Bebei de Canada in burtici de mamici (4)
Raspunsuri - Pagina 20

lapinou spune:
Multumesc fetelor care mi-au raspuns in legatura cu camasa de noapte. Am sa merg saptamana viitoare pe la magazine sa vad ce gasesc.
Vroiam sa va mai intreb ceva...eu sunt in 36 saptamani si de cateva saptamani ma doare burta cam cum ma durea la menstruatie. Ati patit si voi asa?
V-am pupat!

Accacia spune:
lapinou, poate fi vorba de contractii, cred; cind am fost la cursurile prenatale infirmiera ne-a spus ca ele pot aparea chiar din luna a 5-a; la tine e continua durerea, dureaza mult? medicului i-ai spus? de fapt nu stiu ce sa zic de medici, ca mai mult ne sperie; eu cind i-am zis doctoritei mele ca m-a durut un pic burta, asa m-a speriat...pe cumnata mea a durut-o burta toata sarcina si se intindea in pat de fiecare data cind i se intimpla; oricum totul s-a terminat f. bine si a nascut la 39 de saptamini o mindrete de baietel.
multa sanatate!

lilidana spune:
Intru putin ca am avut o noapte de cosmar .
Pentru ca nu mai am suficient laptic pentru David,am apelat la rezervele din congelator.Si,desi folosesc de cateva zile din ele,azi-noapte am avut surpriza neplacuta ca David sa refuze laptele!
La ora doua ma scoala sotu'(ca el era "de serviciu") sa vin repede ca bebe e bolnav,refuza sa manance.
Era mort de foame,isi manca mainile,apuca biberonul,tragea de cateva ori si apoi urla cu gura plina de lapte.Va dati seama ca se si inneca si ne-am speriat ceva teribil.Nu mai stiam ce sa facem cu el.
Am suspectat ca are nasul cu mucisori,ca ni se parea ca fornaie,apoi am zis ca are gatul rosu,dar nu reuseam sa ne uitam...febra nu avea,ud nu era,hainele nu-l strangeau,ce sa mai,a fost un cosmar,copilul era flamand,urla,iar noi eram ca prostii,nu stiam ce sa facem.
Obositi,franti,spre dimineata ne vine ideea stralucita sa mirosim laptele...si...mirosea groaznic,cum sa-l inghita bietul copil?
Laptele era din 1 aprilie,deci nu deloc vechi,ce sa mai cred?
Voua vi s-a intamplat?
Oare cat de sanatoasa e metoda asta de conservare?
Eu sunt derutata si nu stiu daca am s-o mai folosesc dupa aventura de azi noapte...
Noroc ca nu m-am dus cu copilul la urgente,ca mi-l internau imediat fiind asa mic si-l chinuiam degeaba cu cine stie ce investigatii...
Va las ca m-am cam lungit si bebe David ma cheama la raport .
Va doresc o seara buna,va .
Stiti ceva de Sori?
http://community.webshots.com/user/lilidana

laurajr spune:
Buna intrebare Lilidana, cu laptele...de ce si-o fi modificat gustul?
Si eu imi congelez surplusul de lapte ( de ce nu stiu, ca David refuza biberonul cu laptele meu, cu formula, cu orice...).
Chiar, nu stie cineva o metoda de invatare a bebelusilor cu biberonul ?

carmen94 spune:
fetelor,va multumesc mult de urari si de incurajari!noi suntem bine.bebele e tare cumintel.mananca cam din 3 in 3 ore.eu ma stresez mult ca-mi adoarme la san si tare greu il mai trezesc.am avut si eu zile cand am plans si nu stiam cum sa ma organizez ca bebele vroia sa manance cam din ora in ora si eu nu reuseam sa fac mai nimic,sanii ma dureau de nu mai puteam ca mi se intarisera mai ceva ca pietrele,ochii imipicau in gura de somn......si uite asa am cedat!noroc cu sotul ca este acasa si ma ajuta si ma intelege.
acum sunt stresata ca nu gasim un pediatru ptr.bebe.nici nu stiu daca ia in greutate(nu l-am mai cantarit de o sapt.de cand a venit de la CSLC)
lapinou.......eu am folosit camasile din spital chiar daca aveam si schimburi aduse.ptr.mine au fost comode si am putut sa si alaptez.
Pepsi........te rog mult de tot,cand ai tu timp imi trimiti si mie listuta cu alimente?!?!?!inca nu am probleme cu Darius,dar noi suntem la alaptat.sper sa nu am probleme cand voi incepe difersificarea.
fetelor mai am si eu o intrebare:cand eram graviduta am citit pe forum niste exercitii de vedere,de auz,ceva gimnastica ptr.bebe.....era tare interesant mesajul.scria si in ce perioada se pot face.....dar ,,desteapta,,de mine nu l-am salvat atunci si ma chinui de cateva zile sa-l gasesc si nu dau de el.
daca cineva are linkul,va rog din suflet dati-mi-l si mie!!!!
va pupic pe toate!
Carmen de Darius

