Haideti sa facem ceva !!!!Petitie Online !!!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Amalia, te iubesc! sa stii ca esti deja mai mult decat o prietena de pe net!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

"1. Sistemul se adeseaza bb-ilor de cateva ore ,celor nedoriti de mame care nici ptr bani nu i-ar lua acasa ...ptr ca sunt minore sau studente fara exeperienta si nu le primesc parintii acasa ,nu le lasa soti sa vina cu un alt copii ..si in general femeilor care ar face pruncucidere numai sa scape de ei ...nu vin la spital sa nasca chiar stiind ca aici vor fi luate la intrebari ..
Bb-ei mai mari chiar de mai mari de o sapt poti fi identitificati ptr ca dupa cat stiu eu nu iesi din spital cu bb daca nu vii cu un certificat de nastere ...deci exista acte si cineva calificat care sa fi vazut acel bb.

2. Sistemul face econonomii ..ganditi-va numai la bani economisitit pe cautarea mamei ...apoi analize Adn sau mai stiu eu ce analize care sa probeze apartenenta copilului ...ganditi-va la procesele si anii de puscarie pe care trebuie efectueze ....bani care s-ar putea economisi ..ca sa nu zic cel mai important argument ..SALVEAZA VIETI NEVINOVATE ...

3. Sistemul presupune atat o linie telefonica gratuita de genul 0800 ptr zonele rurale sau cele izolate cat si babyklaaper sau sertarul cu bebelus ( is e spune sertar ptr ca de fapt este un incubator unde bb va sta la caldura pana la sosirea personalului medical)...
Liniile telefonice vor fi in permanenta legata de sist 112 ptr alertarea medicilor ...Aceste linii o vor ajuta pe mama atat psihologic cat si prin prezentarea alternativelor ...daca aceasta sustine totusi lasararea copilui sa o indrume catre primul babyklapper sau daca deplasarea nu este posibila atunci trimitearea unei ambulante intr-un loc stabilit de comun acord cu mama ...daca mama doreste ajutor ..sa fie ajutata sa ajunga la spital ptr ingrijiri medicale atat ptr ea cat si ptr bb si de aici sa intre in legatura cu DPC-ul sau alte organizatii de ocrotire a mamei si copilului ...Personalul acestor linii telefonice sa fie instruit de psihologi si sa fie in stransa legatura cu Dpc-ul si alte organizate unde mama poate primi ajutor

4.Amenajarea si intretinerea unui astfel de loc nu impune costuri exagerate de ordinul miilor de euro ...ci cateva sute de lei la inceput ( cat poate fi un cos ..o sonerie ..si o cam de vederi deja existenta in spital ) ..iar intretinerea lui iarasi la cativa lei sau zeci de lei lunar ( doar sa stergi prafu ,sa schimbi asteruntul -sau sa il speli daca e din plastic si sa speli pe jos) ..liniile telefonice pot fi si ele sponsorizate ..iar apelurile primite de catre voluntari specializati de catre medici psihologi si in stransa legatura si cu DPC-ul sau alte organizatii care pot ajuta mama in cazul in care aceasta doreste ajutorul specializat al autoritatilor .

5.Finantarea ar fi fff usoara ..la cate companii sunt in Ro de produse ptr copii sunt sigura ca s-ar gasi unu care in schimbul publicitatii sa amenajeze si sa intretina un astfel de spatiu "

Rugaminte: corectati ortografia pentru a nu da rost la "aprecieri"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

petitia a ajuns la 175 de semnaturi, haideti fetelor ca se poate! trimiteti la toata lumea si daca sunt de acord sa semneze!

Amalia, te pot ajuta la corectarea textului din site, sa nu fie probleme cu ortografia!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

felicitari, am semnat si eu. si as semna si pt. sterilizare femeilor care isi arunca copii la gunoi dupa ce ii nasc.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Am semnat si eu. Felicitari pt initiativa!!!

Sper din toata inima sa se miste ceva macar un picut.
Nu stiu cam ce ar trebui facut ca cei pusi in pozitii de decizie sa inteleaga ca sunt femei care pur si simplu nu isi doresc copilul, si cu cat le incoltesc mai rau cu consiliere, si scarpinat in talpa la nivel de arta, cu atat unele din ele se vor scapa de copil in cel mai dramatic mod.
Nu vreau sa ma lungesc dar gasesc chestia asta ca extrem de utila, pt ca am lucrat in asistenta sociala mai multi ani si m-am confruntat de n ori cu astfel de cazuri.
Doar ce pe atunci era in vigoare legea abandonului si erau unele femei care nasteau la spital, nu aveau buletin, dadeau o adresa falsa sau nu mai locuiau de mult la adresa din buletin, si la putin timp plecau din spital cu poseta

In final dupa niste proceduri cu politia copilul se transfera la leagan si se declara abandonat pt ca evident nimeni nu il vizita in decurs de 6 luni si era eligibil pt adoptie.
Pt multi copii asta a fost o sansa la viata, si nu numai la o viata oarecare ca a cincea roata la caruta in vreo batatura, ci in mijlocul unei familii iubitoare.
Gata m-am intins destul

Felicitari inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

neatza ..neatza

pana acum nici o veste de pe nicaieri .....

