Nevi traumatizati

Nevi traumatizati | Autor: XIO

Link direct la acest mesaj

Mi-am rupt din greseala o alunita/veruza sau ceva de pe spate chiar inainte sa stau 10 minute la solar. A doua zi am mers repede la chirurgie si mi-am extirpat-o cu limite largi. Nu stiu ce era , ca nu am vazut , stiu doar ca la sf. aveam o pata de sange cat o gamalie de ac , ca dupa o zgarietura.
La chirurgie totul a fost ok , mai putin asistenta care a aruncat formatiunea la gunoi , deci analiza morfopat din parti.
Acum stau stresata ca poate sa malignizeze si eu habar n-am ce analize sa fac pt. a vedea daca e sau nu , macar sa stiu un lucru.
Daca imi poate spune cineva ce analize sunt indicate...markeri tumorali pt. melanom nu stiu , la analize stiu doar ca VSH-ul ar trebui sa fie mare , dar nu e ceva specific......

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Pai nu prea mai ai ce sa faci in lipsa piesei operatorii care ar fi trebuit trimisa obligatoriu la examen histopatologic. Singurul lucru care poate sa te mai linisteasca este sa vorbesti cu chirurgul sa iti descrie amanuntit nevul pentru a vedea daca avea caractere macroscopice de malignitate.
Sincer, cred ca poti sa stai linistita. Daca era ceva suspect cred ca iti spunea.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Doctorul s-a uitat si a spus ca poate sa fie veruca/papilom/nev intradermic , ca nu se vedea nimic.
Mi-a spus ca nu trebuie sa-l trimit ca sigur nu are nimic , dar tinand cont de faptul ca am stat la solar , ma gandesc la ce e mai rau .
Nu se poate oare sa excizeze tesutul din jur si sa-l trimit la analiza?
Ca daca e ceva presupun ca se vede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Stai mai linistita ca nu a apucat sa se malignizeze in cele 10 minute de expunere la solar!
Iar acum numai are ce sa se maliginizeze ca doar ai scos-o!
Insa nu acelasi lucru pot spune despre restul nevilor pigmentari pe care ii ai daca mai continui sa te duci la solar!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu mai merg la solar de acum , si asa pe spate am ceva alunite.
Sper sa fie bine.....si multumesc de raspuns :)

Mergi la inceput