O tânără acuză medicii

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Bird, as aprecia foarte mult ca, atunci cand citezi, sa numai trunchiezi frazele dupa propriul tau interes si sa le scoti din context.
Pana si o amarata de doctoritza din Romania ca mine (care nu a beneficiat de studii aprofundate de psihologie) stie ca "proasta" ca atare are un inteles iar "proasta alegere" unul total diferit.
Multumesc!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
quote:
...Ma intreb ce anume trebuie sa faci in Romania ca sa ti se suspende licenta?
Pai nu stiu, intoarce-te, lucreaza si tu un an-doi in minunatul nostru sistem medical si pe urma o sa vezi!

Banuiesc ca la pasajul asta te referi. Intrebarea era foarte serioasa, chiar vreau sa stiu ce anume atrage pierderea licentei in Romania. Nu credeam ca e necesar sa ma intorc sa lucrez acolo ca sa am raspunsul, ma asteptam sa fie ceva clar stabilit si bine cunoscut.

Mergi la inceput

Si eu am raspuns cat se poate la obiect intrebarii tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Si eu am raspuns cat se poate la obiect intrebarii tale!

La mine e tarziu si e ora de nani asta ar putea fi motivul pentru care am dificultati de intelegere. Sa inteleg ca daca m-as intoarce si as lucra in Romania as afla ca nu exista nimic care sa duca la suspendarea licentei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Iar in legatura cu infectiile intraspitalicesti, as avea eu de umplut 3 pagini cu ce mi-au vazut ochii cat am fost in spital!
Femei care foloseau toaleta doar ca sa fumeze, intrau in saloanele de nounasc cu risc cu aceleasi halate si papuci cu care calcau prin scuipatii si mucurile de tigara din parculetul spitalului si erau extrem de ofensate in momentul in care li se punea in mod direct ca nu pot intra la copilasi daca nu se spala pe maini!
Evident ca halatul steril care il primeau inainte de a intra in saloanele beblusilor era doar asa de forma, ca doar trebuie sa ramana la vedere si furoul din satin, negru, care era neschimbat pe toata durata internarii!
Numai spun ca la fiecare vizita, saloanele de lauze si holurile pe care mergeai spre saloanele unde erau bebelusii se umpleau de vizitatori, lipsiti de orice urma de respect pt locul in care erau!

Am o intrebare pe care o s-o pun fara urma de malitiozitate. Pur si simplu sunt curioasa si nu inteleg.

Am insotit un bolnav care s-a operat la inima (triplu bypass) la DHZ Berlin, si-am fost prezenta timp de aprox. o luna in spital, zi de zi, cu orele. Adica plecam din spital cand ma plictiseam, cand vroiam sa-mi mai aerisesc creierii, sa vizitez Berlinul, etc.

Deci in afara ca puteam intra in spital ziua la orice ora si nu ma intreba nimeni de ce intru si cat stau, nu ma imbracam/schimbam. Adica intram cu aceleasi haine&incaltari cu care ma plimbam si-n oras. Singura data cand am imbracat haine de protectie (care erau chiar de unica folosinta ) a fost cand am intrat la terapie intensiva, dupa operatie.

Intrebarea mea ar fi: de ce la ei nu se pune pret pe halate/schimbat haine? Si cum puteam sta in spital toata ziua? Mai ales ca era vorba de operatii pe inima unde o infectie poate fi fatala, din cate stiu eu. Asta apropo de infectiile intraspitalicesti.

E adevarat ca bolnavul statea singur intr-o rezerva, dar totusi ma fluturam tota ziua buna-ziua pe holurile acelea din sectie.

O cunostiinta, medic, mi-a confirmat ca a intalnit aceasta "moda" (fara halate) si in alta tara, Suedia parca...

Banuiesc ca nu are rost sa povestesc cum se spala pe jos - fiecare salon/rezerva se spala cu un mop care se schimba apoi, ca daca patai pijamaua cu un strop de dulceatza iti aduceau imediat alta, ca ..

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Nu sint yo doctor in medicina dar cred ca fiece spital are sectii si sectii...alea unde poate intra oricine si alea unde nu poate intra decit autorizatu...unde sint contagiosii...cei cu infectii periculoase si tot asa.

banuiesc ca 1 halat pus pe tine te apara de microbi ca si 1 umbrela de bomba atomica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

quote:
Iar in legatura cu infectiile intraspitalicesti, as avea eu de umplut 3 pagini cu ce mi-au vazut ochii cat am fost in spital!
Femei care foloseau toaleta doar ca sa fumeze, intrau in saloanele de nounasc cu risc cu aceleasi halate si papuci cu care calcau prin scuipatii si mucurile de tigara din parculetul spitalului si erau extrem de ofensate in momentul in care li se punea in mod direct ca nu pot intra la copilasi daca nu se spala pe maini!
Evident ca halatul steril care il primeau inainte de a intra in saloanele beblusilor era doar asa de forma, ca doar trebuie sa ramana la vedere si furoul din satin, negru, care era neschimbat pe toata durata internarii!
Numai spun ca la fiecare vizita, saloanele de lauze si holurile pe care mergeai spre saloanele unde erau bebelusii se umpleau de vizitatori, lipsiti de orice urma de respect pt locul in care erau!

