ce-o fi?
![](images/user_woman.png)
E de povestit!
Nu stiu in ce categorie sa postez subiectul la viroze, la clinica medicala, la medici ...
De o saptamana socrul meu are o stare generala proasta care se manifesta asa: frisoane puternice care alternaza cu transpiratii puternice. Transpiratiile mai ales pe timpul noptii. Nu are pofta de mancare, are greturi. fara tuse, fara febra. Merge la doctor si ii pune diagnostic: stare pseudogripala. Tratament ibufen si omez (pansamant gastric). Dupa 4 zile starea e aceeasi, ba mai apar si urina rosiatica si scaun mai deschis.
Eu intrata in panica (va dati seama ca mi-e teama si pt copil) fuga la urgente ca e hepatita.
Maestul medic de la urgente dupa un consult superficial (era ocupat cu navigatul pe net) ii da trimitere, face radiografia. Diagnostic viroza respiratorie, infectie urinara.
Eu, domnul doctor, stiti, parca hepatita !!? Cica sa stau linistita ca nu e agresiva hepatita. Draci! Veniti vineri pentru analize, sa vedem cum e pana atunci.
Ii dat tratament cu antiinflamatoare, augmentin, pansamant gastric. Nu mai comentez actul medical ca ma apuca toate alea...
Intrebarile mele:
Ce poate fi?
exista viroze care se manifesta asa atipic?
Daca e ceva hepatic sau biliar tratamentul asta nu-i face mai mult rau?
Doi doctori, aproximativ acelasi diagnostic, oare o fi superficialitate, incompetenta?
Daca e hepatita
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Daca si scaunul este deschis la culoare poate sa fie o afectiune hepatica.
La urina trebuie sa intrebe doctorul cand apare cu sange , la inceputul , mijlocul sau sfarsitul urinarii ca sa aiba o idee despre cauza.
Trebuie sa-i facacineva o anamneza ca la carte . Daca i-a dat analize e ok (in ideea ca i-a dat analizele care trebuie)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
enachescug spune:
Merci, XIO!
Oare stau doctorii de la urgente sa faca anamneze?
astept pana dupa analize sa vedem.
Cert e ca acum starea e variabila, adica nu e numai rau, mai are si momente in care ii este mai bine.
Poate chiar a nimerit-o doctorul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Daca pacientul nu e in stare grava este trimis un doctor de la interne care ii face anamneza si il interneeaza.
Oricum sunt oglihati sa faca anamneza(daca e constient pacientul sau daca au cu cine sa vorbeasca )
dita spune:
Neaparat sa i se faca testele hepatice TGP, TGO, bilirubina. Simptomele seamana cu cele ale hepatitei, sotul meu a fost la fel,doar ca avut si putina febra si se balona.A tras-o o saptamana pana si-au dat seama ce e si asta dupa ce i s-a ingalbenit albul ochiilor.
NU vreau sa te sperii, poate fi altceva dar mai bine sa se excluda posibilitatea asta.
Multa sanatate ii doresc!