urzici, stevie, spanac...

urzici, stevie, spanac... | Autor: capra cu trei iezi

Link direct la acest mesaj

fetelor, dati cu retete de primavara. vad ca unele se gandesc deja la drob si oua rosii, dar e inca post asa ca dati cu retete...cum preparati voi urzicile, leurda, loboda...
eu am facut aseara o ciobita cu loboda rosie si salata verde, dar mai spuneti si voi

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Am facut urzici acum doua zile, dar nu e reteta de post. Se spala, se pun in apa clocotita, se fierb, se scurg, se amesteca cu oua, smantana si o lingura de faina. In acest timp doua cepe se pun la calit (pe foc mic) doua minute, se pune apoi amestecul de urzici deasupra, un pic de apa in care au fiert, sare, si optional mujdei de usturoi in farfurie. Sunt super bune! De post poti sa le amesteci cu orez sau cu hrean (daca il suporti). Sau poti face salata de spanac: spanacul se spala, se taie (nu foarte marunt). Doua felii de paine (taiate bucatele mici) se prajesc intr-o lingura de margarina, se amesteca cu spanacul taiat. Se amesteca apoi cu suc de lamaie. Cam tipi de foame jumatate de ora dupa, dar merita, e foarte buna la gust.
Alte retete nu-mi vin acum in minte, revin.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Urzici: pilaf cu urzici sau bors de cartofi cu urzici(asta nu-mi place dar stiu ca se face). Cele cu hrean: urzicile facute la abur(sau fierte si scurse), pasate si apoi adaugi hrean ras fin - obtii o pasta. Adaugi sare dupa gust.

Leurda si loboda nu gatesc. Loboda o mai folosesc in borsurile cu carne de pasare dar nu e de post.

Spanac: in pilaf. De post nu stiu reteta cu spanac.

Editrare: fiindca spuneam ca nu-mi place borsul cu urzici am incercat din nou. Am facut bors cu: cartofi, urzici, loboda, sfecla rosie si varza alba(ft. putina). A iesit un deliciu, nu ma asteptam. Am facut ieri proba iar astazi o noua portie dar mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

eu fac orez cu stevie. imi place foarte mult.



Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Ciorba de urzici
De post o fac asa:calesc urzicile, pun putina apa si bulion(pasta de rosii) cat sa le acopere, le las putin sa fiarba , dupa care umplu oala cu apa si daca mai trebuie si bulion, cand da apa in clocot, pun orez si usturoi pisat.Daca puneti si putin leustean o sa-i dea gust si mai bun.Mie-mi place.

[/b]De dulce[/b]o fac aproape ca pe ciorba de salata.Calesc urzicile,pun apa,orez, usturoi pisat si la sfarsit smantana amestecata cu oua si faina.

Urzicile le mai fac si ca pe spanac:le fierb, le tai marunt,calesc unt cu putina faina, pun urzicile, apoi laptele si usturoiul pisat.

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Am citit ce-ati scris salivand..
Mi-e atat de pofta de verdeturi incat as iesi la pascut daca as sti ca-mi potolesc pofta..:)
Am terminat alaltaieri salata si spanacul si n-am apucat sa ajung la piata.
Maine dimineata ,dupa ce las copil la gradi ma opresc in piata si dau iama.
Mmm ce salata mare si cu de toate o sa-mi fac,asta pe linga un bors cu urzici(daca gasesc) si un orez cu spanac..

Revin sa va spun ce salata am facut eu.
Paste lazagne(erau 180 gr parca)fierte ,scurse date prin jet de apa rece.
Separat am facut o salata de: marole(sau salata verde),spanac,ridichi,ceapa verde,1/2 ardei verde,1/2 ardei rosu,peste care am adaugat lazagnele scurse,cubulete de cas si urda sare,ulei de masline si deasupra ou fiert taiat sferturi.
Eu am mancat-o asa,sotul si-a pus otet si zeama de lamaie.
Gustoasa si satioasa,dar nu de post..adica devine de post daca inlocuiti branza si oul cu cubulete de paine prajita..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Adriana: mergi linistita ca o sa gasesti urzici in piata(sa-ti faci pofta), este 5000 gramajoara. Poate o sa gasesti si la kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Fetelor sunteti criminale cu urzicile.Eu aici ma consolez cu ceaiul de urzici la plic si cand il beau ma gandesc la mirosul mancarii de urzici din tara.Asa parca nu mai simt gustul ala de hartie prea tare.In rest pofta buna voua !

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Mor dupa mancare de urzici cu usturoi (absolut simplu de facut)dar trebuie sa va dezamgesc, NU sunt de postul pastelui! Asta pentru ca Isus a fost batut cu urzici. Cel putin in saptamana mare e pacat sa le consumi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Ciorba de spanac-loboda-salata.
Varianta vegetariana: se taie spanacul fasii (eu nu-l oparesc inainte pentru ca nu vreau sa se piarda vitaminele), apoi loboda si salata (sau numai spanac, sau orice combinatie vreti). Se pune la fiert in apa rece. Cand este fiert se adauga leustean, marar si patrunjel (cate o legatura din fiecare) si lamaie si sare.
Separat se aureste o legatura de ceapa verde (cu cozi cu tot)in ulei de masline. Se adauga un polunic de supa si se fierbe putin. Se pune ceapa in supa.

La varianta nevegetariana verdeturile se fierb in lapte (eu pun lapte degresat cand vreau sa fie dietetic) iar cand se adauga lamaia laptele se coaguleaza putin in toata masa lui.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Dicirstea: multumesc pt. informatie nu stiam

Mergi la inceput