recuperare dupa operatie luxatie
![](images/user_woman.png)
in martie 2006, fetitia mea de 1 anisor pe atunci a fost diagnosticata cu luxatie congnitala la picirul stang. A fost operata, a statin aparat gipsat 3 luni , apoi inca 2 luni cu orteza Becker dupa care a inceput sa mearga. Si merge normal si acum. Cand am venit la controlul de un an(am fost la control de cate ori ne-a chemat si a spus ca e bine, lucru care se vedea siun radiografie)ne-a spus ca trebuie sa sa o operam pentru a-i corecta caviatea acetabulara. desi la radiografie osul este la locul lui, dar se spune ca nu are inclinatia corespunzatoare. la insstentele noastre ne-a spus ca putem corecta lucrul acesta cu ajutorul talpicilor(0.3-0.5)- puse pe exteriorul talpii pantofirilor si cu acel chilotel ortopedic. Ne puteti spune dac ati mai avut asemenea cazuri si care a fost metoda de recuperare sau daca este obligatoriu aceasta operatie? mentionez de asemenea ca fetita merege, alearga nu schioapta si nu oboseste. alina nicolescu
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
LiliaToma spune:
Eu nu sunt doctor, dar o sa-ti spun doar parerea mea. Sper sa nu gresesc.
Eu cred ca pot fi doua situatii.
1.Daca copilul inainte de operatie a mers sau a stat in picioare, doctorul nostru spunea ca in locul unde ar fi trebuit sa stea osul s-a format un tesut. Deci cavitatea acetabulara nu are forma perfecta, si daca nu se face o operatie pentru a curata acest tesut, exista riscul ca osul sa sara la un moment dat de la locul lui.
Nu stiu daca e aceeasi situatie si la voi, nu stiu daca eu am inteles bine, dar cel putin asa ni s-a explicat noua.
2. Corectarea cavitatii acetabulare ar putea insemna si crearea perfecta a acelei cavitati. In cazul in care ea nu se rotunjeste singura in timp( noi pentru asta am stat muuuult in ghips) se face o operatie, prin care se "ajuta" formarea perfecta a cavitatii( uneori se folosesc materiale metalice ca sa sustina cavitatea formata)
Tin minte sigur, ca noua ni se spunea, ca daca nu se va forma cavitatea singura in timp, va fi nevoie de o operatie. Din fericire am scapat de ea ( dar nu de altele).
Daca ai dubii, mai consulta cativa doctori. Eu cred ca e cel mai bine asa.
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)