scoici pane

scoici pane | Autor: codruta_grg

Link direct la acest mesaj

Am luat o punga de carne scoici inghetata.
Voi fierbeti scoicile inainte sa le faceti pane? Si cum le faceti ca sa nu fie chiar bucata cu bucata de dat prin faina si ou

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

eu am mancat la un restaurant facute intr-un aluat, cred ca era cam cel de clatite.. sigur nu erau prin faina si ou separat , adica asa ca snitelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

eu le spal, le pun la fiert cu putina sare si apoi le i-au pe rand si le dau prin faina si ou. e de munca dar sunt delicioase. mie imi plac.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Multumesc
Marybell, cat timp le fierbi? Si alte condimente mai pui in aluat?

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu fierbe scoicile pentru ca devin gumoase....

Cel mai simplu le dai intii prin lapte batut (lasi sa se scurga excesul) si apoi prin pesmet (pune in pesmet sare, piper, cimbru si patrunjel tocat fin de tot)...le prajesti in tigaie cu ulei mult si foarte foarte bine incins cam 3 minute pe fiecare parte. Ai grija sa nu le inghesui mult pentru ca vor fierbe in loc sa devina crocante pe dinafara.

Dupa ce le scoti, le stropesti cu putina zeama de lamiie si le serrveti cu sos de rosii picant sau cu sos tartar (maioneza cu castravete acru tocat marunt).

Anamaria

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

codruta org se fierb în putina apa, nu mai mult de 15-20', deoarece se în­t#259;resc.

ocebine cu proxima ocazie cand mai gatesc scoici, le voi face cum ai spus tu. multumim de idee.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Vreti o reteta de scoici cu spaghete, rapida si foarte gustoasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

quote:
Originally posted by marcellinna

Vreti o reteta de scoici cu spaghete, rapida si foarte gustoasa?

Da, Da....

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Scoici cu spaghette:

Ingrediente:
-scoici,
-putin ulei de masline
-putin usturoi,
-putin patrunjel

Se poate prepara cu scoici in carapace cat si fara.

Scoicile cu carapace se spala bine bine , de mai multe ori. Cel mai bine e sa le pui intr-un vas cu apa, le lasi acolo cate 10 minute le tot amesteci si invarti si schimbi apa de cateva ori.
"Miezul de scoici" (scoici fara carapace), congelat se poate si ala folosi la reteta cu singura deosebire ca nu se spala, se decongeleaza lejer si se foloseste asa cum este cu zeama din punga cu tot.

Se pune apa cu un pic de sare la fiert pt spaghete.
Intr-o cratita larga dar nu foarte scunda se pun la prajit intr-un un pic de ulei de masline, cativa catei de usturoi taiati in2 sau 4 .
Cand bucatelele de usturoi au devenit "blonde" s-au prajit un pic, adaugati patrunjelul tocat si imediat dupa arunca peste acest amestec scoicile (fiti atente ca uleiul stropeste rau de tot, cand ai pus patrunjelul ia imediat oala de pe foc, ai sa o pui din nou dupa ce ai aruncat scoicile).

Se amesteca, se fac la foc moderat, NU SE PUNE APA,scoicile vor lasa ele o zeama si vor fierbe in suc propriu.
Se pune un capac si din cand in cand sescutura vasul ca scoicile sa-si schimbe pozitia si sa se coaca toate.
La scoicile fara carapace 10-15 minute de fierbere sunt suficiente, cele cu carapace sunt gata cand toate carapacele sunt deschise, tot cam dupa 10 minute.

Spaghetele fierte se amesteca cu apa ce este pe fundul vasului
si deasupra in fiecare farfurie se pun scoici .
Se poate alege si sa versi spaghetele direct pe scoici.

Pofta buna.

Mergi la inceput