Bebei de Canada in burtici de mamici (4)
Raspunsuri - Pagina 7

elamia spune:
Lilidana felicitari pt baietel!Sa-ti creasca mare,frumos si sanatos!
Fetelor care stati langa spitalul juif,poate iesim la o plimbarica impreuna,ce ziceti?Desi eu voi mai stai aici doar pana in iunie,apoi ne mutam in Laval(ne-am luat si noi casa).
Ieri am fost cu Dylan la pediatru si a fost f cuminte.Nenea doctor ne-a spus ca mancam f bine.Am depus multe gr in doar cele 10 zile(s-a nascut cu 3585 si acum avem 3700).Acum ne mai chinuim doar cu burtica,avem crampe.
Apropo,spuneti-mi va rog cum as putea pune poze cu el?
Acum trebuie sa va las ca s-a trezit..........mai revin.
Mihaela mamica de Dylan.

biscu spune:
Felicitari lilidana pentru bebel!
Eu stiam ca sta mai mult laptele in sticla la temp camerei. Asa am citit cand l-am avut pe primul bebel. Asa ca n-am mai citit. Il pun in sticla Avent si ma plimb cu el cateva ore. Am vazut ca nu se strica.
Noi am fost pe afara zilele trecute cand au fost peste 14 grade. Bebe a dormit in carucior si frate-su s-a dat cu bicicleta.
ciao,
biscu.

Pepsi spune:
laura, e drept ca nu tot ce citesti pe net e adevarat, eu, iti ziceam doar din experienta mea, la noi s-a dovedit clar legatura dintre lactatele ce le mincam eu cind alaptam si dermatita copilului, fiindca dupa ce eu nu am mai mincat deloc lactate copilul nu a mai avut nimic, iar apoi am ajuns in soc anafilactic dupa ce a consumat lapte praf cu cereale la 6 luni la urgente, iar acuma de curind, in ianuarie i-au facut testele obisnuite si bucurie mare nu mai era alergic, si mi-au spus sa-i dau produse lactate, ce crezi? i-am dat, in afara faptului ca mi-a facut totusi reactii(stranut, pete rosii , etc) ce crezi ca i-a aparut pe picior? pete cit o moneda de 2$ de dermatita, medicul i-a dat din nou desocort, in 2 zile nu mai avea nimic, bineinteles ca am intrerupt ptr el din nou orice consum cu produsele lactate!asa ca medicii nu stiu ei totul, trebuie observat copilul, reactiile lui, etc, tu esti toata ziua cu el si vezi cel mai bine, daca vrei mai multe info intra la subiectul cu bebeii alergici, sint multe mamici in situatia ta. parerea mea este ca puiul tau are alergie sigur la ceva, e prea mic sa stii ce din pacate, dar vei vedea cind va creste mai mare!ai sa vezi la subiectul cu bebei alergici, mamici cu copii mai mari, primul semn este dermatita atopica! pai la Dominic i-a dat dermatoloaga tratament cu hidrocortizon, 10zile, am aplicat pina au trecut de tot petele, avea pielea atit de curata si nu se mai scarpina deloc, in acelasi timp am eliminat produsele lactate din alimentatia mea(mai este o mamica din Montreal cu aceeasi problema ca si mine si la ea a mers faptul ca a eliminat lactatele din alimentatia ei cit timp l-a alaptat) si l-am dat, si-l dau si acuma cu crema Glaxal. in afara de asta am schimbat unele obiceiuri, temperatura in casa nu mai mult de 20C, baile nu calde si nu stat mult in apa(apa face tare rau), uscat si stearsa bine pielea, imediat pusa crema glaxal, ce atingea direct pielea numa bumbac. oricum dupa spusele dermatologului si alergologului specializati pe copii, si dupa ce am vazut eu, faptul ca el nu intra in contact cu produse lactate e ceea ce a facut sa plece dermatita, fiindca cum i-am dat lapte a facut la nici o saptamina dermatita!ma bucur f mult ca micutul David e mai bine, va fi si mai bine, nu e voie sa intrerupi tratamentul, tre sa-l faci cit ti-a zis medicul, si veti vedea voi apoi!sanatate multa!a, si mai ceva, ce am remarcat eu la subiectul cu bebei alergici, este ca mai ales baietii sint atinsi de alergii/dermatite in primul an de viata si la marea majoritate problema e laptele de vaca! tu, mai ai o fetita, cu ea ai avut probleme? of, cit ti-am scris, sper ca nu ti-am impuiat capul, dar am trecut prin mult greu cu alergia asta pacatoasa, se schimba toata viata ta!
elamina, cu mare placere, dar uite ca Dominic al meu a fost bolnav, eu, inca mai tusesc de numa, dar sigur cind se mai incalzeste ne putem vedea!si noi ne mutam de tot in mai!
Flavia 27+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

