Va rog ajutati-ma cu sfaturi !
Da, va rog, sa ma ajuta-ti si pe mine cu niste sfaturi,in legatura cu nasii.El are nasi de botez care trebuie obligatoriu (ca de asa e in zona Argesului) sa ne cunune, si eu nu prea vreau, ca sunt tot felul de chestii,ca daca i-au pe alti si nu ma duc la ei sa-i intreb,ma blesteama si chestii deastea,oricum mie mi se pare culmea prostiei,faza e ca nici el nu prea are vreo tangenta cu ei,deci va da-ti seama. Eu cred si sunt de parere ca nasii sunt parintii spirituali si trebuie sa ai o relatie de prietenie cu ei, nu doar sa te cunune si gata.Trebuie sa ramai prieten cu ei si in bune relatii, dar mai am 6 luni pana la nunta si cu pregatiriile sunt inainte ,dar ii habar nu au, oricum au aflat de la neamuri si cred ca asteapta sa ne ducem la ei.
Si mai am o intrebare : LA CE CHELTUIALA SE SUPUN EI ?
In afara de lumanari si platit biserica.
aa si faza cu cadoul pt.nasi?
va multumesc din suflet si astept raspunsuri
fetele
sorry ca v-am stresat, dar sunt fff suparata.
annes
Raspunsuri
krelia spune:
imi pare rau pt ce ti s eintampla....sper sa gasesti o solutie multumitoare pt ambele parti...pt ca, sincer...faza cu "ma blesteama" mi se pare total deplasata ...brrrrr....Doamne fereste, zau asa!....doar oameni suntem si pana la urma trebuie sa intelegem si sa respectam alegerile facute...(ca doar nu-ti iei nasi 2 cersetori de pe strada)...
in ceea ce priveste cheltuiala...dinc ate stiu eu, in afara de biserica si lumanari, nu mai exista alta cheltuiala pt ei...bine, in afara de cadoul pt voi (daca vor sa va dea cadou)..sau banii de la nunta....si, bineinteles, daca isi cumpara "trusou" special pt nunta
ce-i cu faza cu cadoul pt nasi??
E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
briza_marii spune:
Acum depinde de ce zice si sotul tau. Soacra-mea nici nu vroia sa auda sa nu ne ducem la nasii sotului sa ii "cerem de nasi". Asta in situtatia in care sotul meu nici nu ii stia!! Asa ca, pur si simplu am lasat-o sa vb ce vrea ea, si noi ne-am ales nasii pe care ni-i doream: niste prieteni dragi, de varsta noastra, de care ma simt f atasata si la care stiu ca pot apela exact la la niste "parinti spirituali". Parerea mea este ca relatia nasi-fini trebuie simtita si nu formata din obligatie.
Succes in continuare la pregatiri!
briza_marii
poze
Darria spune:
Annes: lasa obiceiurile pt. cei care vor sa le tina iar voi alegeti-va nasii pe care-i doriti indiferent pe cine suparati(parinti, socri, nasi de botez, catel, pisica ). Este importanta fericirea voastra si nu dorintele altora. Voi alegeti nasii de cununie si nu invers. Voi sunteti prioritari si apoi restul.
Pt. mine obiceiurile sunt depasite, fara logica si nu le respect.
Blestemul: este un pacat ce se intoarce impotriva lor, isi fac singuri rau. Pot sa blesteme cat doresc ca nu o sa patiti nimic. Si apoi daca sunt oameni de genul asta mai bine lipsiti-va de ei, acum cat ai aceasta posibilitate.
Pt. cheltuieli: vad ca ti-au raspuns fetele.
cadou pt. nasi: exista un subiect, cauta-l, gasesti multe idei.
Bafta si impuneti-va.
Sa fiti fericiti
canne-marie spune:
Srut-mana mult pentru sfaturi.
