Mamici de iulie-august 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 15
Anya20 spune:
carla, nu ma indoiesc ca stii foarte bine despre ce vorbesc. am spus asta aproape in fiecare mesaj pe care l-am postat de ieri incoace. cred ca fetele s-au plictisit deja. inversunarea mea vine din faptul ca ai continuat sa ne "aburesti" cu aceleasi exemple despre calitatile si defectele epiziotomiei, despre dreptul fiecaruia de a fi informat, cu "prezentari de cazuri" in care s-a facut epiziotomie cand era sau nu cazul. dar afirmatiile tale de ieri mi s-au parut grave, ti-am mai spus si tocmai de aceea le-am si subliniat, iar acum te-am rugat sa le si dovedesti. nu am gasit nicaieri scris negru pe alb, in multele tale exemple, ca epiziotomia s-a facut la inceputul sau la mijlocul travaliului, de catre multi medici din bucuresti, asa, din comoditate.
este foarte simplu sa acuzi si sa arunci vorbe si de aici apar o gramada de mituri si legende despre sistemul medical. generalizarile nu fac bine nimanui si sunt false, este logic. de aceea ti-am cerut exemple clare. aia cu dilatatia 8 la care s-a facut epiziotomia e trasa de par...si ce a facut mamica timp de 40 minute, a sangerat? sau a mai coborat-o de pe masa asa taiata...a tinut-o pe masa 40 minute?asta cu urcatul moaselor pe burta mamei e o practica frecventa, pe care am mai combatut-o si eu in mesaje anterioare, dar n-are legatura cu epiziotomia! permite-mi sa fiu sceptica in acest caz, pana nu apar mai multe amanunte. si chiar si asa...daca asta ar fi mijlocul travaliului, inseamna ca ar fi durat cu totul 40 min ori 2, adica 80 minute. ceea ce ma indoiesc sa fie adevarat, pentru ca ai spus ca trevaliul a fost lung si epuizant! si hai sa zicem ca acesta ar fi un caz oarecum in tema...la polizu, la un medic (nu se stie inca cine), dar unde sunt ceilalti multi dri din bucuresti care fac asta in mijlocul travaliului? sau poate nu am inteles eu ce inseamna prin multi...5-10-50...din cati? din 100? sau procentual...
asta este ultimul meu mesaj pe aceasta tema, caci mi se pare deja inutil sa continui. daca astea sunt convingerile tale, n-ai decat. din punctul meu de vedere afirmatia este absurda si falsa, mai ales cand vine din partea cuiva care sustine ca citeste si stie foarte multe despre nastere, dar care pana mai ieri se gandea ca ii creste par lui bb, de aceea apar arsurile in sarcina...
claudia75, daca esti sigura ca ai inteles bine ca dr te va taia inainte de momentul expulziei...fugi cat poti.
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
nma spune:
acum m-am mai linistit, desi ea nu a aparut cu copilul. s-a linistit si bb asa ca ma apuc de lucru caci mai am inca foarte mult. o sa am trei zile de stat non stop la calculator.
19+
21.07.2003
claudia75 spune:
Brazuca Stai linistita, chiar nu ai de ce sa-ti faci probleme. Eu tot la sectorul 2 m-am casatorit si nu am avut niciun fel de problema. Ne-am inscris pt cununie pe data de 8 februarie si ne-am casatorit pe 17 februarie, deci cu 9 zile inainte. Si nu a fost nicio problema, nu a trebuit sa dam nicio spaga. Ne-am dus pe la ora 10 la starea civila. Acolo mai erau 3 cupluri inaintea noastra, care au fost "rezolvate" intr-un sfert de ora. Ne-a intrebat cand vrem sa ne casatorim si asta a fost totul.
brazuca25 spune:
Eu as sta linistita, dar ma sperie ca este primul weekend dupa post, si o sa fie mare inghesuiala la nunti. Asa imi trebuie daca am stat pana acum sa se termine postul! Vedem luni ce facem. Ma duc iar sa vb acolo!
Partea buna a zilei de azi este ca deja mi-am luat materialul pt rochia de cununie si am si vb cu croitoreasa. Maine ii duc materialul si sper sa iasa cam ce am discutat eu cu ea.
O sa fie o rochie burtoasa rau!![]()
22+
Maria
poze cu noi
claudia75 spune:
Brazuca Si eu m-am casatorit in ultimul week-end dinaintea Postului Pastelui si nu am avut nicio problema. Chiar nu trebuie sa-ti faci griji. Depunerea dosarului dureaza incredibil de putin si chiar nu se inghesuie toata lumea la aceeasi ora si aceeasi zi sa-l depuna. Vei vedea! Bafta!
Claudia
21+
Luna1 spune:
Referitor la ce spune Anya mai sus cred ca cel mai bine e ca noi toate sa ne interesam exact ce spunem inainte sa venim cu afirmatii despre ce inseamna nasterea si sa fim sigure de afirmatiile noastre dupa ce ne interesam si daca acel lucru se poate intampla. Nu de alta dar as vrea totusi daca cineva afirma ca putem naste pe lustra as vrea si sursa de unde a aflat acest lucru ca sa stim un lucru clar si sa nu ne mai impacientam aiurea. Asa cum spunea si Carla e bine sa fim informate insa real nu cu lucruri care nu au acoperire.
