mancare libaneza
Am fost weekendul trecut la restaurantul libanez de la Mariott. M-a lasat paf mancarea. Dar mai ales condimentele. Printre altele eu am luat o chestie cu orez si carne de pui iar sotul ceva cu bucatele de carne de vita.
Dar condimentele... Nu pot sa uit ce grozave erau condimentele acelea. Nu le-am mai gustat in viata mea dar mi-au mers la suflet.
As face ca retetele nu erau grele, dar pur si simplu nu stiu ce condimente se pun.
Are cineva idee de bucataria libaneza? Cateve retete, va rog...
alice
Raspunsuri
alba spune:
Si eu sunt mare amatoare de mincare libaneza,ramin cu ochii pe subiect:-)
Cine este bogat in Dumnezeu este darnic cu cei din jurul lui.
delia_alx spune:
Pot sa-ti spun de unde sa cumperi condimente libaneze si in acelasi timp cred ca poti sa ceri ceva retete mie imi place f. mult supa lor de linte si mi-au dat reteta. Este un mic local libanez vis-a-vis de p-ta Domenii unde se mananca bine si la preturi decente care se cheama Naser. Acolo comercializeaza si condimente specifice. Din cate stiu eu la salate ei folosesc un sos de rodii. Mai multe despre aceasta bucatarie nu stiu sa-ti spun doar ca sunt un mare fan al ei.
nemary spune:
am gasit eu o reteta(pe culinar) libaneza:
Aripioare de pui marinate in usturoi
Ingrediente :
8 aripioare mari sau 12 mici
marinata:
8 catei de usturoi mari, curatati si pisati
2 linguri ulei de masline
zeama de la o lamaie, sau suc de lamaie
1/8 lingurita scortisoara
1/2 lingurita enihibar
1/4 lingurita piper negru
sare
Mod de preparare:
Clatiti aripioarele intr-un jet de apa rece dupa care le lasati sa se scurga de apa pe un prosop uscat sau pe un servet de hartie. Usturoiul, uleiul, sucul de lamaie si toate condimentele se amesteca intr-un bol, se rastoarna totul peste aripioare si se amesteca bine. Puteti adauga putin apa ca sa le acoperiti mai bine. Se lasa la marinat o ora.
Le puteti praji pe gratar sau in cuptor pentru aprox 30min, intorcandu-le din cand in cand pana devin aurii.
Pofta mare!!
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
nemary spune:
ca si garnitura la aripioarele marinate (sau copanele mai mici) poti sa faci urmatoarea salata:
INGREDIENTE
o legatura mare de patrunjel
250 g rosii
sare, piper
suc de lamaie, ulie masline
1/4 cana -burgul
2 cepe mijlocii
MOD DE PREPARARE
Patrunjelul se taie foarte foarte marunt, rosiile se taie in cubulete foarte mici, ceapa se taie foarte marunt, burgulul se pune in apa cat sa il acopere si se lasa acolo cam pentru 30-45 minute ca sa se inmoaie bine.
Toate ingredientele se toarna intr-un castron, se amesteca totul foarte bine, iar la sfarsit puneti sare si piper dupa preferinte.
Burgul este grau fiert, deshidratat (uscat) si apoi sfaramat.Se gaseste la magazinele naturiste sau cele arabesti.
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
simali spune:
Multumesc fetelor. Pare interesanta reteta de aripiare marinate. O sa incerc si restaurantul. Ca la Mariott iti cam iau pielea.
alice
zapacila spune:
Simali retetele de mai sus intamplator sunt chiar ale mele, le poti gasi pe culinar sau pe romanian-portal la topicul bucatarie. Am pus is poze si toate cele deci iti va fii mai usor probabil. Am o carte din Liban cu retete dar sunt in engleza, daca ai timp sa le traduci am sa ti le dau in limita timpului meu disponibil. Bucataria libaneza ma fascineaza si pe mine si as manca toata ziua mancarea lor
antosit spune:
Si mie imi place la nebunie ....abia astept sa incerc reteta cu aripioare, chiar maine o fac!Dar daca mai stiti pleassssssss mai dati-ne retete!
Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"
simali spune:
Vrei te rog sa-mi pui un link la "culinar" pentru romania-portal?
Pentru ca am gasit pagina de start dar nici un culinar.
Multumesc extra super mult!!
alice
simali spune:
Am gasit si eu:
TABBOULEH - salata
Ingredients: cuscus • ceapa verde • ceapa uscata • ulei de masline • suc de lamaie • sare • piper alb+negru • patrunjel verde • menta verde • rosii • frunze de vita de vie
Method
Se spla cuscusul si s etine in apa cam o ora. Se taie rosiile si ceapa bucatele mici. Se toaca patrunjelul si menta foarte fin. Se freaca ceapa alba cu putina sare si piper. Se amesteca toate ingredientele cu ulei de masline.
Dar tot nu am gasit exact ce condimete pun pe orez si carne.
alice
zapacila spune:
quote:
Originally posted by simali
Vrei te rog sa-mi pui un link la "culinar" pentru romania-portal?
Pentru ca am gasit pagina de start dar nici un culinar.
Multumesc extra super mult!!
alice
pe culinar subiectul era aici
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6775