O tânără acuză medicii

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

[/quote]

Asta e cazul pe care ziceam ca l-am vazut la televizor si Criss75 nu ma credea!
Eu si Raducu (22.04.2005)
[/quote]

Da, aveai dreptate in privinta cazului si imi pare rau pentru copilas si pentru parinti. Trebuie sa fie groaznic pentru ei sa-si piarda copilasul pe care l-au asteptat.
Poate ca am fost putin subiectiva. Si poate ca tind sa compar restul medicilor de aici cu medicul meu care e intr-adevar un om extraordinar si dupa cum am mai spus lui ii datorez faptul ca azi dupa multi ani de asteptari si sperante am un copil frumos si sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by viviana

Sa nu confundam autopsia medico-legala cu autopsia facuta in cadrul spitalelor de un medic anatomo-patolog.
Sunt 2 lucruri total diferite. Cea medico-legala este obligatorie si se face in urma unor morti suspecte indiferent de vointa familiei, pentru cealalta se cere acordul familiei.

(Conform art 125 din Codul de deontologie-medicala medicul anatomo-patolog este obligat a intrerupe autopsia, cand constata ca decesul este, sau poate fi pus in legatura cu o cauza in care legea impune autopsia medico-legala.)

Daca o persona moare in urma unei operatii, sau in urma unor alte afectiuni medicale, apartinatorii trebuie sa semneze un formular (care contine o gramada de pagini) prin care sunt sau nu de acord cu autopsierea. Aceasta nu se va face in nici un caz din oficiu.

(Autopsia nu e insa obligatorie. Moartea violenta ori suspiciunea de moarte violenta impun autopsierea la Medico-Legal. Daca nu e o moarte violenta si rudele solicita scutirea de examen necropsic, nu se mai face autopsie, in marea majoritate a cazurilor. Daca, in timpul sau imediat dupa o interventie chirurgicala survine decesul pacientului, se declara caz medico-legal si merge la necropsie. Cel mai adesea rudele se opun.)

Exemplul dat de Xio este deplasat pentru ca nu toata lumea dupa pierderea unei persoane dragi doreste ca aceasta sa fie hacuita si golita de organe. ei doresc ca persoana draga decedata sa le fie inapoiata pentru a o putea inmormanta crestineste in timpul impus de ritualurile crestine, si nu dupa 3-4 saptamani.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana , asta spuneam si eu : moartea survenita in spital duce la autopsia cadavrului in prezenta anatomopatologului.Cand acesta constata in timpul autopsiei ca este ceva suspect cazul este transferat legistului.
In cazul crimelor, sinuciderilor , samd , cadavrele sunt preluate de legist care face aceeasi munca de "coroner" , acesta lucreaza impreuna cu politia , construiesc cazul , acuzatiile , samd.

Exemplul dat de mine nu este absolut deloc deplasat.TRecem peste povestea cu mortul ingropat , ca nu-ti tine nimeni cadavrul 3 saptamani in congelator. Dupa cum am spus , daca omul a murit in spital si la autopsie s-a observat ceva suspect este transferat automat la legist , ai deja cazul si poti angaja un avocat.
Daca tu stai cu mainile in san , nu ma intereseaza din ce motiv , ca nu crezi ca ai castiga , ca toti sunt corputi numai tu nu , ca vrei organele in cadavru sau ca bate soarele prea puternic si ti se ofileste mushacata , atunci taci si nu mai acuza , ca esti la fel ca si cei care se fac vinovati daca nu doresti sa lupti impotriva lor..(asta nu e pt. tine , Viviana am spus-o la modul general).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mralu spune:

Buna
Hai sa va dau si o alta stire
http://www.realitatea.net/50173_Viata-bebelusului-din-Iasi--operat-la-Timisoara--a-fost-salvata-.htmlca
ca sa nu mai fiti atat de suparate pe sistemul sanitar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi_ana25 spune:

buna ziua!
va urmaresc de mult si citesc cu interes tot ceea ce scrieti, vad ca toti sunteti mai mult sau mai putin din domeniul medicinei...eu va spun doar atat ca de cand am ramas insarcinata am inceput sa ma interesez de doctori si primul lucru pe care l-am aflat a fost tariful fiecaruia care variaza de la un doctor la altul si in functie de nastere..cezariana este mai scumpa...am ramas socata sa aflu ca tarifele sunt de ordinul sutelor de euro...eu sunt bugetara si trebuie sa strang bani o jumatate de an sa platesc o cezariana daca cumva v-a fi nevoie...ma ingrozeste gandul acesta ca in loc sa strang bani pentru cele necesare bebelusului trebuie sa strang pt doctor sa nu ajung in situatia celor doi tineri din Tg Mures...si mai este o vorba 'pana la Dumnezeu te mananca sfintii' spun asta pentru ca am fost la o prietena dupa ce a nascut si o moasa ii striga unei mamici ca "toate sunteti niste nesimtite credeti ca ne luati ochii cu un prosop si un sapun si la doctori le umpleti buzunarele" , cand nasti trebuie sa cotizezi de la portar, infirmiera, asistente care se schimba la fiecare tura, pana la doctori si mai stiu eu cine...imi este groaza pentru momentul nasterii, nu pentru dureri ci pentru purtarea personalului...din ceea ce am vazut si auzit de la tinerele mame a naste inseamna umilinta, jigniri si cotizatii peste tot...
ce bine ar fi daca as putea filma tot ce se intampla...asa as inchide gura targului, ar fi cea mai buna dovada a nesimtirii
sper ca ceea ce am scris aici sa nu fie un afront pentru cei care inca mai spera ca ceva se va schimba!!!
ma scuzati ca am scris asa de mult dar sper ca imi intelegeti supararea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

