UE da Romania in judecata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Cu procesul e isteria presei...toate tarile au procese peste procese....asa ca nu este nici o filozofie.
aia din guvern vor sa protejeze productia interna..si aici nu e numai dacia...sint si alti producatori in aceeasi galeata..de tabla...de motoare...de sticla ...concluzia e ca trebuie sa platesti daca vrei sa aduci o masina din alta tara. asta este legea...ce este greu de inteles?

Mah, da zici ca trebuie sa platesti de parca ar fi o suma infima sau corecta raportata la valoarea reala a masinii si aceasta taxa este adresata populatiei, stii acei indivizi care poate unii dintre ei si-ar dori o masina din UE si nu din Ro, si nu ca ar ar fi ei mai cu mot ci pt. faptul ca aici masinile sint mai bune, mai bine intretinute, macar pt. faptul ca reviziile periodice sint obligatorii nu facultative. Nu fac apologia comertului cu masini din UE dar nu cred ca fac asta pt. protejarea productiei interne, haida-de..., ci pt. protejarea intereselor private, sa fim seriosi, ar trebui sa puna taxe corecte nu absurde si sa acorde libertate fiecarui individ de a decide ce tip de masina isi doreste, indiferent de locul unde se afla aceasta pe mapamond.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Daca pun taxe la SH mici...apoi vine altul si zice ca e interesu domle...normal....daca e invers iar la fel...interesu domle...deci cum ramine? Iti amintesc yo ca pe linga alte supozitii ale tale cu interese si alte povesti Ro produce masini...si e normal sa incerci sa le protejezi....indiferent ce spun cei max 10 000 ce vor sa-si aduca si ei o masina de la rude.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Ma intreb ce e asa greu nene sa te uiti la sistemul de taxare al masinilor SH in EU si sa faci o analiza...inainte de a scrie toate prostiile pamintului?

Dar tu te-ai uitat?
Caci nu prea esti la curent cu politica comunitara privind taxarea autovehiculelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Stiu de la niste prieteni ca si Ungaria a fost data in judecata pentru taxa de inmatriculare, tara a pierdut procesul si a fost obligata sa plateasca retroactiv toti banii incasati!
Si ca fapt divers: aici taxa de inscriere este de 50 Euro, indiferent de cit de veche este masina sau cit de poluanta este. Aceasta taxa de inscriere reprezinta de fapt plata numerelor masinii, ceva timbre fiscale si munca angajatului respectiv. Asa ca nu vad de ce sa se plateasca in functie de vechime, PS sau poluare...

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:

Daca pun taxe la SH mici...apoi vine altul si zice ca e interesu domle...normal....daca e invers iar la fel...interesu domle...deci cum ramine? Iti amintesc yo ca pe linga alte supozitii ale tale cu interese si alte povesti Ro produce masini...si e normal sa incerci sa le protejezi....indiferent ce spun cei max 10 000 ce vor sa-si aduca si ei o masina de la rude.

Guestus, gindesti prea romaneste pt. gustul meu, ia incearca sa gindesti si global, european adica. De protejarea asta de care tot vorbesti, esti sigur ca beneficiaza si populatia? Eu cred ca impunerea acestor taxe mari sint oarecum impotriva lor, adica iti crapa buzunarul nu alta daca esti unul cu pitici pe creier si vrei musai o masina din UE, ba mai mult, iti restrictioneaza si directioneaza dreptul de optiune.

Mergi la inceput

uite nene aici...fresh...hai sa vedem cine spune timpenii

http://www.hs.fi/english/article/1101980443729

Finland has cheapest cars within EU... before tax

When comparing the pre-tax prices, the cheapest cars in the entire EU area are found in Finland.
According to a recent report by the European Commission, price convergence for cars continues to improve in the member states of the European Union. However, price differences for certain models remain significant.

For example, a Fiat Punto costs almost 30% more in Germany than in Finland. In Germany, pre-tax prices are among the most expensive within the Union. Conversely, the high level of tax attached to cars bought in Finland means that retail prices are often towards the top end of the European scale.
In the case of the Fiat, for instance, the pre-tax price here is around EUR 7,700, compared with nearly EUR 10,000 in Germany. After tax, the roles are reversed, with the Finnish consumer paying EUR 12,600 for the car, as against EUR 11,500 in Germany. The Irish, however, have it even worse: a Fiat Punto will cost them nearly EUR 14,300 after tax.

Mergi la inceput

Scuza cu protectia productiei interne de masini nu mai tine.
Suntem de la 1.01.2007 in UE? Suntem.
Ce diferenta este intre o masina produsa la Pitesti si una produsa la Munchen (in afara de diferenta de calitate si de pret ) ? Niciuna. Ambele sunt produse in acelasi loc, adica in UE.
Politica de taxare a autovehiculelor in RO trebuie sa se alinieze treptat politicii de taxare din intreaga uniune. Ori introducerea taxei de prima inmatriculare vine in contracurent cu politica uniunii de eliminare a taxelor de inregistrare a masinilor. Accentul in UE se va pune din ce in ce mai mult pe taxarea poluarii, nu a masinii in sine.

Mergi la inceput

uite aici calcul in finlanda....pentru o masina facuta pina in 2003 dai 5000 euro taxe. hai sa vedem ce intelegeti voi

http://www.tulli.fi/en/02_Publications/02_Customer_bulletins/020_2005_en.pdf

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Ma intreb ce e asa greu nene sa te uiti la sistemul de taxare al masinilor SH in EU si sa faci o analiza...inainte de a scrie toate prostiile pamintului?

Dar tu te-ai uitat?
Caci nu prea esti la curent cu politica comunitara privind taxarea autovehiculelor.

hai sa vedem capcaune daca stii sa citesti......ti-am dat tema

Mergi la inceput

quote:
hai sa vedem capcaune daca stii sa citesti......ti-am dat tema

Eu vad ca ai intrat in panica si improvizezi pe google niste cautari. Referintele tale sunt outdated.

Mergi la inceput