Donia spune:
carmen94, si Cristi adormea urgent la san, imi faceam mult sange rau din cauza asta. Probabil ca ai primit si tu sfaturile astea, dar pentru orice eventualitate ti le dau si eu: sa ii dai sa suga dezbracat pana la diaper si doi, saai un prosopel ud cu care sa il stergi pe cap cand suge si da semne ca il ia somnul.
Mai adoarme uneori si acum la san dar acum nu ma mai stresez ca vad ca ia bine in greutate, si tare drag imi e sa-l vad somnoros si sugand usurel, doar cat sa nu uite unde se afla.
Fetelor, daca aveti timp mai bagati cate un ochi si pe site-ul asta canadian pentru parinti si bebelusi:
www.canadianparents.com
Este si acolo un forum, mie mi-a prins bine sa mai citesc si pe acolo ca se discuta probleme care tin de a fi parinte in Canada.
Si ceva ce mi s-a parut foarte important e capitolul despre recalls, adica produse pentru bebelusi depistate in neregula - jucarii, alimente, etc. - sunt descrise produsele, date pozele si explicat ce trebuie sa faci daca ai cumparat acel produs.
http://www.canadianparents.com/CPO/recalls.html
Poate acest al doilea link ar trebui sa fie undeva pe listuta de inceput a fiecarui capitol.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

laurajr spune:
De ce apare pe pag prima cap.2 de la Mamici de canada??
Azi am mers la alergolog, o chinezoaica simpatica care l-a si testat la cateva chestii si a iesit sensibil la ou. Mi-a zis ca e posibil sa manance ou si sa nu pateasca nimic, ca tetsul pozitiv nu inseamna neaparat alergie, trebuie vazute si simptomele .Asa ca sunt la dieta , verific tot ce mananc, poate asa ii va fi puiului mai bine.

angelabv spune:
Buna tuturor burticilor si mamicilor !
Asta e prima mea saptamina acasa si nu-mi gasesc locul. Sunt cam deprimata si ma invirt prin casa fara rost. As face curatenie dar ma simt slabita, de mincat nu e problema, mai mult improvizez. Simbata vin parintii mei din Romania asa ca nu voi mai fi singura acasa. Sunt pe ultima suta de metri - avem suntem acum in sapt. 35 , deci momentul se apropie. Am 2 intrebari si imi cer scuze daca s-a mai vorbit despre asta. Prima intrebare e despre hainute, stiu ca trebuie sa le spal si ma gindeam daca trebuie folosit un detergent special, voi ce ati folositi la spalarea hainutelor, eu ma gindesc ca o sa le bag la masina , pe programul delicate. A doua intrebare e legata de cosuletele , bassinet- mi se par mici dar ma gindesc ca daca bebe va sta linga patul meu , ar fi mai comod pentru mine. Am un patut de la cumnata mea si mama o sa-mi aduca si eu un playpen- Si asa mi-a venit o a 3-a intrebare- nu am gasit o masa de infasat ! La Wal-mart sunt cam mici , nu am Ikea in zona- stiti un loc unde as gasi sau comanda ? Va multumesc anticipat de raspunsuri. Multa sanatate si voi citi sfaturile voastre.
Angi

romaria spune:
Buna fetele,
Azi am avut si noi vaccin de 4 luni, plans si marait acum. Pediatra ma tot inebuneste sa-i fac vaccinul Rotateg pentru stomach flu, nu stiu ce sa fac, va mai intreb si pe voi daca l-ati facut sau l-ati face. Ea zice ca este important de facut acum nu stiu ce sa fac help.
Si inca ceva cand a cantarit-o in pounds erau 13.14 si cand a dat pe kg iesea 6.250 ...si sigur 13.14 nu face 6.250kg, nici nu stiu ce sa mai zic, credeam ca aceste cantare electronice sunt bune dar.....
Va pupic si pe voi si pe bebei,
Poze noi
Rihanna

Donia spune:
romaria, si pediatrul ne-a vorbit de Rotatec pentru Cristi, am intrebat si eu pe aici dar nu a stiut nimeni, am intrebat la farma la Walmart si aia habar n-aveau si pana la urma am ramas cu vaccinul nefacut ca pediatrul nostru zice ca numai la 2 luni se poate face. Acum nu mai stiu ce sa cred, tie ti-a zis ca la 4 luni se face? Eu parca l-as face daca inca mai e posibil.
angelabv, eu am folosit doua tipuri de detergent si inca le mai folosesc de fapt, pentru toata familia. Nu le stiu denumirile pe de rost, dar pe ambele scrie ca nu au coloranti si parfum si ca sunt pentru piele sensibila, pe unul scrie ca e si pentru bebelusi. Recipientele sunt albe la ambele. Nu am folosit si nu folosesc balsam, cu cat mai putine chimicale pe pielea noastra cu atat mai bine, zic eu.
Eu nu am cumparat masa de infasat pentru ca iti ocupa spatiu in plus si dupa aia nu prea mai ce sa faci cu ea. In schimb am luat un dulapior cu sertare (parca ii spune comoda...?) pe care am pus un suport pentru schimbat bebelusi si ma descurc excelent asa.
Eu am cumparat un cosulet pentru ca sa tin bebele in el cand il aduc jos in livingroom si mi-a fost util, dar e fara picioare, doar cosuletul pe care il tin pe o masuta intre doua fotolii ca sa nu se rastoarne. In dormitor bebe doarme in patut in camera noastra, e la doi pasi. Asa ca mie nu mi s-a parut necesar cosuletul lanaga pat ca tot trebuie sa te ridici ca sa il iei in brate. Tu stii mai bine daca iti va folosi cu adevarat.
Playpen... imi suna cunoscut dar nu imi aduc aminte ce este... ma lamuresti?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)