Sot de alta nationalitate
Raspunsuri - Pagina 3
Iris2002 spune:
Draga Ruscus,
Din pacate in Romania mai sunt multe prejudecati... daca tu esti fericita, ce conteaza daca e alb, albastru sau visiniu? Eu zic ca o sa aveti (sau aveti deja??) niste copilasi minunat de frumosi... eu am doi nepotei mulatri (columbieni) si sunt absolut adorabili...
In cazul meu nu a fost greu, ai mei s-au indragostit de sotiorul meu la prima vedere, cu ai lui a fost la fel, ne intelegem super... ba chiar se lauda ambii parinti cu copilasii lor (ai lui se lauda si cu mine, ai mei nu, ca sunt mai realisti, dar se lauda cu ginerele)....
Ai fost in Congo, la familia lui? Tare sunt curioasa cum e acolo, ce obiceiuri sunt, cum te intelegi cu ai lui... mi-ar place sa vizitez ceva mai mult Africa, am vazut doar Egiptul, insa nu e relevant pentru restul continentului...
ruscus spune:
intradevar in ro. prejudecatile sunt la ele acasa,iar oameni sunt niste neciopliti............
desi parinti mei nici nu au vrut sa auda de relatia noastra, acum se inteleg bine cu sotul meu,care de altfel e un om deosebit, iar pe bb il adora (are 3 luni).
nu, nu am fost in congo desi imi doresc foarte mult sa merg ,sa ii cunosc familia in special pe mama lui, care ,am inteles ca e o femeie de nota11.......dar sper sa mergem cat mai curand...
mamica dulce spune:
acum vreo 2 ani cand a auzit tata ca am prieten neamt...vai ce bucuros a mai fostsi eu nici nu ma gandeam la un viitor forever in doi,al meu tatic a si bagat pastila
L.am fentat vreun an cu varsta lui(ma temeam de vreo reactie daca stie ca e 17 ani mai mare)si cu intalnirile de la mare..o data i.am spus ca merg cu casa de copii a prietenei mele de la facultate- asa ca stau o luna incheiata pe litoraldar cand a venit de Craciun la noi ..a trebuit sa.l pun in tema..de mama nu spun acum,pt ca ea e o femeie buna si vorbim absolut orice si e demult timp convinsa ca fac doar ce vrea muschiul meu
cum al meu e un super baiat si se vedea de la o posta ca e in cap dupa subsemnata-l.au indragit si acu tata se lauda cu fica.sa maritata in germania pe la toate chefurile cu colegii lui la firma(este inginer)
si oricate problemute as mai avea acum cu el..l.as lfel as face si intr.o mie de alte situatiisi avem minunea noastra Marc Stephan..dupa care parintii sunt topiti...in poza doar,deocamdata.
Alina spune:
Sotul meu e neamt,din nordul Germaniei(Osnabrück).
Eu nu am premeditat ca sotul meu sa aiba alta nationalitate,pur si simplu,asa a fost sa fie.
Ne-am cunoscut in tren,in Romania,in urma cu 6 ani,de 4 ani sintem casatoriti si avem o minune de fetita(Marie-Evelyn,14 luni).
Mi-a placut din prima clipa,e dragut(sa fiu modesta totusi!!),tinerel(are 35 si eu 30), destept(fizician,doctor in stiinte,are un job foarte bun si il astepta o cariera frumoasa)si putin haotic dar asta face parte din farmecul personal.E un sot bun si un supertatic,ne rasfata si ne iubeste muuult.
Christian e indragostit de Romania,de mincarea noastra(defapt eu gatesc doar romaneste)de romani,familia mea il iubeste,ai mei parinti se topesc cind il aud strigindu-i "mama"si "tata".
mai revin...
Alina
Corina spune:
Hop si eu Al meu e francez!!!
Vroiam sa ma marit cu un francez,aveam o prietena maritata aici si mi-a placut mentalitatea lor.Deci m-am inscris pe un site francez de intilniri si hop,printre multi altii care mi-au scris era si sotul meu actual.La inceput nu prea m-am grabit sa îi raspund ,am zis ca e prea tinar,el avea 25 de ani ,eu 32 ,dar pina la urma m-a cuceritA venit in romania in august iar in octombrie am venit eu in Franta si ne-am casatorit,iar acum avem o minuneAnna ,de zece luni.Ne iubim la fel ca in prima zi si nu cred ca am facut o alegere proasta,chiar daca e mai tinar ca ani ,e matur in gindire ca un barbat de 40 de ani.
Asta e povestea noastra,Corina
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
Elenalove27 spune:
Iris inca nu am avut ocazia sa ajung in Colombia dar la anul voi merge ...sotul meu este din Medelin ,,dar locuieste in Florida de 15 ani ...sotul meu merge cam la fiecare 2 ani in Colombia sau daca nu mai rar4 sau 5 ani,,,acum caci eu sunt insarcinata o sa mergem sa vada neamul ce nepotel vor avea,,,hehehe,,,,si bineinteles o sa merge sa vad si eu traditiile lor din colombia,,,,Noi suntem impreuna de 6 luni,,,si ne-am cunoscut pe calculator eu fiind in japonia cind l-am gasit pe net,,,hehehe ,,poveste lunga,,,oricum am locuit in japonia 5 ani de zile si am fost maritata cu japonez,,,relatia nu a mers prea departe de cei 5 ani caci am dat de Al actualul meu sot(colombianul).....ne intelegem super,,doar ca lui ii place sa doarma foarte mult ceea ce eu nu suport,,,hmmm,,,sper sa se schimbe,,,,in rest ii place mincarea romaneasca si este inebunit dupa citeva din mincaruriile japoneze care stiu sa le fac,,,,de romania inca nu stie prea multe deocamdata ,,,doar de tigani ceea ce il intereseaza si ma bate la cap ca de ce tigani sau ursari au bani in par,,,eu nu stiu ce sa ii raspund asa ca va intreb pe voi daca stiti de ce au rudari sau tigani bani in par,,,,,offf,,,ma intreaba citeodata niste chestii de ma lasa pe spate ,,dar sper cu ajutorul vostru sa ii raspund la intrebari.....in rest va mai pot spune caci niciodata nu am vrut sa am gagici din romania sau iubiti,,tot timpul am avut inclinatie spre straini,,dar niciodata nu mi-am putut imagina ca ma voi casatori in japonia cu japonez sau in state cu Colombian,,,,,dar acum asta este ,,destinul nil mai facem noi citeodata ,,,,,,hai ca va las acum,,,,vrea sa manince sarmalute cu mamaliguta si le am pe foc,,,,,va pupic si multa sanatate.....