laurajr spune:
Pepsi, nu ma deranjeaza deloc ca scrii atata, esti o sursa extraordinara de info pt mine . Am inceput sa citesc si eu la bebei alergici, cand termin cele 3 capitole, intru in discutii, nu vreau sa intreb chestii la care s-a raspuns de n spe ori ( din respect pt utilizatorii de forum ) .
David avea pana acum 2 zile pielea curata , deja pe corp nu mai are nimic, sau o pata, doua dar au reinceput sa-l manance obrajorii si parca n-as vrea sa-l dau la doar 2 zile iar cu hidrocortizon...daca se inrautateste treaba, reiau tratamentul .

laurajr spune:
Am uitat sa spun ca fetita nu a avut nici o alergie, nimc, pana acum...recupereaza David si pt ea .
La ce sa t astepti daca eu am avut urticarie pana la 14 ani si sotul e alergic la polen, praf, fan?

Denisam spune:
Laura-felicitarilui LILIB si de la noi si sper ca sunt bine.
Legat de pastrarea laptelui ins ticla, formula rezista 2-4h dc nuai maimult de 20c in casa, asat am experiemntat eu, desi ei zic, doar max 2h-iar cel de mama cam la fel, dc nue cald si nu faci schimbari bruste de temepratura cand te plibi,sigur nu se altereaza- dar ca sa fii sigura, exista la walmart si 1st years un patch atat pt a pastra lapteel cald cat si rece, si se puen intr-un fel de manusa sticla cu lapet si dedesubt patch-ul- dc vrei sa ilpstreze cald, il bagi la microunde inainte si apoi in aceea husa/manusa, dc vrei rece invers,ilr acesti sau il bagi in freezer 15 min si iese pe invers.
bafta si cu David sa nu fie alergic la lapte, macar de asta sa scape.A si sfatul meu e sa ii introduci treptat si formual sa stei si de biberon,macar 1-2 mesepe zi, ca va fi greu si in ro si plus ca api cand nu mai ai laptic e greu s ain invetzi cu bibe si dc aunge mare la 7-8 luni il refuza total si treb sa treci al sipcup si multi nu voer nici aia si uiet as din cana la varsta mica nu e prea usor ca curge destul pe linga- asta itzi spun de la mamici patzite car ziceau ca lasa ca e mai usor doar cu san- etoretic da, practic eu nu cred, plus ca laptele de mama dupa3-5 luni nu mai e asa de hranitor si cand bebe merge la dayare are nevoei de ceva resurse-adica ceva kg d eunde s apoate piarda cat dureaza acomodarea.
Moni si Pepsi- multumim de ganduri, nu e asa rau cu nasul,e multmai bine, rar ii mai curge in timpul zilei si medicul a zis ca e ok, dar casi de lavreme s eintampal asa si ca multi copi o duc sa sau chair cu raceli din oct pina in aprilie- de, asta e vremea.
Moni-super bine a luat Odette in kg si la mai bine, ii dai si o masa de formula sau doar lapticul tau?
Pupici si Numai bine tuturor!
Denisa
Denisa 23+ w si
'de
Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

biscu spune:
Sper sa nu te superi Denisa dar mie mi se pare mult mai usor, mai ieftin, mai sanatos etc sa alaptezi. Dar asta e parerea mea. Are bebele laptele proaspat, cald si cu ce trebuie. Eu incerc sa o duc cat de mult pot cu bebele nou. cu primul am scos lapte cand mergeam la servici si il aduceam acasa intr-o gentutza frigorifica. N-a avut inca pana la aproape 5 ani nici o infectie la ureche si a fost bolnav rar. Desigur, ca dupa un an a mancat si lapte de vaca, dar inca l-am alaptat pana la aproape 2 ani.
O data ce incepi sa bagi completare, incet incet se duce laptele de mama. Asta pentru ca nu e consumat si atunci nu se mai face.
Parerea mea e ca tot laptele de mama e mai bun, dar fiecare alege ce e mai bine pentru ea si bebele ei.
ciao,
biscu