Intrebare ptr cunoscatori ..daca trimitem proiectul la directori de spitale ei pot amenaja astfel de locuri ??? adica ma refer d.p.d.v. legal ...exista o autonomie a spitalelor????
Ma gandesc ca daca macar un director de spital ar avea ideea de a amenaja un astfel de loc si ar prinde ..publicitatea iscata in jurul acestui loc ar creea poate o moda printre cei in drept ...stiti cum e romanul ..pana nu vede nu crede ...
Astept in continuare adrese de mail cunoscute de voi ptr a trimite mail-uri .... eu azi intentionez sa iau ziarele la rand....si ceva institutii publice ...

miki68 eu am spus mai de mult ca daca vedeti greseli sa mi le semnalati ..eu am trecut peste ele se peste 100 de ori ..si tot nu le vad ....ruxandra ieri mi-a atras atentia si am schimbat ..daniela daca ai rabdare si tim te rog sa faci tu corectarile si sa imi trimiti textul pe mail sa nu incarcam dc-ul degeaba ...

fetelor multumim ptr semnaturi ..keep going

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'(02.03.05) si Spiderman (16.01.98)

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Doar ca sa aduc subiectul pe prima pagina!
Curios cum alte subiecte de 2 bani stau printre primele pe prima pagina iar asta se duce-n spate !

.............................
Noi:
http://s40.photobucket.com/albums/e212/nickysweet4u/
http://community.webshots.com/user/nickysweet4u

Mergi la inceput

Laura ...c'est la vie ..ce sa ii facem ...un pupic mareeeeeeee sa nu fi necajita

am postat subiectul si pe forumul Euforia tv ...antena 1 ..astept aprobarea de la admin ...forum antena 3 sa il postez si acolo ..in paralel ..am inecrcat sa fac rost de cat mai multe adrese de mail ...o sa revin cu un edit sa va spun ce am gasit ..

Repet rugamintea ..daca aveti adrese de mail care credeti ca ne-ar putea ajuta ...MAI ALES DE LA MEDICI care ne-ar putea ajuta .. va rog sa imi trimiteti pm ( ptr a nu le face publice ) si eu le trimit de pe babykalapperomania@yahoo.com mailul de prezentare ...ma angajez sa fie singurul mail pe care il dau (normal cu exceptia cazului in care primim reply ) si sa nu fac public in nici un fel aceste adrese de e-mail ....pana acum nu am primit nici o reactie din partea fundatiilor la care am scris ieri ...dar continuam

Mergi la inceput

Cum am promis .....

mailuri date azi..

1.Dr Cristian Andrei ( Institutul de Relatii Umane
Bucuresti)
2.Romania Libera
3.ASOCIATIA PENTRU COPIII NOSTRI
4.Samusocial din Romānia
5.Fundatia Transilvania(din Tecuci)
6.Fundatia Speranta Familiei (Oradea)
7.Cotidianul ( mesaj direct pe pag web a ziarului)
8.Ele.ro (tot mesaj direct ..cu adresa de referinta adresa mea de MSN )
9. Fundatia Pro Vita ( bucuresti)
10. Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Ro (pag este in constructie dar este un e-mail postat )

Forumurile Euforia Tv , Antena 1 ..inca astept raspuns de la antena 3 ptr postarea subiectului ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinacs spune:

Am votat si eu.
As avea de facut un comentariu la petitie. Se infiinteaza si se doteaza totul, merge treaba: mama vine isi lasa copilul, este preluat de asistenta medicala si apoi ce face cu el. In spital copiii abandonati de parinti nu pot fi tinuti mai mult de 2-3 zile. I-au legatura cu DPC, il transfera acolo, acestia va dati seama ca nu se bucura pentru ca inseamna o intreaga tevatura pentru a putea sa inregistreze acel copil (sa-i dea un nume). Nu este la fel de simplu ca la parintii naturali.
Ce se va intampla cu el in viitor? Va fi adoptat. Da este varianta cea mai buna. Dar daca acel copil nu poate fi adoptat din motive de sanatate sau pentru ca nici unei familii adoptive nu-i place de el? Ce credeti ca se va intampla cu el?
Credeti-ma nimic bun. Am lucrat 5 ani in DPC si am vazut n cazuri.
Garantat ca numarul copiilor abandonati va creste, si asta deoarece mamicile stiu ca acum il lasa in siguranta fara sa se mai stie de ele. Asta este gandirea acelor mamici care abandoneaza copiii indiferent unde.
Am votat in speranta ca, daca aceasta initiativa nu se materializeaza, se va gasi totusi o alta forma, adapatata la mentalitatea noastra, la educatia noastra, care sa impiedice aceasta tip de abandon (in diverse locuri).

Mergi la inceput