quote:
Originally posted by Iris2002
Pe mine m-a fermecat un olandez....
Elena, si eu am familie din Columbia... nepoteii mei !!!! Sotul tau mai merge prin Columbia? De unde e?
Cumnatul meu si cumnata au fost in Columbia pentru vreo 8 saptamini, la inceputul acestui an, sa ii ia pe copilasi. Le-a placut foarte mult tara, si au adus niste DVD-uri nemaipomenite... e una dintre tarile cu cea mai bogata fauna si flora!!! La tot pasul sunt colibri....tu ai fost in Columbia?
Crinuta, tu unde locuiesti? Am fost in Egipt si e nemaipomenit... de unde e sotul tau? Noi am cam umblat peste tot, de la Cairo pina la Abu Simbel, si mai jos, la granita cu Sudanul... Cum ati impacat diferentele de religie? Aici sunt multe femei olandeze care dupa ce s-au casatorit cu soti musulmani au devenit musulmane...
Sotul meu era reformat dar a devenit ortodox... nu sunt eu religioasa, insa vroiam sa ne cununam la biserica (am avut nunta in Romania si o receptie in Olanda) si preotul l-a tot zapacit pe al meu ca e mai bine daca suntem amindoi ortodocsi...
Apropo de asta, in olandeza e o zicala "Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen"...adica " Doua credinte pe o perna, intre ele doarme diavolul"...Bineinteles ca isi are radacinile in problemele dintre catolici si reformati, care nu mai sunt de actualitate...
Elena cu burtica si sotul AL
alexa spune:
Al meu e din Nepal. Ne cunoastem de 16 ani si suntem casatoriti de 13 ani si 6 luni. Impreuna cu Alex de 5 anisori, suntem tare fericiti.
Iris2002 spune:
Chiar ca suntem aici cu soti din toate colturile lumii... si mi-ar place sa ne intilnim pe chat, cum propunea cineva, insa eu am mai mult timp in weekend, dimineata si la amiaza, ca serile mai iesim cu prietenii... si azi sunt libera pentru ca e sarbatoare, fetele din Olanda stiu...
Fetelor, cum e la voi impartita munca in casa? Traditional sau.... eu trebuie sa recunosc ca nu fac aproape nimic, mai ales acum ca am si studiu si slujba.... inainte, cind lucram doar, tot sotul meu gatea si eu mai ajut pe la altele... in general nu prea sunt o sotie clasica, care sa se ocupe de casa... poate vine mai tirziu??? Oricum imi place sa gatesc (o fac din an in Paste) dar sotul meu gateste mai bine, si ii si place. In familia lui si si pe la prietenii nostri vad ca barbatii sunt cei care se ocupa de bucatarie...tatal lui ii da retete de prajituri, nici nu se mai streseaza sa imi dea mie, ca stie ca nu sunt cu gatitul... oricum parintilor lui li se pare normal ca ne impartim treburile dupa ce se pricepe si vrea sa faca fiecare....
Adevarul e ca ma simt vinovata mai ales ca lui ii plac sarmalele si le maninca doar cind vin ai mei la noi... cum mai zicea cineva aici, si el ii striga mama si tata pe ai mei, care sunt absolut indragostiti de el...
Cind termin cu sesiunea o sa incerc si eu sa fac sarmale.... eu mai fac varza a la Cluj si musaca, astea ii plac mult... dar cam pe acolo se incheie si cunostintele mele de bucatareasa...
Iris2002 spune:
Elena, nepoteii mei sunt din Villavicenzia, e un orasel cam la o ora de zbor de Bogota...
Cred ca o sa iti placa in Columbia, cumnatii mei sunt foarte incintati de tara si vor sa mai mearga, mai ales cind vor mai creste baieteii. Oricum camera baietilor e o miniColumbie, steagul national flutura pe casa lor de sarbatori, si au postere imense cu cascade si imagini de jungla... feerice!
Tu chiar ca ai o viata palpitanta... la inceput in Japonia, 5 ani de zile, si acum in Florida....cred ca ai o putere de adaptare foarte mare... ma bucur ca ti-ai gasit jumatatea!!!!
Apropo de Florida, cred ca la anul vom trece pe acolo... acum ne stabilim traseul pe care il vom face, trei saptamini in America, cu fly and drive, si probabil zburam direct la Las Vegas si apoi mergem la Memphis cu masina (e mult dar e frumos traseul) dupa care coborim spre Florida....
yurika spune:
Al meu sot este japonez
Si avem un micut samuray ,iar luna viitoare va implinii 1AN e barbat nu gluma
yurika&Mark