ajunul pastelui

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

quote:
Originally posted by codruta_grg

Ce religie esti ?

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Crestin ortodoxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

quote:
Originally posted by dulcetica

La noi popa scoate la imprimanta un anunt,cu ziua si intervalul orar cind soseste si-l afiseaza pe usa blocului.

dulcetica

asta chiar ca nu am mai auzit-o... parca ar fi intretinerea la bloc sau ala care citeste contoarul la lumina...

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?

Petitia online:
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by giulia71
Nu-mi place deloc, plus ca la toate femeile din sat el le zice "Mariana"!

mami de Calin rasfatzat:)

:-))))))))))))))))))))))))))))) Mooooooooooooooooor!!!!!!!!!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by antosit

Si eu sunt curioasa cum este prin alte parti, ca la noi trebuie sa mergi la biserica si sa te rogi sa vina daca vrei sa faci o festanie!!!Ce sa mai sper sa vina din proprie initiativacu botezul, crucea, ajunul...!

Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

festania o sa fie ca certificatul energetic...nu-l ai nu vinzi apartamentul.

sa vezi atunci rugaciuni si plecaciuni ca sa vina, norocul meu ca nu am de gand sa vand dar mai sti...in viitor!!!!

Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Eu sunt catolica (prin botez). La noi nu conteaza daca ai sau nu, sau daca dai sau nu. Preotul nostru nu se uita stramb la tine si dascalul nu te bombane daca nu- i dai.
Dar...
M- am casatorit ortodox. M- am mutat la sot. Dupa un timp, Boboteaza. Ma pomenesc cu popa si dascalul la poarta, le deschid, intra in casa, imi sfintesc CENTRALA, bolboroseste "Consuma mult?", da cu busuiocul+ apa sfintita pe ea, ma intreaba cat am dat...etc.
La sfarsit le dau bani "pentru biserica, parinte", am zis eu...
Au inceput sa se certe la poarta cum sa- i imparta.

S- avem iertare, eu cu d- astia nu ma amestec si nici nu sunt obisnuita. Asa ca...intotdeauna poarta la noi e inchisa.

Ca sa nu mai vorbesc, ca la nunta noastra , popa era cam beat si tot il lua pe nas la misto, pana l- a potolit nasul, ca dupa aia nu a mai avut ce zice, cred ca s- a trezit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Aici nu e acest obicei...ca intreba cineva de tarile straine...sunt in zona noastra 2 biserici romanesti ortodoxe...dar nu vine preotul acasa..doar poate daca vrei tu neaparat.

Oricum si eu stiu ca la noi,la Brasov in oras,venea preotul o singura data,de Boboteaza.

Paste fericit la toata lumea!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=12e3d1483e9c64814cf29c&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Si la noi a venit preotul catolic. Acum nu stiu daca asta e obiceiul ca am mai intrebat "in jur" si mai toti au spus ca la catolici nu se obisnuieste .. Insa preotul e nou si probabil ca era SI un mod de a cunoste enoriasii ...
A scris cite un biletel fiecaruia cu data si ora cind o sa treaca si daca erai acasa sau aveai placerea sa il primesti bine, nu te obliga nimeni oricum...
Nu a dat buzna in casa prin toate camerele ci numai in salon ... A inteles dupa icoanele din casa ca sunt ortodoxa si asa ca am facut putina " conversatie " mi-a daruit un calendar micut cu papa si patriarhul Constantinopolului la ultima lor intilnire.... Am spus amindoi o rugaciune ( Tatal nostru ) fiecare in limba lui materna dar in acelasi timp ... paream o intilnire ecumenica in miniatura ... De fapt scopul viziei lui era sa "sa ne rugam impreuna in aceasta perioada a postului Pastelui" .
La plecare, obisnuita ca la noi am intrebat cit ii datorez... a spus NIMIC .. si pt ca am insistat cu intrebarea a fost de acord ca atunci cind spun o rugaciune pentru mine sa il pomenesc si pe el ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Fratele meu care e preot nu practica si spune ca nu se practica un astfel de obicei religios decat de acei preoti care vor sa mai stoarca ceva acum in ajun de Paste. Deci nu e vorba de una din practicile cunoscute pana acum ca fiind doar 2, Craciunul si Boboteaza incetatenite mai demult de prin mediul rural unde viata liturgica este in stransa legatura cu oamenii si traditiile lor. Sau probabil si asta cu Ajunul Pastelui, o fi aparut la fel. SI una e sa mergi inainte de Craciun sa vestesti Nasterea Domnului si alta in Saptamana Mare. In fine, "cate bordeie, atatea obiceie".

Mami de David (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si la noi la bloc apare afisu' si e un lucru bun. Stiu cand sa decuplez soneria

Mergi la inceput