In legatura cu cadoul pt.ei sa astepte mult si bine ca nu le dau nimic,fetelor vreau sa ma crede-ti nu ii vreau, nu stiu ce am sa ma fac daca vor fii nasi mei, trebuie sa te duci cu plocon la ei mereu,cand sunt sarbatori si tot felul de faze de genul asta, eu sunt din Bucuresti, dar asa ceva nu am vazut si nu am auzit pana acum , sa te duci cu plocon,hmmmmmmmmm
Dar cred ca o sa-mi i-au inima in dinti si dupa paste si ma duc sa ii intreb si ce o fi o fi.
Dar mai vreau sa va intreb ceva : SE POATE CA O PERECHE DE NASI SA CUNUNE 2 FRATII ???
annes
josefine spune:
daca tot nu poti sa ii impaci, am auzit ca "se poarta" si doua perechi de nasi. unii pe care ii doresti tu si cei impusi.
Darria spune:
Annes: nu te obliga nimeni sa faci ceea ce nu vrei.
Daca nu-i vrei: nu te mai duci la ei si gata, e atat de simplu. Iar daca iti propun ei: ii refuzi politicos. Vor intelege: bine pt. ambele parti. Nu vor intelege: bine doar pt. voi.
"SE POATE CA O PERECHE DE NASI SA CUNUNE 2 FRATII ???"
Da.
ooana spune:
quote:
Initial creeata de canne-marie
Da, va rog, sa ma ajuta-ti si pe mine cu niste sfaturi,in legatura cu nasii.El are nasi de botez care trebuie obligatoriu (ca de asa e in zona Argesului) sa ne cunune, si eu nu prea vreau,
va multumesc din suflet si astept raspunsuri
fetele
sorry ca v-am stresat, dar sunt fff suparata.
annes
...uite ca si sotul meu e chiar din Arges ...
...si am auzit si eu "textele astea" ... cu "asa se face, asa se cade, asa se cuvine" ... pe aia cu blestematul nu am auzit-o si nici nu cred in asa ceva
Rezolvarea: i-am explicat mamei soacre...nu eu ca nu avea rost sa ma pun eu rau cu ea, am discutat in principiu cu sotul meu, am cazut de acord asupra nasilor pe care ii doream...apoi el a discutat cu mama lui ca de la baiat la mama ...si i-a explicat pana a facut-o sa inteleaga!
...dupa care soacra-mea a lut un buchet de flori, o butelie de vin si un cozonac si i-a vizitat pe nasii de botez ai sotului meu...carora le-a explicat ca noi vrem alti nasi de varsta noastra, sa nu se supere, bla bla bla
Eu sincer cred ca problema nu trebuie rezolvata de voi...pentru ca nu voi a-ti ales nasii de botez ai sotului... si atunci parintii sotului trebuie sa discute pentru ca ei i-au ales...si presupun ca au fost prieteni sau nasii lor de cununie...
...asa ca putin tact...si situatia are rezolvare!
Astept vesti bune!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
Wedding picture!
Starea civila
Honeymoon
oana8188 spune:
Si noi ne-am ales ca nasi niste prieteni foarte buni pe care o sa-i avem aproape toata viata. Eu zic sa incerci sa te aduni si sa iti impui sa fii mai hotarata si sa ai mai multa incredere in tine. Daca lasi de pe acum sa iti dicteze soacra cum sa iti faci nunta, fara sa-i pese ce iti doresti tu, asa o sa trateze si pe viitor. Si nu va fi vina ei...pt ca tu ai lasat-o sa fie asa.
Cum spunea si Oana mai sus, cu putin tact se poate impaca "si capra si varza" :D
Mult succes si te asteptam cu vesti bune!
Oana
lgireada spune:
Alege-ti nasii pe care ii vrei, sa nu regreti mai tarziu!
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
canne-marie spune:
Buna fetelor, deocamdata nu am nici o veste in aceasta privinta, dupa Paste se vor rezolva aceste lucruri sigur.Pana atunci vor ramane asa, la stadiul asta,.Atunci am sa va dau de veste.
VA 'cesc pe toate si vb sigur.
annes