glazura de ciocolata

glazura de ciocolata | Autor: roxica

Link direct la acest mesaj

cum faceti voi glazura de ciocoalata pt un tort? dar imi trebuie multa glazura ca fac un fel de tort dar in tava de pandispan...
cu cacao, lapte, unt..etc sau cu ciocolata topita?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

zahar pudra amestecat cu ulei si cacao si peste turnata apa calda - atat cat cere compozitia ca sa poata fi intinsa.

_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

de ciocolata topita
( dupa ce am vazut reteta asta numai pe ea o folosesc)
glazura:
100 gr ciocolata neagra
100 gr unt
15 gr ulei
ciocolata amara se topeste la bain marie cu untul, cind e lichida jumatate se pune separat intr-un alt vas si se lasa la racit in timp ce cealalta jumatate se lasa in continuare in apa la 45 grade , cind prima jumatate s-a racit de tot se amesteca intre ele si se adauga uleiul care ii va da stralucire -asta a fost "secretul" unui cofetar italian faimos care in fiecare simbata arata cite o prajitura pe Rai Uno la Prova del Cuoco . Glazura o sa ramina lucioasa si moale.

tortul cu aceasta glazura :
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2341484740078968569RDGcen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

O glazura buna care se intareste suficient sa nu curga dar se poate taia cu usurinta fara sa crape:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri brandy sau lichior
100 g ciocolata
100 g unt
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.



Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Super-buna glazura data de Alynutza. Eu o folosesc la toate torturile si prajiturile..

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

quote:
Originally posted by Alynutza

O glazura buna care se intareste suficient sa nu curga dar se poate taia cu usurinta fara sa crape:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri brandy sau lichior
100 g ciocolata
100 g unt
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.



Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect




Tinand-o pe foc nu se taie/mazareste???? Am mai incercat si eu sa fac ceva asemanator si cand pun cioco si mestec se taie...
E sigur procedeul???

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu va recomand cu caldura glazura de la Brownies-ul Nataliei.


Suntem in top 100, multumim tuturor


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Claudia, e sigur procedeul, e glazura de la prajitura "krem" pe care a facut-o o buna parte din forum.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Eu recomand glazura asta pentru torturi. o am de pe culinar si am s-a fac si acum in weekend pe tortul de onomastica.
Nu este tot una o glazura de tort sau o glazura de prajitura. Cea pentru tort are o alta consistenta si trebuie sa arat perfect.
Reteta e luata d epe culinar, este retata Adrianei pe care o pup de mii de ori

Detalii aveti www.culinar.ro/forum/index.php?s=63b97c9f55a1e15a6bc15031b5feb809&showtopic=10429&st=0" target="_blank">aici pe culinar, cu etape de lucru pas cu pas.
Este cea mai buna glazura pentru torturi..sicer, nici o glazura nu se comapra cu asta...

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by Hildegard
Nu este tot una o glazura de tort sau o glazura de prajitura.


De ce Hilde?Daca eu vreau sa fac o prajitura sun forma de tort nu e acelasi lucru? Sau atunci ar trebui sa schimb glazura?




Suntem in top 100, multumim tuturor


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

eu vreau glazura aia in care se poate turna ciocolata alba topita si facuta panza aia de paianjan.Natalia,care-i aia,ca tu ai produs un tort cu semnalmentele aistea:-D

I've gt you under my skin

Mergi la inceput