Acum vreau si eu ideei la o problema a mea: fiul meu desi vorbea perfect romana pana la 4 ani acum refuza total sa vorbeasca romana, intelege tot insa nu vrea sa raspunda si acum cateva minute am descoperit si mai grav ca vorbea cu mama la telefon insa nu se mai poate exprima deloc, ma intreaba pe mine cum se spune la orice insa de inteles intelege tot. Cand sunt cu el incerc pe cat posibil sa vorbesc romana insa imi raspunde numai in engleza, iar daca am treaba sau sunt grabita raspund si eu in engleza din pacate. Chiar nu stiu ce sa fac, ii citesc povesti in romana insa deja ma simt depasita. Daca el nu vrea sa vorbeasca si a trait 3 ani in Romania apoi copilul care vine nu va vrea nici atat. Daca aveti vreun sfat sau idee astept, ca imi vine sa plang de suparare, mama nu stie engleza, de fapt doar fratele meu stie engleza si atat. Ce ma fac?
Luna
20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc
X-ray spune:
luna la subiectul de mamici mai -iunie a doua postare incepe cu "sa o ajutam pe..." si apoi lista cu programarile la cezariana in care diferite mamici apar cu data cand vor avea cezariana
.cel putin eu asa citesc.anya a raspuns intrebarii tale eu eram prea ocupata sa plang din cauza lui maica-mea.azi cred ca a fost ziua de f... nervi a mamelor dupa cate vad...deci nma si eu mi-am luat partea de draci azi din cauza mamei mele valcence suta la suta!
apropo de tot ce inseamna nastere si nu numai fiecare se informeaza de unde poate si naste cum vrea si isi creste copilul cum vrea.
dar va rog nu mai generalizati.felul cum decurge o nastere nu inseamna ca asta e sablonul pt o sectie intreaga, pt o maternitate intreaga.daca nu aveti incredere in medicul vostru nu are rost sa nasteti cu el.asta e diferenta intre Ro si anglia sau japonia etc. acolo cand medicul a zis una asa ramane nu ca noi,noi stabilim ce ,cum, cand,cat de bune avem analizele,ce ovule mai luam, medicamente cand crestem sau scadem doza,etc...mai fetelor eu nu am comentat odata cand mi-a zis dr sa iau sau nu ceva.mi-a zis 3/zi aia am luat.repaos aia am facut.si asta la medicul din arad nu mai vorbesc de cel din szeged.si poate as fi indreptatita sa fac "experiente".gandul ce mult o sa suferiti daca va taie sau nu ,sau va rupeti, sau nu veti mai putea sta jos,asta va lipseste? noi oricum vom fi stresate ca nu-i usor sa-l porti pe bb dar sa-l scoti afara,acum sa mai mergem si cu neincredere,cu milioane de griji si intrebari pe cap nu ajuta pe nimeni.eu zic sa se linisteasca apele,o fi sistemul asta cum e dar inca nu a ajuns asa de groaznic pe cat pare sau vrea sa-l zugraveasca unul sau altul. 

la toata lumea!
alina
23+ cu bb Elisa
asa crestem noi
Luna1 spune:
Nma tu te plangi ca nu o intereseaza copilul pe mama ta, pe a mea o intereseaza prea mult. Atat de mult ca am auzit numai ca sunt incapabila, ca ii vreau raul copilului meu si multe altele pe care nu le voi relata din respect pt mama caci e tot mama mea. Deci fii fericita.
Eu de data asta o invit pe mama sa vina la vreo 2 sapt dupa ce nasc, sa am obiceiurile formate sa nu aiba impresia ca vreau sfaturi si implicari cu fortza. Si vine doar o sapt-doua. Altfel o iau razna. Oricum la cat de atasata e de fiu-miu parca o si aud ca il neglijez si nu sunt o mama buna.
Luna
CarlaV spune:
Nma, te inteleg foarte bine in legatura cu mama ta, eu am mai scris de multe ori aici ca ma inteleg cu mama mai rau decat m-as fi inteles cu o soacra. Asta e, imbatranesc si ele si fac lucrurile aiurea.
Brazuca, si noi tot la sect. 2 ne-am cununat, am depus actele in 13 si cununia a fost in 25 la ora 13. Sper sa nu ai probleme, e destul loc acolo cat sa se poata rezolva toate cererile intr-o zi.
Anya, esti prea inversunata si nu inteleg de ce, dar nu conteaza, nici nu-mi pasa. Nu mi-am facut un scop din a te convinge pe tine de afirmatiile mele. Ma bucur ca ai renuntat in sfarsit sa continui pe tema asta, am mai zis ca n-o sa fac lucrari de diploma in care sa-mi dovedesc spusele, cine are urechi de auzit, aude.
Deci daca cineva prezinta mai multe laturi ale aceleiasi situatii inseamna ca "abureste"? Frumoasa conceptie despre scopul unui forum si dreptul la opinie al fiecaruia. In plus, n-o sa fac publice datele prietenilor mei fara acordul lor doar pentru a te convinge pe tine de ceva. In definitiv n-am chef sa dovedesc nimic si gata. Exemplele au aparut si vor aparea in continuare singure.
Daca citesti mai bine o sa vezi ca partea cu crescutul parului in burta era spusa la misto, dar vad ca simtul umorului functioneaza la unii intr-o singura directie si nici macar nu-si dau seama. Asa chiar ar fi interesant sa ma apuc sa fac misto de tine referitor la folosirea limbii romane, unele fete stiu la ce ma refer, dar uite ca nu merita sa-mi pierd timpul nici pentru asta.
Carla,
25+ 
Luna1 spune:
Carla no offence, dar ca o completare si fara a lua apararea nimanui, nu a aparut nici un exemplu la spusele tale cum ca episiotomia a fost facuta la inceput sau mijloc de travaliu.
Luna