Reteta cu mere

Reteta cu mere | Autor: shian

Link direct la acest mesaj

Fetelor,am cumparat astazi mere.Miros atat de bine si sunt asa de rosii,incat mi-au luat ochii.Faza e ca sunt atat de acre,incat nici tavalite prin zahar nu le-as manca...
Ca sa nu le-arunc,as vrea sa fac ceva din ele,insa nu stiu ce.Ma puteti ajuta cu cateva idei?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=8752" target="_blank">Tort de mere cu nuci si zahar ars


Suntem in top 100, multumim tuturor


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Eu fac tortul de mere asa:

Intr-o forma topiti 8-10 linguri de zahar, pana devine rosiatic, nu maroniu. intindeti bine caramelul obtinut pe peretii vasului si
lasati la rece. cand incepe sa trosneasca puneti sferturi de mere - cam jum de kg – fara coaja si samburi - si printre ele bucatele
de unt. bagati la cuptor pana se rumenesc merele. intre timp faceti un blat din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar, adaugati treptat 4-5 linguri de faina si apoi unul cate unul galbenusurile+ arome: coaja de lamaie sau portocala, esenta rom sau vanilie, dupa preferinte. turnati compozitia peste merele rumenite si lasati la copt. scoateti din cuptor si lasti vreo 10-15 minute dupa care rasturnati, ornati cu frisca cand s-a racit.


Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

poti face orice prajitura, adaugi zahar.
placinta cu mere si scortisoara, prajituri diverse cu mere, mere coapte (cu dulceata, miere, nuci, stafide)....o gramada de retete! cand sunt procesate in prajitura nu mai sunt asa acre.
(sau poti face cidru - must de mere acidulat)

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

tort de mere
10 mere, spalate curatate de coaja, taiate cubulete sau rase pe razatoarea mare(eu le rad si le storc de zeama si le dau sucul astora mici...asa de mult se bucura) 5 linguri de zahar(daca merele sunt acre se mai poate adauga putin zahar, 1 lingura de unt, 100 gr stafide, 1 pliculetz zahar vanilat, esentza de rom, 1/2 linguritza scortisoara. se pun in forma si se baga la cuptor pentru 25-30 de min intre timp se prepara blatul.
blat-ingrediente:
125 gr faina
125 gr zahar
50 ml ulei
1 pliculetz praf de copt
1 pliculetz zahar vanilat
esentza de rom
3 oua
se amesteca toate ingredientele cu mixerul timp de 3 min
se pune blatul peste mere si se mai lasa la copt pana cand blatul devine auriu.
se lasa sa se raceasca si se rastoarna astfel incat blatul sa fie jos si merele deasupra, se prepara frisca(cam 2 pliculete) apoi peste frisca se presara nuca macinata.


monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Si alte retete cu mere culese de pe forum/uri:

BUDINCA DE MERE
2 cani de mere rase cu tot cu coaja, 2 cani de faina, 2 cani de zahar, 4 oua, 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins sau praf de copt, arome. se mai pot pune nuci, stafide, scortisoara. merele rase le bat un min cu mixerul sa se mai marunteasca, apoi zaharul cate putin, un pic de faina ca lasa sirop si galbenusurile pe rand. albusul spuma se pune la sfarsit. coaceti in tava unsa si tapetata cu faina. in coca amestec stafidele, deasupra pun bucati de nuca. se coace 30-40 min. se pune intr-o tava mai inalta si destul de larga ca creste.

MERE BETE
-2 oua
-1/2 pahar vin (de preferinta dulce)
-1/2 paharel rachiu bun
-1 praf sare
-1 lingurita bicarbonat stins in otet
-1 lingura de zahar

Faceti un aluat moale ca de clatite. Curatati merele (vreo 4-5), scoateti-le cotorul si apoi taiati-le rondele. Dati-le prin aluat si prajiti-le in ulei incins. Scoatei-le pe hartie sa se stoarca de ulei, pudrati-le cu scortisoara din belsug si apoi desenati cu miere peste ele.

Placinta cu mere



- 1 kg mere
- 3 oua
- o cana de lapte
- o cana zahar (aceeasi masura cu laptele)
- 100 ml de ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 pilc zahar vanilat
- scortisoara
- faina

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zahat si scortisoara, la foc potrivit sa nu se arda zaharul. Intre timp se bat ouale cu cana de zahar pana se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si laptele, praful de copt (nestins), zaharul vanilat si faina cat sa fie mai groasa compozitia decat o smantana grasa. Dupa ce s-au calit merele se lasa sa se raceasca (tip: puneti cratita cu merele calite intr-una mai mare cu apa rece! ) Se unge tava cu putin ulei si se tapeaza cu faina. Se pune 3/4 din compozitie in tava se adauga merele calite si se toarna restul de compozitie peste mere. Chiar daca nu acopera in intregime merele nu e nici o nenorocire ca se va umfla primul strat de compozitie si va cuprinde merele! Se lasa la cuptorul incins la 180 grade cca 40 minute! E gata cand e rumena deasupra!


Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Sau asta, reteta Mayei de pe culinar:
Prajitura frageda cu mere
100 g unt moale
100 g zahar
1 pac zahar vanilat
1 praf sare
3 oua
150 g faina
50 g amidon
2 lingurite praf de copt
4 linguri smīntīna dulce
unt pentru uns forma
3 mere mai mari
1/2 lingurita scortisoara

Se amesteca untul cu 80 g zahar, zaharul vanilat, sarea si ouale.
Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, e aduga la amestecul de unt īmpreuna cu smīntīna. Se amesteca bine cu mixerul. Se unge cu unt si se tapeteaza o forma de de 26 cm, cu perete detasabil.
Se toarna aluatul īn forma. Merele se spala, se curata, se taie īn jumatati si se scot sīmburii. Se cresteaza merele in romburi.
Cuptorul se īncalzeste īn prealabil.
Restul de zahar se amesteca cu scortisoara. Jumatatile de mere se tavalesc prin acest amestec. Merele se pun īn cerc, si se apasa putin īn aluat.
Se da la cuptor cca.40 minute.
Dupa 5 minute se scoate din tava, se pudreaza.

e delicioasa!

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

eu cand am prea multe mere si nu stiu ce sa fac cu ele, procedez astfel: intr-o tava rup in bucati un strat de biscuiti simpli, apoi din merele taiate cuburi fac un compot,si dupa ce scot merele din compot adaug 2 budinci vanilie.mai fierb putin pana incepe sa se ingroase. apoi peste biscuiti pun merele, si torn apoi budinca. deasupra frisca. e buna si mereg ft repede.
claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri,scuze ca n-am avut timp sa va raspund mai repede.
Am facut tortul dupa reteta data de Mariussimiuc.A iesit super bun la gust ,aspectul insa a cam lasat de dorit.Sotului i-a placut,baietelului meu nu,mi-a zis "asta nu e buna" ,si-a plecat in camera lui...Data viitoare am sa pun si frisca si sigur o sa-i placa.



Mergi la inceput