in sfarsit si vesti bune,pe plan medical.si sunt sigura ca mai sunt si altele.trebuie sa mai primim si stiri d-astea,nu doar d-alea triste.asa ma bucur si pentru bebe si pentru parintii lui.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

http://www.realitatea.net//43905_Doi-bebelusi-au-murit-dupa-ce-s-au-imbolnavit-in-spital-.html

quote:
Doi bebelusi au murit în urma unei infectii respiratorii contractate la Spitalul de Urgenta din Vaslui. Micutii, care aveau între doua si trei saptamani, fusesera nascuti prematur.
...
Primii copii transferati au fost doi gemeni, din care cel cu o greutate mai mica a murit. Alti gemeni care au contactat boala au fost transferati la Iasi la Spitalul de copii "Sfânta Maria", unde unul dintre ei a murit mai târziu.
...
Autoritatea de Sanatate Publica Vaslui a efectuat o ancheta epidemiologica la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui si a anuntat totodata si Institutul de Sanatate Publica Iasi. În urma anchetei s-au luat o serie de masuri privind dezinfectia sectiei iar cadrele medicale care au dat dovada de neglijenta au fost sanctionate cu amenzi între 600 lei si 2.000 lei.

2 copii au murit, in urma anchetei s-a constatat neglijenta si cadrele medicale au fost sanctionate cu amenzi intre 600 si 2000 lei, absolut grotesc . Ma intreb ce anume trebuie sa faci in Romania ca sa ti se suspende licenta?

Mergi la inceput

Bird , doctorii sunt ca oricare alti oameni. Gresesc.
Sunt sute de cazuri de greseli medicale , sunt sanctionate , dar daca nu depui plangere sau nu intentezi proces nu ajung mai departe.
Este cam greu sa nu gresesti , lucrezi cu corpul uman care prezinta multe necunoscute , fiecare organism e altfel , samd. Nu este deloc greu sa gresesti.

Nu ma refer acum la cazul scris de tine , nici nu stiu ce s-a intamplat cu copiii , din cate am inteles eu este vorba de neglijenta cauzata de lene si de un miserupism acut din partea asistentelor si nu numai(daca vorbim de acelasi caz) , ci in general.
Am vazut ca sunt asteptari de la doctori "supraomenesti" : sa nu greseasac niciodata , sa aiba un zambet intins pe fata indiferent de conditii , sa vorbeasca la fel de frumos ca un preotsamd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by bird70
...Ma intreb ce anume trebuie sa faci in Romania ca sa ti se suspende licenta?

Pai nu stiu, intoarce-te, lucreaza si tu un an-doi in minunatul nostru sistem medical si pe urma o sa vezi!
E foarte usor sa dai sfaturi si sa te oripilezi de ce se intampla in Romania cand tu lucrezi intr-un spital din Australia, esti respectat la locul de munca si in afara lui si ai un salariu din care iti poti permite probabil si cate o vacanta in Noua Zeelanda!

Iar in legatura cu infectiile intraspitalicesti, as avea eu de umplut 3 pagini cu ce mi-au vazut ochii cat am fost in spital!
Femei care foloseau toaleta doar ca sa fumeze, intrau in saloanele de nounasc cu risc cu aceleasi halate si papuci cu care calcau prin scuipatii si mucurile de tigara din parculetul spitalului si erau extrem de ofensate in momentul in care li se punea in mod direct ca nu pot intra la copilasi daca nu se spala pe maini!
Evident ca halatul steril care il primeau inainte de a intra in saloanele beblusilor era doar asa de forma, ca doar trebuie sa ramana la vedere si furoul din satin, negru, care era neschimbat pe toata durata internarii!
Numai spun ca la fiecare vizita, saloanele de lauze si holurile pe care mergeai spre saloanele unde erau bebelusii se umpleau de vizitatori, lipsiti de orice urma de respect pt locul in care erau!

Si ne mai intrebam cum ajung sa se imbolnaveasca bebelusii din maternitati!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

este uman sa gresesti, dar cand greseala ta curma o viata...parca nu mai e ceva normal, nu? ca doar nu vorbim de cifre, calcule, samd, care se pot corecta...un om MORT e MORT , nu il mai poti readuce la viata...si daca nici in medici nu mai poti avea incredere, atunci in cine??? nu fac generalizari, sunt medici si medici, dar parca tot mai multi fac parte din categoria "nu ma intereseaza", sau " baga plicu' in buzunar si atunci fac ceva"...

Mergi la inceput

Sheannamp , ne miram aiurea de bolile luate din spital.
Am consultat-o pe o doamna de vreo 45 de ani care venise cu litiaza renala. Trecuse criza , era ok dar o tineau pt. analize suplimentare.
Peste 2 zile cand aveam iar stagiu ma duc la ea si , surpriza! Femeia era racita coooobza , isi stergea nasul din 2 in 2 minute , tusea , samd.Luase raceala de la o colega de salon , si ca ea era jumate din salonul ala(unde sunt vreo 12 paturi sau 10). Pai cand ai asemenea conditii de tabara de mana a 3-a de ce sa te miri?
Doctorii nu au ce sa faca: sa-i ia pe bolnavi acasa?
Eu m-as razvrati mai degraba din cauza sistemului sanitar , si dupa ce ar ajunge pe aceeasi linie ca si cele din tarile civilizate , sa mai spuna cineva de doctorii de aici ca nu stiu meserie , ca vor doar bani.
Cred ca daca se schimba in bine sistemul seduc naibii si spagile si tot , dar pt. asta trebuie si o civilizare a populatiei , sa se spuna dom'le la TV , tare , in pauzele publicitare ca NU treuie sa dea oamenii bani , nu se simte doctorul jignit daca nu dau , nu moare pacientul pe masa , samd.

Mergi la inceput