casatoria???!!!

casatoria???!!! | Autor: Marina6

Link direct la acest mesaj

De ce daca il iubesc si il iubeam asa de mult si acum ma dispera faptul ca trebuie sa existe acest act de casatorie....
Toti ati gandit cum c v-ati inchis intr-o cusca si ca apartine-ti acum ciuva ...ori frica este doar de partea mea...

Marina6

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

parca-ai fi barbat tu

Adela&Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anomis spune:

Si mie imi displace ideea de act de casatorie...inca mai regret ca am facut o casatorie ca la carte, inca mai regret ca am luat in seama ce au spus parintii - ''ce-o sa zica lumea'' - si alte asemenea tampenii,
mai pe romaneste toate prejudecatile...
Orice mi-ar spune lumea, acel act te schimba, atat pe tine cat si pe partenerul tau...si nu chiar in bine...

Desigur, lucrurile se schimba daca ai un copil.Pentru ca lui trebuie sa-i dai o siguranta, trebuie sa stie ca apartine unei familii si daca asta tine (oficial!!!) de un act, atunci te conformezi...

Asta e!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanina spune:

Draga Marina,ai exprimat foarte bine si starea mea de spirit vis-a-vis de "casatorie".Nu stiu de ce dar chiar am o aversiune fata de idee,concept,act sau orice tine de casatorie.

Sunt cu iubitul meu de 5 ani,suntem ca si casatoriti,ne dorim un bebe dar cand imi pomeneste de casatorie sar ca arsa...sa fie oare de vina ca sunt o Varsatoare veritabila care tine cu dintii de libertatea si independenta ei....inca nu stiu....

Acum cateva zile chiar ma gandeam ca poate ar trebui sa ma gandesc sa fac totusi si acest pas si sa-mi infrang aversiunile...sunt nehotarata.

Schimba sau nu acel act putin relatia dintre cei doi?Eu cred ca da.
Voi ce credeti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Depinde...de la cupluri, la cupluri...poti fi cäsätoritä, dar in acelasi timp sä ai libertätile dinainte...sint si cäsätorii moderne...totul este sä fie stabilit dinainte, cum se va proceda, sau mai bine zis, ce ar putea schimba "cäsätoria", deci o aliantä legalä, intr-un cuplu, care se iubeste si träieste fericit de ani de zile...
Eu, una, väd cäsätoria ca pe un act formal...si nu väd de ce s-ar schimba felul nostru de viatä de pinä atunci, care a functionat ireprosabil, din cauza unei bucäti de hirtie, sau a schimbärii numelui...tot aceeasi persoanä sint, cea dinainte...
In orice caz, este indicat, in cazul acestor retineri in fata "pasului" mare, cum se spune, sä vorbiti in clar text, tot ce aveti pe suflet, cä eu cred fetelor, cä si bärbatii au astfel de ginduri in fata cäsätoriei, dar de multe ori se codesc sä spunä ce au pe suflet...fatä de subsemnata, cä fatä de prieteni nu e nici o problemä...
In cazul in care incepeti cu o astfel de discutie, ii surprindeti, si ii faceti sä se gindeascä: "hei, nu sint singurul, care are astfel de ginduri!!!..." si asa aveti ocazia sä clarificati ce ar insemna acest "pas" pt amindoi...si dacä ar putea sä schimbe ceva...cu partenerul trebuie sä discuti si despre "fricile" pe care le simti sau le träiesti si impreunä gäsiti voi o solutie...
Apropo...dacä sinteti deja cäsätorite si observati in timp cä partenerul incearcä sä vä schimbe comportamentul, sau sä inceapä cu restrictii, aduceti-i aminte cä nu asa v-a cunoscut cind s-a indrägostit de voi...eu asa am fäcut, i-am amintit de chestia asta si am reusit...noi stabilisem de la inceput pe ce baze se va clädi unirea noasträ oficialä, iar el m-a rugat atunci sä nu mä schimb si sä rämin la fel de copiläroasä, ceea ce sint si acum...asa cä nu inteleg de ce se contrazice, incercind sä mä schimbe, cä oricum nu are nici o sansä...mie imi place asa cum sint si nu vreau sä mä schimb...respectindu-i in acelasi timp si rugämintea lui initialä...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Mie casatoria imi da un confort psihic nemaipomenit. De cand ma stiu mi-am dorit un sot bun si 2 copii. Poate si datorita faptului ca am avut o copilarie foarte grea. Sunt constienta ca o hartie nu-ti ofera nici o garantie dar... nu stiu cum sa explic.... pur si simplu ptr mine casatoria reprezinta implinirea exact cum un copil iti implineste viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Gand la gand Adelutz

quote:
Originally posted by Adela

parca-ai fi barbat tu

Adela&Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina6 spune:

Dar si eu sunt la fel de copilaroasa ca inainte, ne iubim, ne intelegem si asta chiar foarte bine, dar nu mai sunt totusi la multe lucruri eu...cea care eram ...mi-as fi dorit sa raman un copil mereu si pretutindeni ...cu oricine nu numai in casa cu el ...asta imi e greu ca trebuie sa fiu vai draga cineva ca sa fiu si iubita in societate la fel cum sunt si de el...nu zic reusesc, dar cu ce pret?!!...eu!....E naspa....si inca, cat!

Marina6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

quote:
Originally posted by mamaruta

Gand la gand Adelutz
quote:

parca-ai fi barbat tu

Adela&Julia

Vretzi vre-un OSCAR acuma ??? :P Sau Nobel... cum sa fie un barbat insarcinat ?

DeDe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by dede

quote:
Originally posted by mamaruta

Gand la gand Adelutz
quote:

parca-ai fi barbat tu

Adela&Julia

Vretzi vre-un OSCAR acuma ??? :P Sau Nobel... cum sa fie un barbat insarcinat ?

DeDe

Da` de unde reiese ca-i insarcinat? Mai dede prea le stii tu pe toate!
eeei.... am pierdut Oscaru si de data asta!

Adela&Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Eu cu sotul meu, inainte de a face pasul am stat impreuna 3 ani.Eu, sincer, am facut actele de frica lui D-zeu.Preotul a zis ca traim in preacurvie fiind necasatoriti.Bine, nu asta a fost singurul motiv pt care ne-am casatorit.Nu stiu de ce va e totusi frica de casatorie.Care e problema?Iti poti baga piciorele in relatie si cu si fara acte.Mie sincer casatoria imi ofera siguranta.

Mergi la inceput