihnesti ca o sa ai nevoie.
Te pup, ai grija de tine si lasa frica la o parte.
Pun majoretele la treaba pentru tine:

suntem cu tine
36+cu bb
stefaniya spune:
Diamar - mult noroc maine si iti doresc ca totul sa decurga bine si fara probleme si tu sa te refaci repede!

Eu cred ca ma apropii pt ca ieri,dar nu sunt sigura a iesit dopul,ceva asa cum explica ei dar nu in cantitate mare.Azi am gasit o pata destul de mare de sange dar maroniu si am avut dureri de burta,spate,ca la menstruatie.De altfel acum incerc si eu durerile de oase si simt dureri inauntru dar spre seara ma simt iar ok fara nici un fel de probleme.Am contractii dar neregulate si nedureroase;devreme au fost cu ceva dureri.
Maine merg la medic si sper sa ma lamureasca cat mai mult,daca se apropie sau nu ziua.
Incerc sa nu ma gandesc prea mult cand se intampla ca devin foarte nerabdatoare dar imi doresc sa nasc mai repede,sa-l vad!!!
Pentru surprize nastere usoara!

Stefania
39.5
Carl
*****BEBE*****
diana_jors spune:
Salutare,
site-ul asta chiar da dependenta... am stat cu refresh-ul pe el de azi dimineata
. Acuma trebuie sa plec, dar o sa revin 
Diana
37+ cu
Mihai-Alexandru
diamar spune:
FETELOR,MULTUMESC DIN INIMA DE INCURAJARI,AM NASCUT DIMINEAZTA LA 7,50,O FETITZA DE 3250,APGAR 9,SE NUMESTE RIANA-MARIA,CEZARIANA,ANESTEZIE GENERALA,ACU MA SIMT BINE,DAR DUPA OPERATIE M-A DURUT BURTA INGROZITOR,INCA NU M-AM DAT JOS DIN PAT,SOTUL SCRIE ACUM PENTRU MINE,REVIN CU AMANANUTE,MAINE DIM CRED CA MA URCA SUS LA BB.,ABIA ASTEPT,E BRUNETICA ,ARE PAR MARE SI GROPITZE IN OBRAZ SI E CEA MAI FRUMOASA FETITZA CARE EXISTA PE LUME........VA PUP DULCE!
diamar mamica de roxana (11.02.1999)si bb +38