Bebe cam acrobat :)))
Mai fetelor, aseara am facut eco de 25 de sapt si mi-a zis dr ca bb are "circulara de cordon ombilical" adika, il are infasurat in jurul gatului...eu m-am panicat un pic, nestiind daca asta este o problema sau nu pentru moment. Doctora m-a linijtit spunandu-mi ca in timpul sarcinii nu este problema dar trebuie sa stie doctorul cu care nasti ca sa aiba grija la nastere. Cica nu are cum sa se mai stringa inca o data pentru ca bb nu e asa priceput ca sa mai faca o pirueta dupa ce deja a facut una cica trebuie sa fie "marinaru' lu' peste" a zis doctora. Voi ati trecut prin asa ceva? Ma intereseaza experienta voastra, ca eu, de felul meu, vreau sa stiu tot!
danat
Raspunsuri
camelia-daniela spune:
Dragä Dana,
nu te impacienta...amindoi copii mei au avut cordonul in jurul gitului si nu s-a intimplat nimic la nastere...bäiatul s-a näscut normal, iar fetita prin cezarianä...acum, in secolul vitezei, se intimplä foarte des acest lucru.
Poate sä fie din cauza stresului nostru, pe care il transmitem automat bb-ilor, dar doctorii stiu deja acest lucru si se asteaptä la asa ceva, chiar si dacä nu le-ai spune...cä doar nu sint incepätori.
Eu stiam cä "rotatiile" copiilor se fäceau cam asa: o lunä, era cu capul in jos, iar luna urmätoare, cu el in sus...dar la fetita mea, care a fost cam hiperactivä, ba era in sus, ba de-a curmezisul ( aveam o burtä pätratä!!), ba in jos, si asta in decursul unei luni...
Stii deja ce o sä ai? E fetitä, sau bäiat?
carmenutza spune:
Danat, eu sint insarcinata in luna-a 9-a si fetita mea sta de la cinci luni cu capul in jos si cu cordonul in jurul gatului. Tot am sperat ca se ma rasuceste, dar nimic asa a ramas si cu capul si cu cordonul..noi avem circulara laxa ..adica este larg in jurul gatului.
Pe mine dr. m-a linistit de mult, voi naste normal..nu exista nici un risc...bine ca stii ca sa il anunti pe medicul cu care vei naste..sa-l desfaca redepe din jurul gatului dupa ce i-a iesit capul sau sa-l taie direct.
Bafta multa si nu-ti mai fa griji.
carmen
gio spune:
Si bb a mea are cordonul in jurul gatului. Daca nu e strans, nu e nici o pb, asa mi-a zis dr. Ea crede ca o sa nasc normal. Oricum, tu fiind in sapt 25, mai are bb timp sa si-l dea jos (mai ales daca nu sta deja cu capul in jos), dar oricum, stai linistita, se nasc asa multi bbei fara probleme.
Ela spune:
Si Ilinca s-a nascut cu cordonul in jurul gatului - dar asta s-a intamplat in timpul travaliului!
Important e sa ti se faca o echografie cat mai aproape de nastere (la mine a fost nastere indusa si echo am facut-o cu o zi inainte - unul din motive fiind chiar asta - sa se vada daca si-a pus "margelele")!
Nu-ti face griji - se plictisesc si ei acolo si-si fac de lucru!
Numai bine la mamici si la bebici!