Am o intrebare pe care o s-o pun fara urma de malitiozitate. Pur si simplu sunt curioasa si nu inteleg.

Am insotit un bolnav care s-a operat la inima (triplu bypass) la DHZ Berlin, si-am fost prezenta timp de aprox. o luna in spital, zi de zi, cu orele. Adica plecam din spital cand ma plictiseam, cand vroiam sa-mi mai aerisesc creierii, sa vizitez Berlinul, etc.

Deci in afara ca puteam intra in spital ziua la orice ora si nu ma intreba nimeni de ce intru si cat stau, nu ma imbracam/schimbam. Adica intram cu aceleasi haine&incaltari cu care ma plimbam si-n oras. Singura data cand am imbracat haine de protectie (care erau chiar de unica folosinta ) a fost cand am intrat la terapie intensiva, dupa operatie.

Intrebarea mea ar fi: de ce la ei nu se pune pret pe halate/schimbat haine? Si cum puteam sta in spital toata ziua? Mai ales ca era vorba de operatii pe inima unde o infectie poate fi fatala, din cate stiu eu. Asta apropo de infectiile intraspitalicesti.

E adevarat ca bolnavul statea singur intr-o rezerva, dar totusi ma fluturam tota ziua buna-ziua pe holurile acelea din sectie.

O cunostiinta, medic, mi-a confirmat ca a intalnit aceasta "moda" (fara halate) si in alta tara, Suedia parca...

Banuiesc ca nu are rost sa povestesc cum se spala pe jos - fiecare salon/rezerva se spala cu un mop care se schimba apoi, ca daca patai pijamaua cu un strop de dulceatza iti aduceau imediat alta, ca ..

Subscriu cu aceesi intrebare.

Bun, hai sa zicem ca de gresit pot gresi si medicii ca doar e omeneste, toti mai gresim...desi cand e vorba de vieti omenesti... Dar daca avocatul sau functionarul public sau vanzatoarea vorbesc urat cu clientul sau cu oamenii cu care interactioneaza, doctorul, asistenta sau infirmera care trebuie sa ingrijeasca de un pacient, de ce nu ar face-o?
Pai ce pretentie mai avem sa nu se mai ceara/ia spaga si sa se faca respectati (medicii & co), daca un doctor "se spala pe maini" la modul asta: "asa cum nu imi permit sa dau sfaturi de buna purtare avocatilor care mai pierd procese din cand in cand in favoarea partii adeverse sau functionarilor publici care ma trateaza cu o lipsa de respect enorma desi in fisa lor de post scrie clar ca sunt obligati sa se poarte nu doar politicos ci cu un mare respect, tot asa nu imi permit sa comentez atitudinea asistentelor din simplu motiv ca noi ca medici nu avem dreptul sa le corectam atitudinea" ?
Poate ca nu iti permiti sa le dai sfaturi de buna purtare la nici unii, dar probabil ca si tu gandesti despre ei cu acelasi respect cu care sunt respectati si medicii din Ro, in genere.

Mami de David (18.11.04)

Mergi la inceput

Halatul nu trebuie sa te apare pe tine de microbi ci apara pe bolnavi de praful si microbii pe care ii ai tu pe haine.

In ceea ce priveste exemplul Ruxandrei este absolut normal asa. Curatenia se face, poate mai nemteste decat se face la noi, dar nu exista nici exemplele (cat se poate de reale) date de mine mai sus.
Nu cred ca acolo se gandeste cineva sa stea nespalat, sa fumeze prin baile spitalului si sa scuipe pe jos prin saloane nu?

Mergi la inceput

Asta cu halatu e un mit....yo nu cred ca 1 halat pe vizitator apara pe bolnav de microbi....iar asta cu prafu din haine iar nu pot sa inteleg...sorry. ...adica te lasa aia in spitalele din suedia fara halat sa intri...si in ro iti trebuie....ca vezi domle imbolnavesti pacientii. poate ne explica cineva cum se pot transmite microbii?

Mergi la inceput

Si daca aia din EU din spitale te lasa sa intri fara halat inseamna ca pacientul respectiv este ok la asa zisii microbi si la asa zisu praf...nu? nu vad de ce sa-l protejez inutil pe pacient...

Mergi la inceput