Pepsi spune:
biscu, sint de aceeasi parere cu tine, pe Dominic l-am alaptat pina la 1 an si 6 luni, si pe al doilea va fi cel putin tot atita!
laura, ma bucur ca nu te simti ca te bat la cap,ma bucur ca ai intrat la subiectul ala, pe mine m-a ajutat tare mult si acuma cind ziceau ca dominic nu mai e alergic, o fata de acolo ramona, mi-a spus ca sa ma uit dupa simptomele copilului, si asa am facut si am oprit consumul de lapte, fetele sint tare bine informate acolo, ai sa vezi! ce sa-ti spun cu alergiile, tatal meu este alergic la tot ce e fin, polen, graminee, de cind se stie, eu si sotul nu avem nimic, dar cica ajunge ca bunicul are! banuiam ca fetita ta nu are nimic, din ce am remarcat eu si la subiectul cu alergiile sint atinsi mai ales baietii sub 1 an! acuma la al doilea mi=au spus ca sint sanse 85% sa fie si el alergic, dar macar stiu de ce sa ma feresc, au zis ca poate va fi alergic la altceva , avind in vedere ca e tot baiat, cum am remarcat eu ca ei sint mai sensibili, ma astept la asta, dar macar nu voi mai incepe cu lapte de vaca la diversificare ci direct cu soia! cine stie poate scapam de probleme. daca spui ca de la hidrocortizon i=a trecut de tot problemele(trebuie ceva timp, la noi a fost cam 10 zile) si apoi foloseste glaxalul, si daca vezi ca totusi reapar problemele trebuie neaparat sa gasesti cauza si s-o elimini. ca hidrocortizonul elimina doar efectele nu si cauza. daca e vorba de o alergie se elimina produsul respectiv! cu ce-i speli hainele?cu ce il speli pe corp?
Flavia 27+ David
albumele de familie

Pepsi spune:
biscu, sint de aceeasi parere cu tine, pe Dominic l-am alaptat pina la 1 an si 6 luni, si pe al doilea va fi cel putin tot atita!
laura, ma bucur ca nu te simti ca te bat la cap,ma bucur ca ai intrat la subiectul ala, pe mine m-a ajutat tare mult si acuma cind ziceau ca dominic nu mai e alergic, o fata de acolo ramona, mi-a spus ca sa ma uit dupa simptomele copilului, si asa am facut si am oprit consumul de lapte, fetele sint tare bine informate acolo, ai sa vezi! ce sa-ti spun cu alergiile, tatal meu este alergic la tot ce e fin, polen, graminee, de cind se stie, eu si sotul nu avem nimic, dar cica ajunge ca bunicul are! banuiam ca fetita ta nu are nimic, din ce am remarcat eu si la subiectul cu alergiile sint atinsi mai ales baietii sub 1 an! acuma la al doilea mi=au spus ca sint sanse 85% sa fie si el alergic, dar macar stiu de ce sa ma feresc, au zis ca poate va fi alergic la altceva , avind in vedere ca e tot baiat, cum am remarcat eu ca ei sint mai sensibili, ma astept la asta, dar macar nu voi mai incepe cu lapte de vaca la diversificare ci direct cu soia! cine stie poate scapam de probleme. daca spui ca de la hidrocortizon i=a trecut de tot problemele(trebuie ceva timp, la noi a fost cam 10 zile) si apoi foloseste glaxalul, si daca vezi ca totusi reapar problemele trebuie neaparat sa gasesti cauza si s-o elimini. ca hidrocortizonul elimina doar efectele nu si cauza. daca e vorba de o alergie se elimina produsul respectiv! cu ce-i speli hainele?cu ce il speli pe corp?
Flavia 27+ David
albumele de familie

Denisam spune:
Biscu- nu ma supar, dc aveam si eu ii dadeam mai mult, dar dc nu era suficient pt fomista si nua mai vrut la 5 luni de asta ce sa ii fac9 seman si pe mama si pe soacra care s-au muls pt noi, ca eram lenesi si nu vroiam sa tragem cum trebuei si urlam de foame), cu fortza nu puteam sa ii dau, si stateam crede-ma 1h sa bea un bibe am,arat de al meu iar sa o las sa ure de foame, nici atata- eu sunt multumita ca a mincat si 5 luni, dc al 2-lea vrea sa suga si 1 an, nu are decat, ca voi fi acasa.Am zis dw formula, in care cineva nu vrea sa se mulga, casa aiba 1 masa cu biberonul, ca e greu sa ii obisnuiesti, in general, sunt si exceptzii de copii, bravo lor.
Weekend placut, eu ma duc la conta si is cu sinuzita rau si maine mai avem si musafiri ca de, dc stiu ca e ziua mea, nu am ce face.Pupicei la toata lumea!
Denisa
Denisa 23+ w si
'de
Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!